Zużycie jak zużycie. U mnie nie jest źle. Najbardziej niszczy się toto od chodzenia, gumki pod blokami już dawno poszły sobie i chodzę po samym plastiku. Przejechały dwa sezony i raczej nie będę wymieniał w najbliższym roku (chyba że coś faktycznie pęknie)..
Mi zdecydowanie cieplej w szosowych...
A wie ktoś z autopsji w którym typie (mtb/szosa) cieplej w temperaturach poniżej +5 ? W mtb ciągnie od bloków, to wiem, a jak w szoszowych jest?
... "ciągnie od bloków"?..
... Dlatego chciałbym wypróbować szosowe, które ponoć dają mniejszy nacisk punktowy na stopę.
Mnie się wydaje, że to jednak kwestia sztywności podeszwy w konkretnym bucie (ten nacisk punktowy).
Cytat: poziom w 9 Sty 2017, 14:50... "ciągnie od bloków"?..metalowy blok "wysysa" ciepło przy niższych temperaturach po pewnym czasie. Tzn po pewnym czasie jest to odczuwalne już.
A Ty masz Shimano ?
Mam porównanie przy piekielnie sztywnej podeszwie mtb w butach Diadory i nieco mniej sztywnej w szosowych DMT. Na pewno nie chodzi tu tylko o sztywność podeszwy
W ogóle nie widzę związku. O tym czy buty są ciepłe decydują materiały z jakich są zrobione
Czyli co: najsztywniejsza podeszwa MTB nie daje tak równomiernego rozkładu obciążenia jak przeciętnie sztywna podeszwa szosy ?Dobrze rozumiem ?
Cytat: tomek w 9 Sty 2017, 14:58Czyli co: najsztywniejsza podeszwa MTB nie daje tak równomiernego rozkładu obciążenia jak przeciętnie sztywna podeszwa szosy ?Dobrze rozumiem ?Tak
Załóżcie sobie do butów szosowych bloki MTB.