Autor Wątek: Pierwszy sprzęt ,,touringowy,,.  (Przeczytany 6117 razy)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Odp: Pierwszy sprzęt ,,touringowy,,.
« 14 Sty 2017, 11:41 »
Sora 9rz.

Ja bym to raczej za wadę uznał ;) Podlinkowany przeze mnie Planet X jest tańszy i na Ultegrze, czyli raczej przepaść pomiędzy nią a Sorą - no ale to inny rower, o innej geometrii... Ale trzeba przyznać, że w porównaniu z Koną, ten Cannon jest zupełnie przyzwoity. I jeszcze fajne oponki na wyprawy ma, i siodełko wygodne.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 14 Sty 2017, 11:58 »
Cannon ma jednak trochę inną ramę. M.in. nacznie dłuższy tylny trójkąt.
W Planet X o wciśnięciu tylnego błotnik można tylko pomarzyć.

Offline Mężczyzna Rolf

« 14 Sty 2017, 12:08 »
Wiem wiem - dlatego właśnie napisałem, że to "inny rower, o innej geometrii". Taki aluminiowy Awol zdaje się ;) Ale z tego, co widzę, to główny zainteresowany sam do końca nie wie, czego chce, więc może się zainteresuje.

A co do błotników - świat idzie do przodu, gravele zdobywają popularność, a producenci błotników próbują nadążyć. Rozwiązanie problemu widziałbym zatem tutaj - o ile mamy oponki max. 38mm.
http://www.crudproducts.com/product/roadracer-mk3/

« Ostatnia zmiana: 14 Sty 2017, 12:15 Rolf »

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 14 Sty 2017, 12:11 »
Cannon ma korbę taką szosową raczej (50/39/34).
Jeżeli  już są  trzy tarcze, to widziałbym z przodu 28 lub 26 (kompaktową korbę). Najlżejsze przełożenie 34/30, może być mało.

Offline Mężczyzna Rolf

« 14 Sty 2017, 13:49 »
Cannon ma korbę taką szosową raczej (50/39/34).

To już zupełnie bezsensowna konfiguracja - nie zwróciłem uwagi - jeszcze o takiej głupocie nie słyszałem :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 14 Sty 2017, 14:12 »
To już zupełnie bezsensowna konfiguracja - nie zwróciłem uwagi - jeszcze o takiej głupocie nie słyszałem :)
Google twierdzi, że taka korba nie istnieje - a dokładniej nic nie twierdzi, bo nie udało mi się takiego zestawienia odnaleźć. Prawdopodobnie pomyłka w opisie. Poza tym przeróbka nie byłaby aż taka droga.

Ten Awol dla ubogich jest bardzo ciekawy. Fajna jest też kierownica, 12 stopni rozgięcia. Planet X za to ma rzeczywiście niezły osprzęt.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 14 Sty 2017, 15:09 »
To jest chyba Sora FC 3503 (50/39/30), ale głowy nie dam, nie znam się na szosie.

Offline Mężczyzna Kruki

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 02.01.2017
« 14 Sty 2017, 18:07 »
Już jestem i odpowiadam :D Po pierwsze to mega offroadu nie planuje. Po z drugie aluminium na razie zrezygnuję. Po trzecie to klamka jeszcze nie zapadła, pośpiech to podobno zły doradca, będę szukać na razie miejsca gdzie mógłbym się przymierzyć pomacać coś chociaż o podobnej geometrii. Wieczorem popatrzę ale na razie słyszałem że Surly Ogre bodajże i Karate monkey  mają podobne kąty, dzisiaj miałem okazję ,,pomacać,, Karate od blondasa (pozdrawiam i ponownie dziękuję, swietny człowiek). Jedyne co mi w tym przeszkadza to troszkę za daleko do kiery , jednak prosta sztyca i krótki mostek mogą coś zaradzić. Aktualnie czekam na propozycje, szukam czegoś ciekawego, na razie ta Kona mi najbardziej pasuje (przy założeniu że piasty założone przez producenta to nie najtańszy model crap).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum