CytujPort USB z pokrywą, wyjście: 5 V, 0,5 ATrochę chyba za mało, żeby nawet nowoczesny telefon naładować, o powerbanku nie wspominając.
Port USB z pokrywą, wyjście: 5 V, 0,5 A
Niedawno zamontowałem u siebie prądnicę SP oraz Powerbug (pierwsza wersja). Drugiego dnia Powerbug przestał dawać zasilanie. Miernik wskazuje, że prądnica działa zaś przetwornica już nie.
Trochę chyba za mało, żeby nawet nowoczesny telefon naładować, o powerbanku nie wspominając.
Czyli mówisz, że szybsze ładowanie jest jak powerbank jest dwustronnie podłączony - bierze prąd z dynama i jednocześnie oddaje na inne urządzenie?
Watek umarł w 2021 i pewnie już jest coś nowego w temaciePoszukuję budżetowej i wytrzymałej (wiem to się wyklucza) piasty przód do mojego górala (28H)Zastanawiam się nad piastą z prądnicą. Pytania1. Czy taka piasta do 150 pln to jest do roweru miejskiego raczej, czy zrobi 8000km po drogach 60% i bezdrożach 40%2. Czy z takiej pradnicy moża ładować powerbank bezpośrednio, czy trzeba jakieś przejsciówki3. Ktoś uzywa i może polecić coś co mu sie sprawdza Znalazłem tylko takie coś - nada sie? Moze coś tańszego ma sens? https://allegro.pl/oferta/shutter-precision-piasta-z-dynamem-pod-tarcze-28h-14124452903