Autor Wątek: POMOC - rowerowa ankieta do pracy magisterskiej :)  (Przeczytany 9087 razy)

Offline Mężczyzna Misiek91

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 20.07.2013
Cześć! :)

Jestem na ostatniej prostej swojej studenckiej kariery i zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie KRÓTKIEJ wyprawowej ankiety. Jeśli CHOCIAŻ RAZ brałeś/aś udział w wyprawie rowerowej, to bardzo proszę o poświęcenie 3-6 minut.

Mój temat pracy to "ORGANIZACJA WYPRAW ROWEROWYCH W ASPEKCIE ICH POPULARNOŚCI WŚRÓD STUDENTÓW". Nie trzeba odpowiadać na pytania "dlaczego" i nie dziwcie się niektórym dziwnym odpowiedziom, ponieważ ten sam szablon odpowiedzi jest wykorzystywany również do ankiet dla studentów i organizatorów wypraw.

Dzięki wielkie za pomoc!  ;)

https://goo.gl/forms/n08hALXbeKsUQDy62

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Rozumiem, że chodzi o wyprawy zorganizowane przez jakąś firmę, a nie o wyprawy ogólnie (w tym np. takie organizowane samodzielnie)? W przypadku tych ostatnich większość pytań nie ma sensu.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Nie rozumiem za bardzo celu wypełniania ankiety, szczególnie że ludzi studiujących jest tutaj mało (byłych studentów więcej).
Pierwszy raz spotkałem się z tematem, że uczelnia lub organizacja studencka w ramach uczelni organizuje wyprawę rowerową. Przynajmniej z perspektywy studiowania w Krakowie.
Zaciekawiło mnie to że na Śląsku jest inaczej?

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
To za takie cóś teraz dają magistra?

Offline Kobieta Ann88

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 27.08.2014

Nie rozumiem za bardzo celu wypełniania ankiety, szczególnie że ludzi studiujących jest tutaj mało
Żubr, ale Ty właśnie nie masz być studentem. Przynajmniej tak rozumiem to zdanie:
nie dziwcie się niektórym dziwnym odpowiedziom, ponieważ ten sam szablon odpowiedzi jest wykorzystywany również do ankiet dla studentów i organizatorów wypraw.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Chciałem wypełnić, ale mi się odechciało.
Kolejna ankieta z cyklu "kim chciałeś zostać w dzieciństwie? Pilotem czy policjantem?"
A może ja chciałem zostać kosmonautą albo stróżem na budowie?

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Żubr, ale Ty właśnie nie masz być studentem. Przynajmniej tak rozumiem to zdanie:

No tak ale jak się nie jest to sens ma odpowiedź na 3 pytania, więc jednak lepiej być. ;)

ajaj. Ankieta nie jest skierowana dla studentów, a dla osób które chociaż raz brały udział w wyprawie rowerowej.

To za takie cóś teraz dają magistra?

Nie, nie za tą ankietę dostane magistra. Jak chyba KAŻDY wie to by zostać magistrem trzeba przepracować 5 lat, a nie skleić głupią ankietę na 8 pytań. Temat pracy mam ORGANIZACJA WYPRAW, a ankieta tylko sprawdza aspekt zainteresowania wyprawą wśród studentów. Musze mieć podobne odpowiedzi na trzech różnych segmentach badawczych - wyprawowicz, student i organizator. Kazdy segment ma inaczej sformułowane pytania z podobnymi odpowiedziami.

Ciesze się, że nie wszyscy hejtują..

Wilku, ankieta jest dla wszytkich wyprawowiczów. To, że jestem utożsamiany z Niniwa Team nie oznacza, że ankieta jest pod to zbudowana. Wyprawą jest również grupka trzech osób, która jeździ sobie po Polsce. Badanie jest skierowane pod każdego kto kiedyś gdzieś wyjechał na rowerze.
« Ostatnia zmiana: 17 Gru 2016, 11:11 Misiek91 »

Nie rozumiem za bardzo celu wypełniania ankiety, szczególnie że ludzi studiujących jest tutaj mało (byłych studentów więcej).
Pierwszy raz spotkałem się z tematem, że uczelnia lub organizacja studencka w ramach uczelni organizuje wyprawę rowerową. Przynajmniej z perspektywy studiowania w Krakowie.
Zaciekawiło mnie to że na Śląsku jest inaczej?

A no jest inaczej. Katowicka AWF organizuje wakacyjne obozy rowerowe, a w tym roku nawet przejazd "z rynku do rynku" z Katowic do Krakowa na grubo ponad setkę kolarzy przy patronacie obu miast.

tutaj szczegóły :)
http://krakow.pl/aktualnosci/201221,202,komunikat,z_rynku_do_rynku_-_sukces_kolarskiego_wydarzenia.html
« Ostatnia zmiana: 17 Gru 2016, 11:14 Misiek91 »

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Musze mieć podobne odpowiedzi na trzech różnych segmentach badawczych - wyprawowicz, student i organizator. Kazdy segment ma inaczej sformułowane pytania z podobnymi odpowiedziami.

No to chyba polinkowałeś nie tą ankietę, bo prawie w każdym pytaniu jest mowa albo o studentach, albo o uczelni.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Próbowałem tę ankietę jakoś wypełnić, ale no, nie da się (by wpisy  były wiarygodne).
Forumowicze organizują sobie wyprawy, ale to są oddolne inicjatywy. Udzielają się  tutaj organizatorzy/uczestnicy amatorskich maratonów rowerowych. I w tym temacie mógłbyś dostać wsparcie. Tylko musiałbyś zmienić temat pracy np. na:
"ORGANIZACJA MARATONÓW ROWEROWYCH W ASPEKCIE ICH POPULARNOŚCI WŚRÓD ROWERZYSTÓW"
I stosowna ankieta. Myślę, że chętnych do wypełnienia (i danych do analizy) by Ci nie zabrakło.

Podlinkowałem dobrą ankietę. Chodzi o zbadanie odczuć. Nie trzeba być studentem lub jeździć na studenckie wyjazdy by odpowiedzieć na pytania. Jeśli jesteś daleko od tego, to trzeba zadać sobie pytanie "gdybyś był studentem, jak by ciebie odbierał organizator, itp".

Tematu pracy zmienić już nie mogę. Ankieta na prawdę nie była zła. Ma dotyczyć doświadczenia i odczuć wyprawowiczów, jak grupy osób z którymi chcieliby jeździć na wyprawy. Dla ciekawości podam, że znaczna część ankietowanych chciałaby jechać z dziećmi na wyprawę. Chodzi tylko by zbadać rynek, bo każdy może sądzić inaczej. Na tym przecież polega ankieta.

Tym którzy wypełnili, serdeczne dzięki  ;) Tym którzy twierdzą, że te 8 ułożonych pytań to wszystkie dane do stworzenia pracy magisterskiej, mówię że to zaledwie 3% w skali całości (źródła, wywiady, doświadczenie).

Wilku, ankieta jest dla wszytkich wyprawowiczów. To, że jestem utożsamiany z Niniwa Team nie oznacza, że ankieta jest pod to zbudowana. Wyprawą jest również grupka trzech osób, która jeździ sobie po Polsce. Badanie jest skierowane pod każdego kto kiedyś gdzieś wyjechał na rowerze.

Ale właśnie o to chodzi, że pytania są takie, że odpowiadać na nie mogą tylko osoby jeżdżące na wyprawy typu Niniwy. Czyli zorganizowane wyprawy czy to studenckie, kościelne czy innego środowiska. A na tym forum takich wypraw praktycznie nie ma, tu niemal wszystkie to są inicjatywy czysto prywatne, z minimalnym stopniem organizacji ograniczającym się do wyboru terminu czy zakupu biletów lotniczych.

Wilku, chcieć to móc :) Zapewniam Cię, że mam wśród ankietowanych osoby "czysto prywatne". Żadna z nich nie narzekała, a zwyczajnie na pytanie czy to była ankieta tylko dla studentów- zaznaczyła, że nie.

Offline Kobieta Ann88

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 27.08.2014

Jeśli jesteś daleko od tego, to trzeba zadać sobie pytanie "gdybyś był studentem, jak by ciebie odbierał organizator, itp".
Wybacz szczerość, ale równie dobrze możesz sam powypełniać te ankiety. Wyniki będą tak samo przekłamane.

Ankieta jest fatalnie skonstruowana. Jeśli jestem nie-studentką, która brała udział w zorganizowanej wyprawie to logiczne, że na pyt. nr 2 odpowiadam NIE. Gorzej, że jeśli jechali ze mną jacyś studenci to w pyt. 2a nie mogę tego zaznaczyć.

Skoro tak uważacie to niech tak będzie.
W tym w pytaniu chodzi o potwierdzenie, że praktycznie nie ma wypraw tylko dla studentów, a są oni większą lub mniejszą częścią grupy. Mnie interesuje tylko wynik, że 95% wypraw nie jest skierowanych TYLKO dla studentów.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum