Autor Wątek: Fuji Touring 2016  (Przeczytany 2729 razy)

Online Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Fuji Touring 2016
« 29 Paź 2016, 20:19 »
Witam

Chciałem sie  pochwalic moim nowym nabytkiem . Do tej pory jezdziłem aluminiowym trekingiem Gudereit a to bedzie moj pierwszy turystyk na stalowej ramie z barankiem .Zastanawiałem sie tez nad MArin FC ale ostatecznie wybrałem Fuji i jak narazie nie załuje.A wojskowe barwy maskujące przydadzą sie podczas dzikich noclegów - namiot  mam w podobnym kolorze    ;) Jako ze zdjecia były zbyt cięzkie wklejam link https://plus.google.com/118131168672495631605/posts/KfywZM6MJR7
kolarz wybitny

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Odp: Fuji Touring 2016
« 29 Paź 2016, 20:40 »
Rowerek fajny i kolor ciekawy też go latem oglądałem u siebie w sklepie rowerowym nawet mnie kusił swoim wyglądem,ale brak tarczówek mnie powstrzymał.Niech się spisuje jak najlepiej.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

« 29 Paź 2016, 20:59 »
Rowerek fajny i kolor ciekawy też go latem oglądałem u siebie w sklepie rowerowym nawet mnie kusił swoim wyglądem,ale brak tarczówek mnie powstrzymał.Niech się spisuje jak najlepiej.

Dzieki . No w sumie tez bym wolał hamulce  tarczowe - mechaniczne .Ale co tam , jakos dam rade bez .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 29 Paź 2016, 21:26 »
Moim zdaniem wypada super. Ale wiem ,  po doświadczeniach z canti , że czas na tarcze.  Mimo to to świetny wybór. Życzę udanych wyjazdów . Włod

« 29 Paź 2016, 22:00 »
Moim zdaniem wypada super. Ale wiem ,  po doświadczeniach z canti , że czas na tarcze.  Mimo to to świetny wybór. Życzę udanych wyjazdów . Włod

Dzieki za słowo Włod . No napewno nie jest to rower idealny i jak kazdy ma swoje słabe strony . Brak tarczowek jest jedną z nich , ale poszedlem na kompromis  i  jakos to przeboleje .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna lukantos

• Na forum od: 23.08.2007
« 29 Paź 2016, 22:35 »
Hej, ale tu masz v-brake a nie canti. Z dobrym klockiem i poprawnym ustawieniem hamulce słabą stroną tego roweru raczej nie będą. Dobra, ale ja o czymś innym, tak z ciekawości. W specyfikacji napisano: "trójkąt tył - uchwyt na zapasowe szprychy". Co to za ustrojstwo?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 29 Paź 2016, 22:42 »
Tarczówek nie ma, ale są za to bar-endy.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 29 Paź 2016, 22:49 »
Tarczówek nie ma, ale są za to bar-endy.

Własnie sie do tego ustrojstwa przyzwyczajam   . Narazie mi sie myli co dać w dół a co w góre  :)   Obawiałem sie ze bede o to obijac kolanami ale jeszcze mi sie nie zdarzyło .
kolarz wybitny

« 29 Paź 2016, 23:01 »
Hej, ale tu masz v-brake a nie canti. Z dobrym klockiem i poprawnym ustawieniem hamulce słabą stroną tego roweru raczej nie będą. Dobra, ale ja o czymś innym, tak z ciekawości. W specyfikacji napisano: "trójkąt tył - uchwyt na zapasowe szprychy". Co to za ustrojstwo?

Jak chcesz to moge jutro  zrobic zdjecie tego  .NIc specjalnego - po prostu uchwyt na 2 lub 3 zapasowe szprychy  na lewej dolnej rurce trójkąta. Niestety szprychy  trzeba  dokupic osobno  ,  a mogliby nie załowac tych paru $ i dac w komplecie .
kolarz wybitny

« 29 Paź 2016, 23:05 »
W mtb z barankiem założyłem sobie klamkomanetki (wcześniej klamkomanetki Campagnolo, cierne bar-endy i indeksowane bar-endy) jednak brakuje mi wygody zmiany biegów. Zamiast na raz zmienić kilka, muszę się sporo naklikać. Mam też wrażenie, że wcześniej były w bardziej odpowiednim miejscu. Może muszę się trochę przyzwyczaić i nabrać doświadczenia.

Z trącaniem kolanami bar-endów nie jest źle póki nie jeździ się w cięższym terenie. Bałem się tylko, że je połamię, stąd wybór klamkomanetek.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 30 Paź 2016, 00:38 »
 The Surly Long Haul Trucker zastosowany takie rozwiązanie że możesz sobie tam wsadzić zapasowe szprychy ;).

Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

« 30 Paź 2016, 19:30 »
W mtb z barankiem założyłem sobie klamkomanetki (wcześniej klamkomanetki Campagnolo, cierne bar-endy i indeksowane bar-endy) jednak brakuje mi wygody zmiany biegów. Zamiast na raz zmienić kilka, muszę się sporo naklikać. Mam też wrażenie, że wcześniej były w bardziej odpowiednim miejscu. Może muszę się trochę przyzwyczaić i nabrać doświadczenia.

Z trącaniem kolanami bar-endów nie jest źle póki nie jeździ się w cięższym terenie. Bałem się tylko, że je połamię, stąd wybór klamkomanetek.

Barendy dają rade .Jak sie juz człowiek  do tego przyzwyczai , to całkiem fajnie sie jezdzi . Podoba mi sie włąsnie to szybkie zrzucanie/wrzucanie bez tego całego klikania .Do jazdy turystycznej moze byc wedlug mnie .
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna lukantos

• Na forum od: 23.08.2007
« 1 Lis 2016, 20:43 »
po prostu uchwyt na 2 lub 3 zapasowe szprychy
The Surly Long Haul Trucker zastosowany takie rozwiązanie że możesz sobie tam wsadzić zapasowe szprychy
I człek mądrzejszy o jeden niepozorny patent  :).

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 1 Lis 2016, 21:49 »
Ja taki "uchwyt" zrobiłem w sierpniu 2010 za pomocą taśmy izolacyjnej i trzymają się szprychy do dzisiaj.

« 1 Lis 2016, 22:08 »
Ja taki "uchwyt" zrobiłem w sierpniu 2010 za pomocą taśmy izolacyjnej i trzymają się szprychy do dzisiaj.
Skoro dalej się trzymają, to widać było zbędne :D

Ja przyklejam taśmą naprawczą do bagażnika.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum