Autor Wątek: III Kórnicki Maraton Turystyczny 4-6 sierpnia 2017 r.  (Przeczytany 17127 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
raczej mało mnie kto słucha jak zwykle zresztą.:)

Wystarczy mieć argumenty to będą słuchać.

Obis

• Gość
Warto tak na siłę dociągać te 10 km?
Nie takie rzeczy się na siłę dociągało by zaliczyć gminę. A skoro niektórzy jeszcze potrzebują spojrzeć na bazylikę...
Np. zawijas kolo Wilczyna jest zbędny (no, chyba że ktoś chce pozwiedzać lub kupić) a gminę i tak się zaliczy IMO, na kilka dróg wiejskich radzę uważać, bo np. między odcinkiem Strzelce — Łanięta droga nie należy do zbyt przyjemnych, a zwłaszcza w nocnej porze jazdy. Sam nią jechałem, więc wiem.
I tak na trasie będzie sporo atrakcji np. Kutno.
« Ostatnia zmiana: 13 Lut 2017, 10:59 Obis »

Mariobiker

• Gość
no dobra, po sugestiach przymiarka na 500 wygląda tak:

https://ridewithgps.com/routes/18148065

Na życzenie zaliczamy dodatkowe gminy, a niektórzy chcą popatrzeć na bazylikę w Licheniu. Pętla na koniec się zlikwidowała samoistnie tym samym.

Jest git !!! Teraz tylko grzecznie czekamy na wiosnę  ;D

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Uwagi, jak zauważyliście - biorę na klatę. Jak ktoś ma konkretny pomysł, poproszę ślad na PW lub tutaj, zobaczę, co się da zrobić. Przewyższeń wam nie naskrobię, ale nie bądźcie już tacy chojracy, bo to jest maraton turystyczny. Zmęczyć się możecie gdzie indziej. A, no i pamiętajcie, że niektórzy zaczynają swoją przygodę z ultra.

A jak ktoś jest taki hiper, to niech przejedzie tę trasę poniżej 16h. Pomyślimy o specjalnej "nagrodzie".. samoluba.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Obis

• Gość
Uwagi, jak zauważyliście - biorę na klatę. Jak ktoś ma konkretny pomysł, poproszę ślad na PW lub tutaj, zobaczę, co się da zrobić. Przewyższeń wam nie naskrobię, ale nie bądźcie już tacy chojracy, bo to jest maraton turystyczny. Zmęczyć się możecie gdzie indziej. A, no i pamiętajcie, że niektórzy zaczynają swoją przygodę z ultra.

A jak ktoś jest taki hiper, to niech przejedzie tę trasę poniżej 16h. Pomyślimy o specjalnej "nagrodzie".. samoluba.
Nie chodziło mi o złośliwość fakt, że pierwsza koncepcja trasy przy fazie końcowej była od czapy za to druga jest ciekawsza, wystarczy poprawić kilka niedociągnięć i będzie dobrze.

A ślad nakreślę jak znajdę chwilę. Oczywiście będę się sugerował tym aby nie puszczać trasy po drogach krajowych lub wojewódzkich.

Obis

• Gość
A oto i moja wersja trasy, którą podał Eli, jednocześnie wzbogaciłem o kilka poprawek:
https://ridewithgps.com/routes/18993674

Troszeczkę skróciłem trasę (tak, żeby zmieścić się w 500) jednocześnie wzbogaciłem na drodze o jedną dodatkową gminę. Czekam na konstruktywną krytykę.

Co prawda wzbogaciłem o jedną gminę, ale kosztem poruszania się drogą krajową, ale tylko 2 km owej drogi.

Długo mi zajęło pisanie setnego posta tutaj.
« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2017, 09:15 Obis »

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Aby urozmaicić trasę krajobrazowo, z Wielkopolski jedziemy do Kutna.

Tym samym storpedowane zostaną wszelkie próby zorganizowania tam Zlotu bo nie będzie już trzeba zaliczać gminy. I bardzo dobrze :)

• Użytkownik forum
Zostanie Nowe Warpno. A dla Ciebie i dla mnie specjalnie Mazowsze. Ja dam radę, Ty się zapłaczesz.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
Na razie to chętnie popatrzę jak będziesz zbierał gminy na MP, nizinny cwaniaku :P

Offline Mężczyzna Fanky

• Trzeba żyć natychmiast,jest później niż się wydaje
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 23.01.2017
    • .... z Kórnika w POLSKĘ i ŚWIAT
ooo widzę na trasie kultowe dla nas "nizinnych cwaniaków" Czarnotki, rozgrzewka zatem będzie dobra  ;)
----------------------------------------------------

• Użytkownik forum
A kto powiedział, że się zapiszę? I że będzie miejsce dla mnie?
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
Dostaniesz dziką kartę czy chcesz czy nie.

• Użytkownik forum
Fanky, widzisz... jedziesz!
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Dostaniesz dziką kartę czy chcesz czy nie.
I za ucho przyciągniemy.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

• Użytkownik forum
Nie no, spoko. Trenowałem ostatnio w górach. Podchodzenie pod Puchaczówkę.
Absurdalny Eli

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum