Autor Wątek: Ukraina 2016 [ehwj]  (Przeczytany 1646 razy)

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
Ukraina 2016 [ehwj]
« 19 Paź 2016, 19:56 »
Zapraszam do obejrzenia zdjęć z samotnego wrześniowego wyjazdu na Ukrainę. Podczas 8 dni zrobiłem ok 860 km. Miało być więcej, ale plany pokrzyżowała deszczowa pogoda, co najlepiej widać na zdjęciu z Czerniowiec, a niestety nie mogłem sobie pozwolić na przedłużenie urlopu. W następnych dniach doszedł mocny wiatr a już w drodze powrotnej niedaleko granicy było wszystko oprócz śniegu  :) wiatr, deszcz, grad i trochę słońca  :). Mimo niekorzystnej aury uważam wycieczkę za udaną.

Na koniec chcę pozdrowić Ewcynę, którą spotkałem pierwszego dnia i podziękować za miłą rozmowę oraz podziękowania dla Pawła.70 od którego dostałem namiar na fajny hotel w Buczaczu w którym mogłem wysuszyć mokre ubranie.  :) 

Galeria: http://imgur.com/a/GkXLp

Mapa: https://www.bikemap.net/pl/route/3819624-ukraina-2016/
« Ostatnia zmiana: 26 Paź 2016, 10:11 wojtek »

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: Ukraina 2016
« 19 Paź 2016, 21:16 »
No wreszcie, czekałem na relacje i zdjęcia, fajnie,że się udało. Jeszcze dobrze abyś wrzucił mapkę i koniecznie opisał zdjęcia.
Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 20 Paź 2016, 08:51 »
dokładnie, mapkę prosimy i parę słów. 

Offline Mężczyzna lepiotrek

• Więcej uczy cudza głupota niż własny rozsądek
  • Miasto: Sochaczew
  • Na forum od: 23.04.2014
« 20 Paź 2016, 20:38 »
Oglądaliśmy te same miejsca  :)
Z tego co pamiętam to gdzieś zaraz za Zaleszczykami?

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
« 24 Paź 2016, 21:58 »
Na tych dziurawych drogach jazda rowerem musi być wyjątkowo bezpieczna.  :) Choć na  wielu zdjęciach widać wyremontowane lub remontowane nawierzchnie. A jak po nich jeżdżą Ukraińcy? Hulaj dusza?

Offline Mężczyzna Wagabunda

• Miasto: Słupsk
  • Na forum od: 19.12.2015
« 25 Paź 2016, 13:08 »
Witaj ehwj. Gratuluję ciekawej wyprawy i decyzji o samotnym wyjeździe. Ukraina ciągle jawi mi się jako atrakcyjny kraj. Byłem tam w maju i widzę, że niekiedy poruszaliśmy się tymi samymi drogami. Pozdrawiam.
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=17034.0
Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach.

http://www.wagabunda.slupsk.pl/

Offline Mężczyzna ehwj

« 25 Paź 2016, 22:59 »
Jeszcze dobrze abyś wrzucił mapkę i koniecznie opisał zdjęcia.

Umieściłem mapę. Mam nadzieję, że coś widać  :) i opisałem też niektóre zdjęcia.

Oglądaliśmy te same miejsca  
Z tego co pamiętam to gdzieś zaraz za Zaleszczykami?

Tak, a dokładniej to kościół znajduje się w miejscowość Towste.

Na tych dziurawych drogach jazda rowerem musi być wyjątkowo bezpieczna.   Choć na  wielu zdjęciach widać wyremontowane lub remontowane nawierzchnie. A jak po nich jeżdżą Ukraińcy? Hulaj dusza?

Ukraińcy jeżdżą dość szybko i podczas wymijania to z reguły nie zwracają uwagi na rowerzystów, nie zwalniają, ale z drugiej strony ruch samochodowy ogólnie jest mniejszy niż u nas więc nie jest tak źle  :)

Byłem tam w maju i widzę, że niekiedy poruszaliśmy się tymi samymi drogami. Pozdrawiam.

Witaj ehwj. Gratuluję ciekawej wyprawy i decyzji o samotnym wyjeździe. Ukraina ciągle jawi mi się jako atrakcyjny kraj. Byłem tam w maju i widzę, że niekiedy poruszaliśmy się tymi samymi drogami. Pozdrawiam.

Witaj. Dziękuję. Tak niektóre drogi się pokrywają. W następnym roku planuję bardziej górską trasę podobna do Twojej  :)

Offline Mężczyzna wjck

• Miasto: Grodzisk Maz.
  • Na forum od: 09.01.2013
Odp: Ukraina 2016 [ehwj]
« 26 Paź 2016, 13:32 »
Jeśli planujesz górki, to odchudź rower chyba że masz górala + minimum lekkiego osprzętu - od namiotu, karimaty etc. Chyba że chcesz asfaltami przez górki przejechać ;-)
Jak będziesz jechał, to Ci zdradzę jedno agro pod Czarnohorą od południa - warto czasem nie spać w namiocie. i jedną uroczą dolinkę na namiot pod poł. Równą
Aha, drogi boczne na Zakarpaciu to zwykle rozpacz... główne w miarę równe

Offline Mężczyzna ehwj

« 26 Paź 2016, 21:17 »
Jeśli planujesz górki, to odchudź rower chyba że masz górala + minimum lekkiego osprzętu - od namiotu, karimaty etc.

Dzięki za troskę ale dam radę  :) w zasadzie to tylko planuję nabyć lżejszy namiot.

Jak będziesz jechał, to Ci zdradzę jedno agro pod Czarnohorą od południa - warto czasem nie spać w namiocie. i jedną uroczą dolinkę na namiot pod poł. Równą
Aha, drogi boczne na Zakarpaciu to zwykle rozpacz... główne w miarę równe

Mam namiary na kilka miejscówek lecz nie zawsze da się dojechać tak, jak się zaplanuje, więc coraz mniej planuje :) ale wszelkie informacje mile widziane. Czasem lubię zjechać z asfaltu, można wtedy więcej zwiedzić i napawać się pięknymi widokami, które rekompensują zły stan dróg.
« Ostatnia zmiana: 26 Paź 2016, 21:25 ehwj »

Offline Mężczyzna wjck

« 27 Paź 2016, 08:42 »
Mam namiary na kilka miejscówek lecz nie zawsze da się dojechać tak, jak się zaplanuje, więc coraz mniej planuje :) ale wszelkie informacje mile widziane.
Święte słowa w kontekście planowania. Ja ostatnio to planuję, latem, tak ok.14 gdzie by przespać. No i plan odnośnie powrotu czymś do domu to rzecz obowiązkowa, ciężko inaczej się powyrabiać

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Paź 2016, 08:51 »
Latem o 14 szukasz noclegu? :-0
Ja o tej porze rozglądam się za jakimś żarciem, żeby mieć prądu na drugą połowę dnia.

Offline Mężczyzna wjck

« 27 Paź 2016, 09:31 »
Nie szukam, tylko planuję, siedząc przy żarciu ;-), gdzie mniej więcej dzień zakończyć. Mniej więcej ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Paź 2016, 10:15 »
OK, żle zrozumiałem wcześniej.

Tagi: ukraina 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: