Autor Wątek: III Kórnicki Maraton Turystyczny 4-6 sierpnia 2017 r.  (Przeczytany 17134 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Jak jesteś na liście - zapłacić wpisowe i czekać na maila. I szykować się na przyjazd.

Gdyby ktoś dojeżdżał pociągiem do Poznania, a potem na kołach do Robakowa (do bazy), to tradycyjnie wrzucę trasy dojazdowe.
A do kiedy to wpisowe? Co jak ktoś nie ma 100% pewności że przyjedzie? Jakiś zwrot jest przewidziany? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa

A do kiedy to wpisowe? Co jak ktoś nie ma 100% pewności że przyjedzie? Jakiś zwrot jest przewidziany? ;)

Wyręczę organizatora

pkt 6. Regulaminu:

"Rezygnacja  ze  startu  w  maratonie  zgłoszona  organizatorowi  do  dnia  30.06.2016  r.  oznacza, że Organizator zwróci osobie rezygnującej jej opłatę startową. Rezygnacja po wyżej
wymienionym terminie lub nie stawienie się na starcie maratonu oznacza, że opłata startowa nie podlega zwrotowi."
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Mariobiker

• Gość
Skleroza nie boli (a szkoda).
Ciekawe czy się załapałem ?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Wiki odpisał, więc uzupełniająco dodam, że na wpłatę jest 7 dni od daty opublikowania listy.

Postaramy się w miarę możliwości aktualizować listę zapisów (tu w tym wątku i być może na naszej stronie albo na FB). Uzupełnimy też ją o rubrykę "wpisowe", bo pierwsze wpłaty już weszły.

Byłem dziś na rowerze w gminie Łanięta i faktycznie - jak pisał Obis - nawierzchnia tu to dramat. Pomyślimy nad korektą trasy...

edit: Mario, jesteś zapisany. W niedzielę wrzucimy zaktualizowaną listę powiększoną o nowe osoby i o zapłacone wpisowe. Póki co - zostało jeszcze 30 miejsc..
« Ostatnia zmiana: 7 Mar 2017, 10:47 Elizium »
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Mariobiker

• Gość
edit: Mario, jesteś zapisany.
Zajefajnie  ;D

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Na stronie Bractwa macie "listę uczestników" - wystarczy ją kliknąć i zobaczycie aktualny stan osób zapisanych i opłaconych.

http://kbrkornik.pl/kornicki-maraton-turystyczny.html

Jest tam też rubryka "materac" - kto reflektuje na spanie na harcerskim materacu na podłodze - proszę o PW do mnie lub do Fanky'ego.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna mat21

• ֍ Ride life ֍
  • Miasto: Jarocin
  • Na forum od: 12.08.2016
Hej. Zapisałem się na maraton  :icon_cool: . Czekałem na zapisy długo i czekam już na dzień startu  :wink:   W poprzednim roku wpadłem na tzw. "leserski przejazd". Przejechałem tylko 100km z fajną grupką osób jadących 500-setkę i tak się wkręciłem, że obiecałem sobie zapisać się na następną edycję. Zresztą swoją osobę jak i mój leserski przejazd opisywałem już tutaj: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=16650.0
Na liście zapisanych się odnalazłem; przelew poszedł.
PS. Mam nadzieję, że moja znikoma aktywność na forum nie przeszkadza w zapisie na maraton.
Jeśli ktoś jest z okolic Jarocina i też się zapisał na 300km to możemy potrenować przed imprezą wspólnie Na razie forma słaba po zimie, ale powoli do przodu  :icon_smile:
◄Z szosą jest jak z kobietą. Nie pieści się z tobą, ciągle stawia nowe wyzwania - ale życie bez niej straciłoby sens►

Obis

• Gość
Ponieważ Eli nie ma chwili czasu na opowiadania trasy, więc ja to zrobię na podstawie tego, jakie przeszkody towarzyszyły mi podczas samotnych jazd.

Pierwsza przeszkoda podjazdowa czeka już na 65 km trasy.

Każdy wie, jeśli ktoś jechał tą drogą o podjeździe, który jest dość długi i stromy wiec, jeśli ktoś nie ma wprawy w podjazdach, czeka niemiła niespodzianka.

Dziurawa niespodzianka, jaką wspomniałem, która czai się na 245 km trasy.

Niestety tak jak wypomniał Eli lepiej ten odcinek skorygować, bo można tutaj naprawdę stracić nerwy (dziw, że złapałem wtedy ósemki, jak jechałem do Kutna).

A tutaj coś nietypowego.

Co tu może być ciekawego? Miłe dla oka sady, które rosną po obu stronach drogi. Jedziemy dalej.

Kolejna jazda z przeszkodami a konkretnie z nierównościami i dziurami.

Lepiej nagiąć trochę i podciągnąć tę trasę troszkę w górę.

Tutaj niestety inaczej nie dało się zrobić, ale jest pewna ciekawostka.

Mianowicie jest tutaj skrót, ale niestety szutrowy.

I tutaj jedna z ostatnich przeszkód podjazdowych na trasie niestety po tylu km pewnie nieliczni odważa się na wjazd rowerem.

Pewnie jest więcej rzeczy do wypomnienia, ale to z tych ważniejszych, jakie sobie przypomniałem.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Co? Znowu trasa z dziurami? Obis, Prezes nie będzie zadowolony z takiej reklamy ;)
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Muszę zapytać:  na serio o tych podjazdach pisałeś ;) ?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Zapodaj profile, zwłaszcza tego ostatniego, dla odważnych.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Muszę zapytać:  na serio o tych podjazdach pisałeś :wink: ?
- Czy jest w Wielkopolsce coś trudniejszego od podjazdu na wiadukt nad A2?
- Tak. Podjazd na wiadukt nad S5.

:icon_razz:
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Przecie w Wielkopolsce widać krzywiznę Ziemi :)

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
A Garminy sprzedawana w Wielkopolsce nie mają wysokościomierza co podniosło notowania Garmina u Poznaniaków bo 13 pln drogą nie chodzi :)
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna tomek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.06.2014
Pierwsza przeszkoda podjazdowa czeka już na 65 km trasy.
(...)
I tutaj jedna z ostatnich przeszkód podjazdowych na trasie niestety po tylu km pewnie nieliczni odważa się na wjazd rowerem.
(...)
Pewnie jest więcej rzeczy do wypomnienia, ale to z tych ważniejszych, jakie sobie przypomniałem.
Ciepło się ubrać. Niby to sierpień ale na tych przełęczach może już nieźle p...ć

:lol:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum