i przez Szkoderskie udać się na symboliczny podbój Albanii drogą SH20
Nie wiem, czy czegoś konkretnego oczekujesz po SH20, ale jest obecnie w sporej części przebudowana, a w pozostałej przebudowywana. Mimo to oczywiście warta przejazdu, choć moment może nie najlepszy.
Cytat: Dziadek w 9 Sty 2017, 10:42i przez Szkoderskie udać się na symboliczny podbój Albanii drogą SH20Nie wiem, czy czegoś konkretnego oczekujesz po SH20, ale jest obecnie w sporej części przebudowana, a w pozostałej przebudowywana. Mimo to oczywiście warta przejazdu, choć moment może nie najlepszy.
Super kierunek. W zeszłe wakacje trochę się pokręciłem po Bałkanach. Jeśli znajdziesz czas, to możesz przeanalizować moją relację. Przejechałem dość spory kawałek Twojej trasy na terenie Albanii i Czarnogóry.
Kiedy planowałem swoją trasę, odradzano mi Dubrownik, a szczególnie przejazd wąską i zatłoczoną Magistralą Adriatycką. Do Zatoki Kotorskiej pojechałem więc z Trebinje od razu w kierunku Czarnogóry.W 2014 i 2015 przejeżdżałem podobną trasą. Możesz poczytać, obejrzeć zdjęcia i być może coś ciekawego jeszcze wpadnie w oko.
Skoro tak, to Skały Cyklopa są tu: https://goo.gl/maps/u6LQnaGFarzPozdrów też niejakiego Cristiano z wioski Budace, który tyle czasu się z nami żegnał. Pewnie tęskni
Z Nowego Sadu do Suboticy można spokojnie machnąć się pociągiem a zarobiony dzień spożytkować na leżenie na plaży.A z Kotoru do Cetinije przez Lovcen.
Chcesz coś zwiedzać po drodze? Interesuje Cię historia czy przyroda?Jako, że tereny te są mi bliskie, mogę pomóc. Doprecyzuj tylko