Witajcie drodzy forumowicze!
Jako gość zaglądałem tu od kilku lat, nadszedł w końcu czas na oficjalne przywitanie się z Wami. Skoro mamy bliżej się poznać, dobrze byłoby napisać co nieco o sobie.
Nazywam się Kamil Dopke. Urodziłem się w roku 1991, mam zatem 25 lat. Ogólnie rzecz ujmując, jestem z Trójmiasta, a przedstawiając ją bardziej konkretnie - mieszkam obecnie w Bojanie koło Gdyni.
W roku bieżącym zakończyłem pięcioletni etap swojego życia zwany "studiowaniem" i rozpocząłem... nie, nie pracę, a służbę
Jazda na rowerze nie jest wszystkim co robię w wolnym czasie. Biegam, pływam, wielbię wszelakie sporty drużynowe i słucham Trójki. Przyjemność sprawia mi przeczytanie interesującego reportażu, a morską plażę lubię od czasu do czasu zamienić na górskie szlaki. Ładnych kilka lat w swoim życiu poświęciłem dwóm instrumentom - za puzon i saksofon jeszcze stosunkowo niedawno zabierałem się zdecydowanie częściej niż za rower. A, zapomniałbym, jestem również strażakiem - ochotnikiem.
Na co dzień śmigam na:
MTB - Kands Energy 1300,
Trekking - Unibike Globetrotter,
Szosa - Triban 500 (mocno doinwestowany).
Dłuższych przejażdżek rowerowych po kraju (jeszcze!) nie mam na koncie, a jeśli chodzi o wypady poza granicę RP, to:
w roku 2013 udało się wyskoczyć na niecałe 3 miesiące z Gdyni do Amsterdamu przez 13 państw Europy (w tym blisko miesiąc w Rumunii). Cała podróż zakończona rejsem do Gdyni na pokładzie Daru Młodzieży.
W 2014 roku na kilka tygodni czmychnąłem ze znajomymi do Gruzji.
W roku 2015 susza ze względu na natłok przeróżnych obowiązków, a w roku bieżącym udało się pokręcić trochę po greckim i hiszpańskim wybrzeżu oraz po Sycylii, Malcie i Krecie. Wszystko to jednak bardzo krótkie tematy. Niebawem wybieram się jeszcze na Teneryfę.
Zarówno o swoich rowerach jak i o wypadach na nich, napiszę kiedyś szerzej w innych, odpowiednich wątkach
Zapraszam do kontaktu oraz do odwiedzenia mojego profilu na facebook.com, gdzie można znaleźć trochę fotografii (nie tylko tych rowerowych).
Pozdrawiam!