Rowerek fajny i kolor ciekawy też go latem oglądałem u siebie w sklepie rowerowym nawet mnie kusił swoim wyglądem,ale brak tarczówek mnie powstrzymał.Niech się spisuje jak najlepiej.
Moim zdaniem wypada super. Ale wiem , po doświadczeniach z canti , że czas na tarcze. Mimo to to świetny wybór. Życzę udanych wyjazdów . Włod
Tarczówek nie ma, ale są za to bar-endy.
Hej, ale tu masz v-brake a nie canti. Z dobrym klockiem i poprawnym ustawieniem hamulce słabą stroną tego roweru raczej nie będą. Dobra, ale ja o czymś innym, tak z ciekawości. W specyfikacji napisano: "trójkąt tył - uchwyt na zapasowe szprychy". Co to za ustrojstwo?
W mtb z barankiem założyłem sobie klamkomanetki (wcześniej klamkomanetki Campagnolo, cierne bar-endy i indeksowane bar-endy) jednak brakuje mi wygody zmiany biegów. Zamiast na raz zmienić kilka, muszę się sporo naklikać. Mam też wrażenie, że wcześniej były w bardziej odpowiednim miejscu. Może muszę się trochę przyzwyczaić i nabrać doświadczenia.Z trącaniem kolanami bar-endów nie jest źle póki nie jeździ się w cięższym terenie. Bałem się tylko, że je połamię, stąd wybór klamkomanetek.
po prostu uchwyt na 2 lub 3 zapasowe szprychy
The Surly Long Haul Trucker zastosowany takie rozwiązanie że możesz sobie tam wsadzić zapasowe szprychy
Ja taki "uchwyt" zrobiłem w sierpniu 2010 za pomocą taśmy izolacyjnej i trzymają się szprychy do dzisiaj.