Autor Wątek: Cześć !  (Przeczytany 3439 razy)

Offline cszys

• Miasto: Krapkowice
  • Na forum od: 13.04.2009
Cześć !
« 22 Gru 2009, 18:04 »
cinek88 haki znalazłem w garażu(były elementem jakiegoś "przedwojennego" samochodowego ekspandera)  :)

rafalb przedni bagażnik też jest moją konstrukcją, ale jeszcze go nie sprawdziłem w terenie, więc po testach również podzielę się tym pomysłem. Czekam na twoją ripostę... :wink:

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Cześć !
« 23 Gru 2009, 16:00 »
Proszę bardzo.
Typowy dwupowłokowy namiot zastąpiłem tarpem. Akurat na jedną osobę, lekkim, małym. Od kiedy nie gotuję na wyjazdach okazuje się, że nie potrzebuję przedsionka. Co więcej- od kiedy zabieram ze sobą bardzo mało bagażu okazuje się, że nie potrzebuję dużego namiotu żeby cały sprzęt pomieścić! Komplet czyli płachta z pętelkami i odciągami, 6 ultralightowych śledzi i maszty z włókna szklanego waży 515g. Szmata ze śledziami ląduje do sakwy podsiodłowej, maszt przyklejam do górnej rury ramy. Dzięki temu nie potrzebuję sakw i bagażnika na krótkie wyjazdy.

Twoja kolej. :P

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Cześć !
« 23 Gru 2009, 18:25 »
Rafał, ale po co Ci w ogóle namiot/ tarp? Przecież to, co tu pokazujesz i tak Cię nie uchroni ani przed chłodem, ani przed deszczem, ani nawet przed tarantulami :) Wywal go!

I jestem tak niesamowicie mądry, że od razu Ci powiem - i to z dokładnością do setnej części grama! - ile będzie wówczas wynosić masa namiotu! Dokładnie 0,00 gram :mrgreen:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Cześć !
« 23 Gru 2009, 19:47 »
Rafał, na kolegów zawsze możesz liczyć. Doradzą :D

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
Cześć !
« 24 Gru 2009, 11:45 »
Nabijajcie się, nabijajcie :P Na serio- oczywiście, że ten tarp mnie uchroni przed deszczem- w końcu spałem pod nim, to wiem. :twisted:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Cześć !
« 24 Gru 2009, 13:10 »
Cytat: "rafalb"
Nabijajcie się, nabijajcie :P Na serio- oczywiście, że ten tarp mnie uchroni przed deszczem- w końcu spałem pod nim, to wiem. :twisted:

Wszystko zależy od deszczu. Przed siąpieniem uchroni. A przed takim deszczem, który powoduje płynięcie strumienia pod namiotem już raczej nie ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Cześć !
« 24 Gru 2009, 13:50 »
Widziałem taki patent: coś takiego jak Rafał zrobił, tylko zawieszone pomiędzy dwoma drzewami, a pod tym hamak. Nie trzeba brać karimaty, deszcz nie straszny. No i da się to zrobić bardzo lekkie, bo ten hamak to też był taki jakby go nie było :-).
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna rafalb

• Wciąż w drodze...
Cześć !
« 24 Gru 2009, 13:57 »
Hamak bardzo męczy plecy. Po nocy tak bolą, że na rower nie wsiądziesz :wink:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: