Autor Wątek: Daleko, rowerowo, górsko vol.2, lato 2017  (Przeczytany 962 razy)

Offline Kobieta lubiealpaki

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 15.01.2013
Czołem, sakwiarze!

Sprawy mają się tak: w ubiegłe wakacje spędziłam na siodełku 1.5 miesiąca, włócząc się po Azji Centralnej. I okazuje się, że chyba można jeszcze lepiej - w moim kalendarzu na 2017 jest nie wypełniona na razie niczym trzymiesięczna luka, z którą chciałabym jednak zrobić coś godnego zapamiętania ;)

Szczerze mówiąc konkretnych planów na razie nie mam - wiem tylko, że jazda po płaskim byłaby zabójcza ;) Celuję więc w tereny, gdzie coś się dzieje w krajobrazie: wstępnie myślałam o Ameryce Południowej, ale - jak to się mówi - jestem otwarta na propozycje, bo dotychczas moim w zasadzie jedynym kierunkiem wyjazdowym były kraje postradzieckie, a te nieco się przejadły.

Z kwestii bardziej szczegółowych:
*zwykle staram się tak rozplanować podróż, aby połączyć uroki pedałowania z poznawaniem lokalnej kultury i ludzi (a więc wyjazd zorientowany tylko na trzaskanie kilometrów to nie wyjazd dla mnie) - myślę, że dystans ok. 70-80km na dzień jest zatem optymalny.
*Standard wyjazdowy to namiot, menażka - do knajp i hosteli wpadam bardzo sporadycznie.
*Z autostopowej przeszłości wyniosłam chęci do komunikacji z ludźmi z terenów, przez jakie przejeżdżam - a od jakiegoś czasu bardzo doceniam znajomość lokalnego języka ;)

Kogo szukam? 2-3 osób o podobnych priorytetach, chętnych połączyć siły :D Najlepiej w wieku zbliżonym do mojego (powiedzmy 22-30 lat), niezłomnego podróżnika i dziarskiej niewiasty ;)

O mnie: jestem Magda, na co dzień studiuję farmację w Krakowie (V rok), programistka-samouk w trakcie kształcenia. Dawniej podróżniczka w każdej wolnej chwili, teraz tylko chwilowo ;) Można mnie też spotkać na ściance wspinaczkowej (level amator) oraz w górach.

Chętnych zapraszam na priv.

Offline Mężczyzna ROBIN89

• Miasto: DOLNY ŚLĄSK/ WIELKOPOLSKA
  • Na forum od: 30.12.2016
Cześć,

Kilka słów o mnie; nazywam się Krzysiek, rocznik demokratyczny 89 ;D, na co dzień praca w finansach.  Pochodzę i mieszkam na pograniczu Dolnego Śląska i Wielkopolski. Moja przygoda z podróżami rowerowymi zaczęła się ok 2 lat temu i ... niestety jest to  choroba nieuleczalna ;). Mój dotychczasowy dorobek turystyczny jest skromny: Ukraina, Estonia, Litwa, Łotwa, Cypr.
Co do wypraw rowerowych, jedynym ograniczeniem dla mnie jest wolny czas (max.jednorazowo  ok 2 tyg.). Muszę zadowolić się 26- dniowym urlopem + weekendy+święta.
W podróżach szukam oderwania od nowoczesnych cywilizacji, poczucia swojskości, kontaktu z naturą.

Po przeczytaniu Twojej wiadomości, stwierdzam, że masz większe doświadczenie w zwiedzaniu świata.  Z miła chęcią spotkałbym się  z Tobą przy kawie. Preferuję kontakt face to face. Jeśli jesteś zainteresowana zapoznaniem się to odpisz na email: robin1989xx@gmail.com

Pozdrawiam
Krzysiek

Podbijam!

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
W jakim czasie masz ten 3-miesięczny urlop? Poleciłabym Patagonię, ale robi się tam zimno :)

To nawet nie urlop, tylko wakacje - czyli standardowo lipiec-wrzesień

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum