Wczorajsze wstępne prognozy na przełom kwietnia/maja to upały powyżej 20 stopni. Pewnie z 10 w nocy.
Ja trochę z innej beczki. Organizator mocno nam rozciągnął start. Nie wiem czy są to jakieś wymogi formalne, że te grupy startowe są tak małe a odstępy w starcie zawodników w kategorii SOLO muszą wynosić aż 5 min. W PRO turze najlepsi startują co 3 min cyt. regulaminu "29 kwietnia 2016 / sobota/Godz. 7.00 START “500 km” – grupy max po 10 osób co 5 minutGodz. 9.20 START “250 km”– grupy max po 10 osób co 3 minutyGodz. 18.30 przyjazd pierwszych zawodników z dystansu “250 km”, wręczenie medaliGodz. 01.30/30.04.2017zamknięcie imprezy dla dystansu “250 km”, limit czasu przejazdu dla “250 km” 16,0 godzinGodz. 23.00 przyjazd pierwszych grup z dystansu “500 km” na METĘ, wręczenie medali30 kwietnia 2016 /niedziela/Godz. 12.00 zamknięcie imprezy, limit czasu przejazdu “500 km” – 30 godzin. "chyba mocno nieaktualnie
Start SOLO zakończy się ok 8:30. Chwila przerwy... i można puszczać 250-kę . Będzie sprawniej i przynajmniej o 1 godzinę szybciej wystartuje ostatni.
Start SOLO zakończy się ok 8:30
Bez przesady, Włodek nie czyta regulaminu, przynajmniej w ubiegłym roku nie czytał
Dobrze, żeby Robert coś wskórał, bo na razie z niepokojem obserwuję, jak mój start przesuwany jest na coraz późniejszą godzinę.
Nie liczyłbym na to że coś zmieni się w kwestii godzin startowych. Rozwleczone puszczanie zawodników ma zapewne związek z monitoringiem kolarzy i organiczną przepustowością stacji naziemnych (GSM). Odnośnie monitoringu kolarzy miałem w zeszłym roku pogawędkę w Dębie Polskim. Robert przekonał mnie że system jest sprawny. Na PW jest ten sam system co na BBT, zakładam ze w zakresie godzin startu nic się nie zmieni.Przy montowaniu nadajnika sprawdźcie czy jest on włączony, czy po zamontowaniu jesteś widoczny w aplikacji. Po starcie nikt tego już nie naprawi jeśli nie działa.