Nie wiem, ja tak mam w 2 rowerach, w obu hamulcach. Linki nówki, pancerze nówki, klocki nówki (fabryczne). Moje stare v-ki deore hamują o niebo lepiej bez specjalnego regulowania Ale to moje pierwsze tarcze, więc może się nie znam...
Albo wrzuć do piekarnika.Mam metaliczne klocki (+ hydrauliki) i nie udało mi się ich "przepalić" w siodle.Nie pomogło:- ludwik- domestos- alkohol Izopropylowy
chcę domontować do baranka klamki przełajowe, czy wynalazki typu TRP RL950 czy Tektro RL720 / RL721 / RL726 (btw czym się różnią? wie ktoś?) będą pasowały do TRP Spyre?
Mam metaliczne klocki (+ hydrauliki) i nie udało mi się ich "przepalić" w siodle.
Zakładając, że najwyższa góra w P. ma 50 m wysokości, to może być problem
A wracając do głównego pytania:Cytat: dudi w 12 Wrz 2017, 17:56chcę domontować do baranka klamki przełajowe, czy wynalazki typu TRP RL950 czy Tektro RL720 / RL721 / RL726 (btw czym się różnią? wie ktoś?) będą pasowały do TRP Spyre?Ktoś coś?
Cytat: dudi w 13 Wrz 2017, 13:22A wracając do głównego pytania:Cytat: dudi w 12 Wrz 2017, 17:56chcę domontować do baranka klamki przełajowe, czy wynalazki typu TRP RL950 czy Tektro RL720 / RL721 / RL726 (btw czym się różnią? wie ktoś?) będą pasowały do TRP Spyre?Ktoś coś?Wiem, że R_och z powodzeniem korzysta z połączenia: szosowe avidy BB7 + klamki cx Tektro RX 2.1.
Piękny przykład upierdliwości związanych z faktem posiadania hamulców tarczowych.
Moje pytanie po części będzie dotyczyło siły hamowania... chcę domontować do baranka klamki przełajowe, czy wynalazki typu TRP RL950 czy Tektro RL720 / RL721 / RL726 (btw czym się różnią? wie ktoś?) będą pasowały do TRP Spyre? Co do siły hamowania, to póki co jestem zawiedziony... jak jeszcze w dolnym chwycie jestem w stanie jakoś siłę hamowania uzyskać, tak w górnym to co najwyżej spowolnię rower. Może po zmianie klocków i wykonaniu innych przeczytanych tutaj operacji coś się polepszy. Póki co czasem strach przycisnąć na mieście.
Mam takie klamki w komplecie z Avidami jak pisał Krzysiek oraz w zestawie z mini v. ... ....Generalnie wygodne rozwiązanie zwłaszcza do jazdy miejskiej.
Ja zawsze przykrecam hamulec do ramy po wlozeniu takiej specjalnej blaszki miedzy rotor a klocki. Na oko 0.2mm z obu stron, mozesz wyciac z puszki po piwie zanim przyjdzie