Alois to my se dogodali jak moj z mojom Cytat: Turysta w 20 Lis 2016, 10:44Przepraszam za pytanie i za to, że jest po polsku, ale czy w pisanym języku(?) śląskim nie używa się wielkich liter i znaków interpunkcyjnych?Turysta(nie chcę być spalony u Ciebie od początku, a przeglądam twojego bolga) uwierz że nam na ślasku jest potrzebna tak interpunkcja jak Sosonowiec
Przepraszam za pytanie i za to, że jest po polsku, ale czy w pisanym języku(?) śląskim nie używa się wielkich liter i znaków interpunkcyjnych?
Nawet gwara pewnych reguł musi przestrzegać
Turysta(nie chcę być spalony u Ciebie od początku
Nie ma języka śląskiego jest tylko gwara, którą część ludzi prawem kaduka usiłuje za język uznawać, to znajdziesz w Wiki pod hasłem język śląski - przekierowanie do artykułów o gwarze śląskiej języka polskiego oraz niemieckiego:https://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_%C5%9Bl%C4%85ski
Krótkie wyjaśnienie powstałych znaków zapytania W tym roku maraton na 100% będzie nazywał się Tour de Silesia. Być może w przyszłości zmieni nazwę na typowo śląską.
Krótkie wyjaśnienie powstałych znaków zapytania Na pewno będzie trasa na 500km. Jest również idea trasy na 300km, ale nie wiadomo czy ona wypali. Razem z gustav'em pracujemy nad tym
Cytat: CFCFan w 21 Lis 2016, 22:07Krótkie wyjaśnienie powstałych znaków zapytania Na pewno będzie trasa na 500km. Jest również idea trasy na 300km, ale nie wiadomo czy ona wypali. Razem z gustav'em pracujemy nad tym Pomyślcie poważnie o trasie 300km. Baza w Andrychowie wam pasuje na obie trasy, a jak by nie patrząc 500km jak na 1 raz co do niektórych to jest hardkor No i nie trzeba będzie wyjeżdżać za północną granicę śląska
Pojawia się pytanie: co zrobić, jeśli faktycznie liczba chętnych będzie wynosić w przybliżeniu: bardzo dużo? hmm...