Autor Wątek: Maraton Tour de Silesia 2017  (Przeczytany 28532 razy)

Offline Mężczyzna gustav

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 28.02.2016
    • Rajzy wszyndzie i nikaj ;)
Odp: Maraton Tour de Silesia 2017
« 16 Lis 2016, 12:25 »
Będzie zrobiona oddzielna strona internetowa z pełnym info/regulaminem i ruszą zapisy na niej :)

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
« 16 Lis 2016, 14:23 »
Trasa do drobnej modyfikacji, jazda sztywno po śladzie - http://www.gpsies.com/map.do?fileId=fkasqqqiqqlbccxn

Czemu nie w drugą stronę? Najpiękniejsze odcinki tej trasy przypadną na zmrok i nocą, może warto rozważyć odwrotny kierunek i mało ciekawy odcinek Kłobuck-Godów zostawić na noc.
Marek

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 16 Lis 2016, 20:48 »
Raczej nocą i o poranku, bo start jest zaplanowany wstępnie na godzinę 12 - moim zdaniem za późno.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 16 Lis 2016, 21:05 »
W drugą stronę to końcówka będzie strasznie nudna. A tak po 300 km w nogach ludzie chociaż trochę odczują te góry. Jak start będzie o 14.00 to większość uczestników zaliczy góry następnego dnia. Jedynie czołówka może tam być wcześnie rano. Ale oni i tak nie mają czasu na podziwianie widoków :p

Offline Mężczyzna byczys

« 16 Lis 2016, 21:11 »
O 14 to już w ogóle kiepsko. Większość ludzi będzie na mecie po południu w niedzielę, gdy trzeba już myśleć o powrocie do domu. Uważam, że start powinien się odbyć najpóźniej o 10.

Offline Mężczyzna gustav

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 17 Lis 2016, 15:59 »
O 14 to już w ogóle kiepsko. Większość ludzi będzie na mecie po południu w niedzielę, gdy trzeba już myśleć o powrocie do domu. Uważam, że start powinien się odbyć najpóźniej o 10.
Miałbym blisko na ten maraton,ale godzina startu o 14.00 ????  Przy 30 godzinach na trasie mamy 20.00 w niedzielę. Ci jeszcze wolniejsi przyjadą praktycznie w nocy z niedzieli na poniedziałek. Ja proponuje start w sobotę rano(8-10).
;

Offline Mężczyzna byczys

« 17 Lis 2016, 20:42 »
Ogólnie uważam, że forma organizacji tego maratonu na zasadzie "demokratycznej" to nie jest dobry pomysł. Obecnie, przeglądając kilka ankiet i dyskusji na FB wychodzi na to, że lud życzy sobie:
- godziny startu o 12:00, ewentualnie start podzielony na kilka etapów zależnie jak komu pasuje w godzinach 9-13,
- 3 punktów żywieniowych na trasie maratonu,
- samochodu jadącego za ogonem stawki, który miałby zbierać z trasy niedobitków lub kolarzy ew. awariami.
Dodatkowo mówi się o rekreacyjnym podejściu do maratonu, że ma nibt nie być wyścigiem, a równolegle rozważa się klasyfikację w zależności od wieku oraz typu roweru.
Jak widać lud jest trochę wygodniacki, a dla organizatorów robi się to coraz większe wyzwanie. Inicjatywa fajna, ale kierunek w którym to zmierza już tak średnio wygląda.

Uważam, że to Wy, bazując na swoim doświadczeniu  powinniście ustalić zasady i charakter imprezy.
Chciałem tylko zwrócić na to uwagę jako osoba obserwująca to wszystko trochę z boku :) Sam mam niewielkie doświadczenie.

PS. Jak będzie trzeba, to chętnie zrobię objazd części trasy i zdam relację ;)

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
« 17 Lis 2016, 21:10 »
Wypada tylko podpisać sie pod tym co napisał Byczys. Sam mam zerowe doświadczenie ale chętnie wystartuje i zdam się na doświadczenie organizatorów.

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
« 17 Lis 2016, 21:35 »
Po co wyważać drzwi jeśli są otwarte. Wystarczy spojrzeć jak są organizowane inne tego typu imprezy i o której startują. Przy organizacji tego typu imprezy nie powinno być ogólnie rozumianej demokracji to Wy jako KAPITUŁA  Maratonu Tour de Silesia 2017 powinniście ustalić "regulamin maratonu" między sobą i podać do publicznej wiadomości.
Marek

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 17 Lis 2016, 21:41 »
te propozycje godzin są zaproponowane przez organizatorów i zrobili ankietę by uzyskać zwrotne info od potencjalnych uczestników co wcale nie oznacza że zrobią dokładnie tak jak by chciała większość...
swoją drogą dość zabawnie wygląda to że przy tej okazji podawane są kolejne propozycje godzin startu...

Offline Mężczyzna gustav

« 17 Lis 2016, 21:47 »
Zacytuję się z FB :) ''Mogę być pomysłodawcą, mieć plan na organizację, brać na siebie odpowiedzialność, ale chcę mieć też pewne opinie na kazdej gałęzi. Widzisz, co się dzieje ze Śląskim Maratonem - organizatorzy mają w dupie sugestie uczestników, na nic nie odpowiadają i ten maraton upadł w opinii wielu. Ja już rok temu sobie darowałem tam start.. Tu bedą głosowania na każdy temat tego maratonu, zbierzemy optimum, zatwierdzi się i zrobi się regulamin z zapisami.''

Zakładając, że 90% preferuje start z rana, a ja wolałbym o południu - moja wersja nie przejdzie :) Głosowanie póki co preferuje start na 12:00. To samo jedzenie - trza zrobić zapytanie, co zawodnicy chcą zastać na punkcie, aby kasa nie poszła w błoto.

Będzie dobrze. Idę/jadę pojeździć :>

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 17 Lis 2016, 22:40 »
Bardzo ostrożnie podchodziłby do wyników ankiet. Tak naprawdę to nie wiadomo ilu z tych udzielających się na fejsie wystartuje.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 17 Lis 2016, 23:19 »
Razem z Gustav'em przyjęliśmy taką formę organizacji. Dać możliwość wyboru zawodnikom. Wiadomo, większość z nich nie ma doświadczenia, dlatego pojawiają się czasem śmieszne propozycje. Ale niektóre pomysły są całkiem dobre i można je rozważyć. Taki lekki bałagan i przekomarzanie będzie panować do połowy grudnia. Wtedy przedstawię regulamin, na którego ostateczny kształt będę miał ja i Gustav. Później będziecie mogli go krytykować. Na dzień dzisiejszy, w 100% pewna jest nazwa (Tour de Silesia Maraton) oraz termin (8-9 lipca 2017r.). Wiadomo, nigdy nie da się wszystkim dogodzić. Ofiary muszą być zawsze. Proszę o zrozumienie naszej intencji. I zapraszam do dalszego komentowania ;)

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 17 Lis 2016, 23:49 »
A czy nazwa nie powinna brzmieć Tour de Silésie Marathon?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum