Autor Wątek: Witam wszystkich  (Przeczytany 1320 razy)

cisek

• Gość
Witam wszystkich
« 16 Gru 2009, 17:43 »
Cześć witam wszystkich.
Swoją turystyczną przygodę z rowerami chciałbym zacząć od tego roku. Jestem właśnie na etapie kompletowania sprzętu do tego typu wycieczek (już prawie gotowe). Z dotychczasowych osiągnięć rowerowych to jedno dniowe wycieczki w okolicach Krakowa tak więc nie ma się czym chwalić.
W planach mam przejazdy kilkudniowe nie tylko na terenie Polski :)
Na co dzień zajmuje się pracami w dostępie linowym ( www.linarem.pl ) oraz sklepem ( www.alpintech.pl ). Myślę, że nie potraktujecie ww. jako reklamę a co więcej dla zainteresowanych mogę ściągnąć jakieś ubranka Mammuta Berghausa lub jakieś latarki w najlepszych cenach. Chętnie też się wymienię za jakiś sprzęt rowerowy :)

Na forum znalazłem już wiele informacji i myślę, że przed moją pierwszą wiosenną wycieczką rowerową pomożecie mi trochę :)

Pozdrawiam
Wojciech Cisowski

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Witam wszystkich
« 16 Gru 2009, 18:08 »
Witaj, śmiało pytaj i czytaj (bo masę rzeczy już tu napisaliśmy :)).
No i realizuj swoje plany, nie przejmuj się tym, że wydają się nierealne, albo trudne do realizacji!
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Witam wszystkich
« 16 Gru 2009, 18:59 »
o, kolejny rekrut do grupy krakowskiej... :)  masz jakieś skonkretyzowane plany co do tych wypadów przyszłorocznych ?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Witam wszystkich
« 16 Gru 2009, 19:58 »
Witaj na forum. Na pierwszą wiosenną wycieczkę rada taka : wsiadaj na rower i jedź,
ciesz się jazdą i wiosną :D

cisek

• Gość
Witam wszystkich
« 16 Gru 2009, 23:54 »
Plany są takie:)..  Na dzień dzisiejszy nie mam towarzyszy do wspólnej jazdy więc nie oglądam się na nikogo i jadę sam. Myślę, że na początek będzie to wyjazd na 2-3 dni zaczynając w Beskidzie Żywieckim lub okolicach granicy słowackiej ale wszystko może się zmienić. Prężnie namawiam znajomych żeby się do mnie przyłączyli, ale jest ciężko.
Sprzęt już praktycznie skompletowałem tak więc powinno się udać. W dalszych planach mam zamiar zaatakować w jakąś dalszą trasę. Niestety nadmiar wolnego czasu mam jedynie w okresie zimy ale i w lecie coś wygospodaruje:)
Poczytam Wasze opisy wycieczek może coś pod siebie dobiorę i powinno się udać..

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Witam wszystkich
« 17 Gru 2009, 13:30 »
Cytat: "cisek"
Na dzień dzisiejszy nie mam towarzyszy do wspólnej jazdy więc nie oglądam się na nikogo i jadę sam. Myślę, że na początek będzie to wyjazd na 2-3 dni zaczynając w Beskidzie Żywieckim lub okolicach granicy słowackiej ale wszystko może się zmienić. Prężnie namawiam znajomych żeby się do mnie przyłączyli, ale jest ciężko.

Nie oglądaj się zbytnio na innych. Jak marudzą, albo niezbyt widzi im się tułaczka rowerowa ( mimo,że rower lubią) to jest bardzo małe prawdopodobieństwo,że się skuszą.
Byłem w identycznej sytuacji jeszcze w tym roku. Były chęci, był sprzęt, był plan, tylko nei było z kim, to pojechałem sam i było mi to bardzo na rękę :wink:  Pierwszy wyjazd, na dodatek taki około trzydniowy to świetny test dla sprawdzenia sprzętu, siebie, tempa, stylu podróżowania itepe. Potem ma się już jakieś doświadczenie to i ludzi łatwiej szukać. Powodzenia :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Witam wszystkich
« 17 Gru 2009, 16:50 »
ja jak jechałem na pierwsze wyjazdy dalsze, to znajomi patrzyli na mnie spode łba.... z czasem sami zauważyli że to coś fajnego i się przyłączyli, a reszta dalej siedzi przed kompem z piwem w ręce...  :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Witam wszystkich
« 19 Gru 2009, 16:13 »
Witaj! Ci wyżej mądrze piszą. :wink:   Nie patrz na nikogo tylko wsiadaj i do przodu. Jak będziesz miał szczęście i się otworzysz na innych to po drodze nie będziesz się czuł sam bo każdy do Ciebie zagada, coś krzyknie. Z kimś porozmawiasz...mówię Ci :mrgreen:

Offline boskimm

• Miasto: Godzięcin
  • Na forum od: 03.06.2009
    • http://www.marcin-wloczega.blogspot.com
Witam wszystkich
« 21 Gru 2009, 12:43 »
Witaj!!!
ja również czasami na linie zawisam :)
a co do Alpintech'u, to czaje się na Alledrogo, na linę i jakiś przyrząd do asekuracji, tylko nie wiem czy teraz dam radę z kaską, czy poczekam do wiosny...
nic nie muszę, mogę wszystko

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

cisek

• Gość
Witam wszystkich
« 21 Gru 2009, 18:18 »
Napisz co Ci potrzeba konkretnie...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum