Autor Wątek: Kurtka Martombike opinie  (Przeczytany 1361 razy)

Offline Mężczyzna MarcinPl

• Miasto: Ścinawa
  • Na forum od: 30.08.2016
Kurtka Martombike opinie
« 8 Lis 2016, 13:04 »
Witam poszukuję opinii na temat kurtki firmy Martombike opisywanej jako "ratująca życie".
https://martombike.com/produkt/kurtka_ratujaca_zycie/

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: Kurtka Martombike opinie
« 8 Lis 2016, 19:52 »
Nie mam tej kurtki, ale z zakupem byłbym mocno ostrożny.
Membrany, określane "Zero wind" to często modele podstawowe, słabo oddychające.
Posiadam kurtkę z BCM Nowatex wykonaną właśnie z tak określanej tkaniny, nawet naszywka z logo membrany, jest identyczna z Twoją. Używam ją bardzo rzadko, w duże mrozy. Jest dosyć ciepła,ale bardzo słabo oddycha, mam wrażenie, że wcale.
Tkanina wygląda jak podgumowany softhell :)  Wierzchnia,dosyć gruba tkanina jest od spodu laminowana jakby gumą, niestety.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 8 Lis 2016, 21:11 »
Mariusz dobrze radzi, kurtka nie na rower, tylko spokojne spacery.

Ja polecam: https://www.bikester.pl/346563.html

Tą wiatrówkę firmy Vaude mam od roku .
Wcześniej używałem przez 5 lat wiatrówkę tej samej firmy i z tego materiału,(nieco inny krój).
Uważam że jest to najlepsza opcja na rower. Zatrzymuje 80% wiatru.
Stosuję w różnych kombinacjach, w zależności od temperatury, duży komfort, nie pocę się.
Sklada się we wszytą kieszeń, pakunek bardzo mały.
Cena 250 zł też w miarę przystępna, innych marek oscylują około 500zł.
Dostępna w rowerowym na Ptasiej w Poznaniu.
« Ostatnia zmiana: 8 Lis 2016, 21:32 JUREK »

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 8 Lis 2016, 21:35 »
Stosuję w różnych kombinacjach, w zależności od temperatury, duży komfort, nie pocę się.
:o ;D
cyborg?
To nie żadna złośliwość. Tak kiedyś ktoś napisał na "preclu" komentując wpis Michała Wolfa (@Wilka) [Tak mi się jakoś przypomniało ::)]
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 8 Lis 2016, 21:47 »
Koledzy napisali, ale chyba za wiele o tej kurtce nie wiedzą ;-)

Mam ją na liście "do rozpatrzenia". Kilka osób chwali zarówno oddychalność, jak i jakość wykonania tej kurtki np. Marek Konwa. W sieci jest kilka recenzji napisanych po kilku miesiącach użytkowania.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 8 Lis 2016, 21:52 »
 :D
Źle się wyraziłem, jestem chyba normalny i pocę się, ale w tej wiatrówce nie mam sauny.
Koszulka rowerowa, bielizna termoaktywna, czy polar są suche.
Materiał wiatrówki odprowadza wilgoć na zewnątrz, jednocześnie te 20% przewiewu bardzo pomaga.

Ps
Mam jeszcze dwie wiatrówki "zero wiatru", innych marek. Jak poszukiwałem nowej rok temu, sprzedawcy próbowali mi wcisnąć wiatrówkę Endury.
Nie zaryzykowałem i zamówiłem sprawdzoną .
« Ostatnia zmiana: 8 Lis 2016, 22:11 JUREK »

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 8 Lis 2016, 22:26 »
To, że akurat mój sąsiad, Marek Konwa chwali, dla mnie, to żaden argument. To jest sport, komercja, raz ubierze i wyrzuci. Własny zakup, do turystyki, oczekiwania mam trochę inne.
Mortombike to jeden z jego wieloletnich  sponsorów, więc...
Nie znam tej kurtki, dlatego napisałem o ostrożnym podejściu do  zakupu.
« Ostatnia zmiana: 8 Lis 2016, 22:36 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 9 Lis 2016, 12:14 »
To, że akurat mój sąsiad, Marek Konwa chwali, dla mnie, to żaden argument. To jest sport, komercja, raz ubierze i wyrzuci. Własny zakup, do turystyki, oczekiwania mam trochę inne.
Mortombike to jeden z jego wieloletnich  sponsorów, więc...
Nie znam tej kurtki, dlatego napisałem o ostrożnym podejściu do  zakupu.

Skoro masz możliwość zaczerpnięcia informacji z pierwszej ręki, to prosimy, prosimy ... :-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum