@ Borafu, ale to zwykłe, głupie nieporozumienie i nie ma się co unosić.
Poniżej obręcz po przebiegu ponad 25.000km.Większość obręczy kończy swój żywot w ten sposób w wyniku wytarcia powierzchni hamującej, która zużywając się robi się coraz cieńsza, aż jest na tyle cienka, aby w końcu pęknąć.Przez 15 lat można robić 1000k rocznie i obręcz będzie cała, nie czas a przebieg jest tu kluczowy.
Ja bym zwrócił uwagę przede wszystkim na ramę. 21'' w trekkingu prawie na pewno będzie na Ciebie za mała.
Cytat: Viracocha w 13 Lut 2017, 14:18Ja bym zwrócił uwagę przede wszystkim na ramę. 21'' w trekkingu prawie na pewno będzie na Ciebie za mała. Tak, to już przeanalizowałem i z tego powodu praktycznie odpadają Krossy i Romet. Wysłałem co prawda do nich zapytanie dot. większej ramy, aczkolwiek nie spodziewam się dobrej, pomyślnej odp.
Art, a dlaczego wybrałeś Atlantisa, skoro celujesz w v'ki? Różnica między Expeditionem sprowadza się do v'ek zamiast tarcz i nowego trekingowego Alivio 3x9 vs. stare Deore 3x10. Atlantisem jeździłem, Expeditiona posiadam, jeśli nie zależy ci na tarczach, to bym się nie zastanawiał zbytnio. Jak się pospieszysz, to dostaniesz jeszcze modele z 2016 w bardzo dobrej cenie. Polecam wątek:http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=15594.0
Napisał, że ma ramę za małą więc to chyba wystarczalny powód do zmiany.
Cytat: yoshko w 13 Lut 2017, 11:27Napisał, że ma ramę za małą więc to chyba wystarczalny powód do zmiany. chodziło mi o to że jak kolega kupi nowy rower to nie widze potrzeby natychmiast wszystkiego wymieniać tylko można spokojnie po kolei jak się części będą zużywać.
Cytat: Art w 13 Lut 2017, 15:01Cytat: Viracocha w 13 Lut 2017, 14:18Ja bym zwrócił uwagę przede wszystkim na ramę. 21'' w trekkingu prawie na pewno będzie na Ciebie za mała. Tak, to już przeanalizowałem i z tego powodu praktycznie odpadają Krossy i Romet. Wysłałem co prawda do nich zapytanie dot. większej ramy, aczkolwiek nie spodziewam się dobrej, pomyślnej odp. Do pozytywnej też nie przykładałbym dużej wagi, bo jak nie mają większych ram niż 21'', to Ci mogą odpisać, że taka będzie wystarczająca.