Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
25 Lis 2024, 16:25
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Rower
»
Planuję zakup roweru
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
7
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Planuję zakup roweru (Przeczytany 11166 razy)
Ma_rysia
eko groszek
Miasto: Golina
Na forum od: 05.04.2009
Planuję zakup roweru
«
21 Paź 2009, 19:01 »
Planuję zakup roweru trekkingowego i proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
Chciałbym, aby był to rowerek w wersji "damskiej" i kołach 28
Przy wzroście 160 jaki powinien być rozmiar ramy ?
No i cena max max 4500zł
Właśnie przeglądam Kettlery , podobają mi się , ale nie wiem jak się sprawują w praktyce?
Moją uwagę( uwzględniając finanse) zwróciły następujące damskie modele :
Traveller Sport ,Monza Pro, Monza Sport.
A może inna marka?
Liczę na pomoc w zakupie roweru wyprawowego
TatOR
Miasto: Wrocław
Na forum od: 08.09.2009
Planuję zakup roweru
«
21 Paź 2009, 22:03 »
Daj sobie spokój z Ktlerami. Ceny ich są mocno zawyżone.
Jeśli chcesz mieć prawdziwego mercedesa to proponuję
Koga Miyata Randonneru
. Rower nie do zdarcia. Sam się na takiego czaję tyle że używanego i być może ktoś mi takiego załatwi w dobrej cenie.
To co tu piszę dotyczy roweru typowo wyprawowego. To jest rower na lata i naprawdę absolutna 1 liga. Poszukaj na Zachodzie teraz są bardzo duże promocje. Jakiś czas temu widziałem też na ebayu
Pozdrawiam
TatOR
herco1981
Miasto: Irlandia/Rybnik
Na forum od: 19.10.2009
Planuję zakup roweru
«
24 Paź 2009, 20:21 »
Ja bym proponowal ci raczej 26"(kola),jesli chodzi o styl jazdy bardziej aktywny w terenie.A co do ramy to przy twoim wzroscie 17" to najlepszy wybor,ale peweni juz zakupilac bo post jest juz kupe czasu na forum.Pozdro i milej jazdy
herco1981
herco1981
Planuję zakup roweru
«
24 Paź 2009, 20:38 »
A tu link :JAK DOBRAC WIELKOSC RAMY
http://www.rower.com/archiwum.php?art=2831
herco1981
Ma_rysia
eko groszek
Planuję zakup roweru
«
24 Paź 2009, 22:22 »
Roweru jeszcze nie kupiłam i mam coraz większy "mętlik" jaki rower wybrać . Są różne opinie w sprawie hamulców, rozmiaru kół, trekking lub cross
:
Co sądzicie o tym rowerku ?
http://www.bike-on.pl/product.php?id=10187&id_categories=136&namek=KTM_Life_Force___2009
No i ten cross
http://www.author.pl/www/rower/?id=349
Robb
"Ojciec Założyciel"
Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
Na forum od: 04.06.2006
Planuję zakup roweru
«
24 Paź 2009, 23:01 »
jak dla mnie to KTM
po osprzécie wygląda na trochę wyższą półkę niż Author (piasty itd)
ma lepsze opony
amortyzacja siodełka to fajna sprawa ale nie oczekuj cudów ;-)
no i jest gotowy do drogi - bagażnik itd.
pozdr
… why so serious ?
herco1981
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 03:13 »
jeśli to twój pierwszy rower to git,pewnie nabierzesz wprawy co do szacunków związanych z osprzętem-co ci pasi a co nie. Ogolnie kwestia gustu i zapotrzebowania,ja posiadam Kona- Cinder
Cone i nie narzekam,najważniejsze abyś była zadowolona,sama wiesz ze można wybierać w nieskończoność -tak jest ze wszystkim
herco1981
Ma_rysia
eko groszek
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 06:06 »
Dzięki za odpowiedź
Wiem ,że temat hamulców był już poruszany, ale może odświeże go przy okazji tego rowerka:
http://www.bike-on.pl/product.php?id=10150&id_categories=136&namek=KTM_Life_Disc___2009
Czy w porównaniu z KTM z postu wyżej ma lepszy osprzęt ?
atlochowski
Andrzej
Miasto: Warszawa
Na forum od: 22.04.2009
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 10:13 »
Do wyprawowego roweru raczej nie montowałbym hamulców hydraulicznych. Jeśli hydraulik zepsuje się w podróży to samemu go naprawić raczej nie sposób.
Daniel
turysta licznikowy
Miasto: Augsburg
Na forum od: 16.03.2009
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 11:05 »
Raczej bałbym się problemów z mocowaniem bagażników. Jak często jesteśmy w miejscach, gdzie jesteśny zdani wyłącznie na siebie, bez możliwosći naprawy pewnych rzeczy w przeciągu kilku dni?
Wracam do jeżdżenia.
herco1981
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 13:41 »
Atlochowski ma racje lepiej nie montować hamulców hydraulicznych ,a w ogóle najlepiej nie kupować hamulców tarczowych, (V-brake tez sa cool) bo to rodzi dodatkowe koszta co do montażu tylnego bagażnika,potrzeba adapter do bagażnika .Tu mam fajna stronkę z sakwami i innymi akcesoriami,może komuś się przyda.
www.crosso.pl
herco1981
MaciekPaciek91
Miasto: Bolesławiec
Na forum od: 02.03.2008
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 16:08 »
jako (nie) szczęśliwy posiadacz zatrzymywaczy hydraulicznych również odradzam do wypraw. Mówi się, że nie tracą na swoich właściwościach podczas deszczu itp. podczas gdy moje właśnie hamują odczuwalnie słabiej. Kiedy miałem dobre v-breaki byłem w 100% zadowolony.
Cytat: "herco1981"
Tu mam fajna stronkę z sakwami i innymi akcesoriami,może komuś się przyda.
www.crosso.pl
chyba małe faux pas
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson
marek.dembowski
Miasto: Ogrodzieniec
Na forum od: 06.04.2007
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 16:50 »
Maciek, nie uogólniaj na podstawie swoich subiektywnych doświadczeń
Na tegorocznej wyprawie na Islandię wszyscy mieliśmy hamulce tarczowe (ja mechaniczne Avid BB7, a Zbyszek i Agata hydrauliczne Tektro Auriga Comp) i wszystko było w porządku. Fakt, że nie było okazji sprawdzić jak działają w porządnym deszczu (Islandia to bardzo suchy kraj
) ale co do skuteczności i niezawodności nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń. Przed wyjazdem wszyscy wymieniliśmy klocki na metaliki firmy ZEIT, które okazały się naprawdę świetne. Problem z hamulcami tarczowymi w rowerze wyprawowym to faktycznie jest bagażnik tylny. Bez specjalnego adapteru nie da się go założyć.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz
atlochowski
Andrzej
Miasto: Warszawa
Na forum od: 22.04.2009
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 17:09 »
Hamulce tarczowe mechaniczne polecam. Moje Hayesy MX2 bardzo dobrze się sprawują zarówno w suchych warunkach jak i mokrych. Jedyny minus to dostępność okładzin. Jeśli jedzie się na dłuższą wyprawę to lepiej brać zapasowe. W tym roku boleśnie odczułem niedostępność okładzin po tym jak moje się skończyły.
MaciekPaciek91
Miasto: Bolesławiec
Na forum od: 02.03.2008
Planuję zakup roweru
«
25 Paź 2009, 17:37 »
marek.dembowski
, oczywiście, jedynie prezentuje swoje doświadczenia. W żadnym wypadku nie mówię "z takich hamulców nie będziesz zadowolona". Korzystałem już i z żywicznych i z metalicznych klocków, dawniej z v-breaków, więc chyba moje doświadczenia nie są do końca subiektywne. Może też nie do końca obiektywne, bo nigdy nie korzystałem z innych tarczowych, niż mam (LX'y)... w każdym razie nie zamierzam się w to dalej pchać
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
7
Następna >>
Wszystkie