Autor Wątek: GreenVelo - która część Wam się najbardziej podoba ?  (Przeczytany 4350 razy)

Offline Mężczyzna berlo

• Miasto: Mysłowice
  • Na forum od: 15.02.2016
    • Rowerem Po Śląsku
Ja polecam północno-wschodnią Polskę! Bardzo nam się podobało podczas 4-dniowej wyprawy w poprzednim roku. Przejechaliśmy 500 km z Olsztyna do Białegostoku (relacja Green Velo)

W tym roku będziemy z Biełegostoku jechać na południe do Lublina... podobno gorzej... zobaczymy
-> Rowerem Po Śląsku - porady, wyprawy i trasy rowerowe po Śląsku
-> moje wyprawy rowerowe

Offline Mężczyzna gsapijaszko

• Miasto: Lubnów / Wrocław
  • Na forum od: 03.03.2017
MORy MORami, ale jak tu zdobyć lokalizacje działających na szlaku spożywczaków ?

Sugeruję mapy na bazie OSM. Godziny otwarcia (o ile są dodane do obiektów) zwizualizowane są na mapie: openingh.openstreetmap.de. Ponadto OsmAnd pokazuje godziny otwarcia na ekranie wyszukiwania POI. A jeśli jakiegoś sklepu nie ma, można dodać własnoręcznie do OSM, albo przynajmniej notatkę zostawić :)

Pozdrawiam,
Grzesiek

Offline Mężczyzna slavy

• Ochlejski Pleban.....
  • Miasto: Ochle
  • Na forum od: 03.03.2012
Jak dla mnie odcinek Biłgoraj - Tereszpol Zaorenda - Zwierzyniec, to absolutny harcore jak na tak reklamowany szlak jak GV. Najpierw za Biłgorajem asfalcik, potem szuterek, potem piach. Nie dałem rady jechać, pchałem rower jak ostatnie nieszczęście. Potem trochę szutru i asfaltu do Zaorendy, a tam MOR, który jest chyba ulubionym miejscem dla lokalnych żuli, kosmiczny bałagan, resztki imprezy, śmieci i butelki i wszechobecny bród (wyglądało jakby nikt o to nie dbał) dalej na GV droga pod górę wygląda jak koryto wyschniętego strumienia, dalej wzdłuż torów resztki asfaltu i kilkunastocentymetrowe dziurska. Jak dla mnie najgorszy fragment GV jakim jechałem.

Masz już 45 lat....nie uważasz, że już najwyższy czas dorosnąć??....

Offline Machnac

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2017
Okolice Zwierzyńca też "ciekawe" - asfalt chyba 5 kategorii. Szczególnie pod Biłgorajem.

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014

W tym roku będziemy z Biełegostoku jechać na południe do Lublina... podobno gorzej... zobaczymy

A kiedy wybieracie się na tę trasę ?
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna Adrian S.

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.03.2016
Ktoś coś powie o odcinku od Białegostoku do Terespola? Wygląda na to, że na majówkę możemy uderzyć na kawałek tego odcinka, a jechalibyśmy z dziećmi więc mile widziane by było, gdyby było mniej nierówności i brak odcinków biegnących DW.
Adrian Socho.

Offline Mężczyzna gsapijaszko

• Miasto: Lubnów / Wrocław
  • Na forum od: 03.03.2017
Informacja o utrudnieniach i wykopkach na dwóch odcinkach GV:
Prace planowane są w II i III  kwartale tego roku na odcinkach:
1.       Droga gminna w Gminie Wiżajny 101516B na odcinku Bolcie – Leszkiemie,
2.       Droga wojewódzka DW 676 na odcinku Białystok-  Supraśl.

Szczegóły pod adresem: http://greenvelo.pl/portal/pl/aktualnosci/wojewodztwo-podlaskie-utrudnienia-na-dwoch-odcinkach-green-velo-0

Pozdrawiam,
Grzesiek

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
Informacja o utrudnieniach i wykopkach na dwóch odcinkach GV:

Odcinek Białystok-Supraśl jest jakościowo jednym z najlepszych na Podlasiu, ciekawi mnie, co zamierzają remontować.

Ktoś coś powie o odcinku od Białegostoku do Terespola? Wygląda na to, że na majówkę możemy uderzyć na kawałek tego odcinka, a jechalibyśmy z dziećmi więc mile widziane by było, gdyby było mniej nierówności i brak odcinków biegnących DW.

Do Hajnówki jest miło i przyjemnie, leśne szutry lub lokalne drogi asfaltowe, jedynie przed Królowym Mostem czekają Cię wyboje na leśnej gruntówce. Ten fragment objechałbym górą, przez Krynki i Kruszyniany. Co prawda trasa Supraśl-Krynki idzie po DW, ale ruch tam jest znikomy.

I zastanów się poważnie, czy trasy nie rozpocząć w Augustowie. Okolice parków Biebrzańskiego i Narwiańskiego to największe atrakcje okolicy.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odcinek Białystok-Supraśl jest jakościowo jednym z najlepszych na Podlasiu, ciekawi mnie, co zamierzają remontować.
Brakuje odcinka wyjazdu z Supraśla wzdłuż drogi głównej. Na trasie jest kilka małociekawych wjazdów we wioski, które utrudniają drogę.

Do Hajnówki jest miło i przyjemnie, leśne szutry lub lokalne drogi asfaltowe, jedynie przed Królowym Mostem czekają Cię wyboje na leśnej gruntówce. Ten fragment objechałbym górą, przez Krynki i Kruszyniany. Co prawda trasa Supraśl-Krynki idzie po DW, ale ruch tam jest znikomy.

I zastanów się poważnie, czy trasy nie rozpocząć w Augustowie. Okolice parków Biebrzańskiego i Narwiańskiego to największe atrakcje okolicy.
Z Kruszynian wzdłuż granicy żółtym Szlakiem Tatarskim jest ciężko. Kilkadziesiąt kilometrów tarki i umiarkowanie luźna nawierzchnia szutrowa. Przejezdny odcinek, ale nie łatwy.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
Piszesz o trasie przy samej granicy do Jałówki? Tej części nie znam, do Białowieży skracałem przez Zubki-Zubry-Juszkowy Gród. Poza kocimi łbami w dwóch wioskach, reszta całkiem przyjemna, na zmianę asfalt i szutry, tarki na szczęście nie uświadczyłem. Z przyczepką spokojnie do przejechania.

Można pojechać też odwiedzić Wierszalin i nie najgorszym szutrem zjechać do Walił i dalej GV. Atrakcji trochę mniej, ale trasa lepsza.

Offline Mężczyzna Adrian S.

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.03.2016

Ach, to prawda, ale problem z tym jest taki, że tamten kawałek już przejechaliśmy, zaczynaliśmy od Stańczyków, a dojechaliśmy do Twierdzy Ossów, teraz chodziłby mi po głowie dojazd pociągiem do Białegostoku i powrót z Terespola.
Adrian Socho.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
zaczynaliśmy od Stańczyków, a dojechaliśmy do Twierdzy Ossów
Do jakiej Twierdzy?  :o

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Przejrzałem chyba wszystkie wątki na temat GV i nie znalazłem, więc:
Poproszę o poradę, co pominąć, a gdzie zajechać na odcinku Przemyśl - Terespol. Wybieram się tam od 23 maja i trochę brakuje mi rozeznania zwłaszcza w temacie odcinków trudnych dla mojej "kozy".

Offline Mężczyzna berlo

• Miasto: Mysłowice
  • Na forum od: 15.02.2016
    • Rowerem Po Śląsku

A kiedy wybieracie się na tę trasę ?

Jedziemy teraz w sobotę... Ciekawe co zastaniemy :)
-> Rowerem Po Śląsku - porady, wyprawy i trasy rowerowe po Śląsku
-> moje wyprawy rowerowe

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum