Autor Wątek: III Kórnicki Maraton Turystyczny 4-6 sierpnia 2017 r.  (Przeczytany 17142 razy)

Offline Mężczyzna yaroo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 24.07.2015
Jakieś parcie musi być. W końcu to był wyścig.
Gorzej jak to parcie przesłania czasem niektórym rozum.
Byłem świadkiem jak na jednej z imprez rozpędzony "pociąg" liderów prosił wolniejszego uczestnika o zjechanie na bok, używając jednego z najpopularniejszych w Polsce słów, zaczynające się na "s..."
I nie było to wcale słowo "spadaj"

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Z ciekawości - jaka to była impreza? Jeśli nie chcesz podać nazwy podaj dystans wyścigu.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna yaroo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 24.07.2015
Była to jedna z imprez Pucharu Polski w Szosowych Maratonach Rowerowych, mniejsza z tym która.
Dystans..., nie pamiętam, ale na pewno dobrze ponad 100 km.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Dziękuję za Maraton!

Udało się Kórnikowi stworzyć kolejną ciekawą imprezę ultra. Wygodna baza, miła obsługa, nie no fajnie fajnie.

Tylko ta trasa  :P Tak jak mówiłem Wąskiemu - raniła mą duszę. Nudno, płasko, z kilku kilometrowymi prostymi - tego się nie da na trzeźwo  ;) Gdyby to była stała propozycja, to ja już więcej bym nie pojechał jako uczestnik. Ale na piwko przyjechać, przyjadę zawsze jak tylko będę mógł (nawet jak będzie pętla 120 razy wokół Kutna).

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Bitels, bierz i się częstuj.

"Spierdalaj.." jeszcze na ultra nie słyszałem. Ale obserwowałem inne wołające o pomstę działania. Mam nadzieję, że u nas nigdy takowych nie będzie.

A co do nudy... to z kurtuazji i przez znajomość nie zacytuję tu Transatlantyka...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Nudno, płasko, z kilku kilometrowymi prostymi - tego się nie da na trzeźwo   Gdyby to była stała propozycja, ja już więcej bym nie pojechał jako uczestnik. Ale na piwko przyjechać, przyjadę zawsze jak tylko będę mógł

No to za rok już obaj przyjedziemy na piwko :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Nie ma reguły. Ja byłem już trzeci raz na KMT, ale pierwszy raz wystartowałem. Dwa lata się przygotowywałem psychicznie i już teraz byłem w stanie przejechać 300 km. Może za rok uda się 500?:D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Sam pan prezes też progresuje z głową. Na pierwszej edycji kibicował, rok temu pojechał 300 a w tym sezonie 500 :D

• Użytkownik forum
Sam pan prezes też progresuje z głową. Na pierwszej edycji kibicował, rok temu pojechał 300 a w tym sezonie 500 :D

W następnym roku na pewno nie pojadę 500'tki. Nie mogę wszystkiego zrzucać na moje obie żony (jak mawia Turysta) i wolontariuszy. Ale jest pewien pomysł, by Was zmęczyć odpowiednio, więc.. się zobaczy.

Wiadome jest jedynie to, że pojedziemy tam, gdzie jeszcze nie jechaliśmy.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Ale jest pewien pomysł, by Was zmęczyć odpowiednio, więc.. się zobaczy.
Krzysiek odkrył mi rąbka tajemnicy - zapowiada się przednia zabawa :D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
Czy będzie sól kolarstwa?

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Wydaje mi się że w KMT nie ma (albo przynajmniej nie zauważyłem) charakterystycznego dla niektórych innych imprez parcia przez niektórych uczestników na osiągnięcia czasowe za wszelką cenę.
Ja tam osobiście parłem (np. nogę i kierownice opatrzyłem dopiero w domu), ale wyszło mi jak zwykle :p

Tak coś jakby czułem, że mnie gonisz i też parłem ;)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

• Użytkownik forum
Czy będzie sól kolarstwa?

Sól z pewnością. Będziesz zlizywał z ust. Wystarczy sobie przypomnieć jak było, zanim się zaczęło jeździć ultramaratony...

Ja pierniczę, co za zepsuci ludziowie... ech...
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
Nie musisz się tak pieklić. Wystarczy, że powtórzysz trasę przez Żerków i regulaminowo nakażesz wpychać na podjeździe rower. Podobnie można zrobić z wiaduktami nad A2. Sól kolarstwa w samym centrum Wielkopolski.  ;D

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat