Może córka jednak podtrzyma do przyszłego roku chęć wyjazdu to może zrobimy kilkaset km...
Kolega planuje zabrać swoją12-letnią córkę na dość wymagający trekking w przyszłym roku. Trenujemy już teraz, oprócz tego młoda ma szukać w internecie zdjęć, filmów, relacji. Wciągnęła się, a ojciec podtrzymuje jej zainteresowanie.
Pewnie spotykaliśmy tych samych pograniczników a na pewno tego samego ferrymana w Niemirowie.
Na pewno tych samych, przecież jest tylko 2
A ten sam ferryman przewoził mnie 3 lata temu. Wtedy byłem mocno zaskoczony, kiedy na promie w Gnojnie pojawiła się ferrywoman
Co to za nóżki centralne macie w rowerach? Jak są mocowane i jak się sprawują z obciążonym rowerem?
Nóżki mamy firmy AIM
LINK. Mocowane są do płytki za supportem. W żony rowerze nie ma tej płytki, zrobiłem mocowanie własnego pomysłu.
Co do użyteczności - używałem wcześniej nóżki pojedynczej - opisywanej już na forum ESGE i jest lepiej, ale nie idealnie. Zdarzyło się, że rowery się przewracały. Spowodowane to było obróceniem się przedniego koła o prawie 180st. Wtedy ciężar torby na kierownicy przewracał rower na bok.
Być może podpórka
HEBIE 690 byłaby lepsza, zwłaszcza gdyby zastosować sprężynę utrzymującą przednie koło w osi roweru.
W przyszłym roku rezygnuję z podpórki i zabieram tylko taśmę velcro (rzep), żeby na postoju zablokować hamulec.