Autor Wątek: Polska Egzotyczna  (Przeczytany 1627 razy)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Polska Egzotyczna
« 7 Lis 2009, 20:32 »
Napisałem relację z naszej pierwszej dłuższej wycieczki rowerowej. W ciągu 10 dni przejechaliśmy (razem z żoną Jowitą) trasę wzdłuż wschodniej granicy Polski - z Przemyśla do Suwałk.
W sumie pokonaliśmy około 800km (razem z dojazdami na dworce i kręceniem się tu i tam).
Spotkaliśmy wielu ciekawych ludzi, odpoczęliśmy od pracy.
Zapraszam do czytania.  :)

RELACJA
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna TatOR

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.09.2009
Polska Egzotyczna
« 7 Lis 2009, 21:51 »
Gratulacje! Szkoda że ja swojej kobity nie dam rady wyciągnąć. Może córka jednak podtrzyma do przyszłego roku chęć wyjazdu to może zrobimy kilkaset km...
Aha! miło się czytało.
Pozdrawiam
TatOR

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Polska Egzotyczna
« 7 Lis 2009, 21:53 »
Świetna relacja. Jechałem w tym roku tą trasą rok i dwa lata temu. Pewnie spotykaliśmy tych samych pograniczników ;) a na pewno tego samego ferrymana w Niemirowie.
Co to za nóżki centralne macie w rowerach? Jak są mocowane i jak się sprawują z obciążonym rowerem?
No i cały czas się zastanawiam, co znaczy to "miTH-D'ēE" ;)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Polska Egzotyczna
« 8 Lis 2009, 09:13 »
Cytat: "TatOR"
Może córka jednak podtrzyma do przyszłego roku chęć wyjazdu to może zrobimy kilkaset km...

Kolega planuje zabrać swoją12-letnią  córkę na dość wymagający trekking w przyszłym roku. Trenujemy już teraz, oprócz tego młoda ma szukać w internecie zdjęć, filmów, relacji. Wciągnęła się, a ojciec podtrzymuje jej zainteresowanie.

Cytat: "xmk"
Pewnie spotykaliśmy tych samych pograniczników ;) a na pewno tego samego ferrymana w Niemirowie.

Na pewno tych samych, przecież jest tylko 2 ;) A ten sam ferryman przewoził mnie 3 lata temu. Wtedy byłem mocno zaskoczony, kiedy na promie w Gnojnie pojawiła się ferrywoman :)
Co to za nóżki centralne macie w rowerach? Jak są mocowane i jak się sprawują z obciążonym rowerem?

Nóżki mamy firmy AIM LINK. Mocowane są do płytki za supportem. W żony rowerze nie ma tej płytki, zrobiłem mocowanie własnego pomysłu.

Co do użyteczności - używałem wcześniej nóżki pojedynczej - opisywanej już na forum ESGE i jest lepiej, ale nie idealnie. Zdarzyło się, że rowery się przewracały. Spowodowane to było obróceniem się przedniego koła o prawie 180st. Wtedy ciężar torby na kierownicy przewracał rower na bok.

Być może podpórka HEBIE 690 byłaby lepsza, zwłaszcza gdyby zastosować sprężynę utrzymującą przednie koło w osi roweru.

W przyszłym roku rezygnuję z podpórki i zabieram tylko taśmę velcro (rzep), żeby na postoju zablokować hamulec.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Polska Egzotyczna
« 8 Lis 2009, 12:08 »
Cytat: "cinek88"

Co do użyteczności - używałem wcześniej nóżki pojedynczej - opisywanej już na forum ESGE i jest lepiej, ale nie idealnie. Zdarzyło się, że rowery się przewracały. Spowodowane to było obróceniem się przedniego koła o prawie 180st. Wtedy ciężar torby na kierownicy przewracał rower na bok.
.

Dokładnie tak jest z tymi nóżkami. One kompletnie nie nadają się do roweru obciążonego przednimi sakwami . Gdy rower jest obciążony tylko sakwami tylnymi to jeszcze daje radę ale tylko na wypoziomowanej (!) nawierzchni. Niestety popełniłem ten błąd i przed wielu laty nabyłem podobną nóżkę. Tak więc ten asortyment jest dedykowany głównie dla rowerów miejskich i tam sie wyśmienicie sprawdza.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum