Cytat: "skolioza"niestety w takim wypadku nie pomogę - do klasyków pewnie bym coś znalazł, na A-Heada mam jedynie stery w których wieszak jest częścią integralną...A czym to się na dobrą sprawę różni? Bo jeśli mnie pamięć nie myli - to w sterach klasycznych do wieszaka był taki mały "ząbek" który wchodził w niegwintowaną część rury, tak więc wystarczyło go spiłować. Czy są jakies inne różnice?
niestety w takim wypadku nie pomogę - do klasyków pewnie bym coś znalazł, na A-Heada mam jedynie stery w których wieszak jest częścią integralną...
Cytat: "skolioza"Jeśli chcesz Michale, mogę poszukać - będziesz kombinować Byłbym bardzo wdzięczny, bo ciągle nigdzie tego nie namierzyłem, spróbuję jeszcze uderzyć na tą Nowowiejską jak radził Andrzej bo tam mają trochę starszych części. Wcześniej używałem właśnie takiego ze sterów klasycznych - z ząbkiem i na gładkiej rurze nic to nie przeszkadza, nic się nie rusza (zresztą w tym miejscu nie działają jakieś wielkie siły), wystarczał spokojnie docisk mostka.Tylko problem jest z tym że zdecydowana większość widelców gwintowanych jest na średnicę 1 cal - a w nowszych widelcach 1 i 1/8 bardzo rzadko stosuje się canti (chyba jedynie w rowerach przełajowych, których wybór w Polsce jest zerowy).
Jeśli chcesz Michale, mogę poszukać - będziesz kombinować
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
ps. brooksy mają chyba taniej niż u nas, jakby ktoś jeszcze reflektował...