Autor Wątek: Długie spodnie przeciwdeszczowe  (Przeczytany 84289 razy)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Odp: Długie spodnie przeciwdeszczowe
« 30 Kwi 2019, 13:59 »
WujTom aż tak drogich spodni sam nie kupuję - to dla mnie jednak za dużo - ciekaw jestem po prostu, czy spodnie za taką fortunę będą puszczać, czy jednak będą niezawodne ;-)

A sam kupiłem właśnie na Amazonie spodnie Berghaus Paclite - zachęciła mnie rozmiarówka (wziąłem pas M, długość L), waga, oraz możliwośc rozpinania. Oraz bezproblemowe uznanawanie reklamacji przez sprzedawcę, jeśli by jednak wodę puszczały. Cena - jakieś 450 z wysyłką wyjdzie. Z minusów - brak wzmocnienia "rowerowego" na tyłku - ale i tak będę używał wyłącznie z pampersem, więc może dadzą radę :-)

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 30 Kwi 2019, 14:09 »
Spodnie na pewno puszczą wodę po jakimś czasie.
Ja miałem problem z rozmiarówką i to zdeterminowało mnie przy wyborze tych a nie innych spodni.
Cena kosmiczna ale cóż jak się żre za dużo to trzeba ponosić tego konsekwencje.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 30 Kwi 2019, 20:40 »
jak się żre za dużo to trzeba ponosić tego konsekwencje.
Po tych Twoich liofach na Islandii, będziesz musiał odsprzedać, bo ci pod pachy dojdą  ;D

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 30 Kwi 2019, 22:02 »
to chyba musiał bym ją całą ze trzy razy objechać aby coś pomogło ;)
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 3 Maj 2019, 14:59 »
Dostałem te spodnie w spadku po Rolfie (dzięki!).

Nogawki są idealne, sprawiają wręcz wrażenie zbyt długich, ale takie na rower chyba muszą być, bo się podnoszą podczas pedałowania. A korolystyka.. No wygląda się w nich jakby się wróciło z wyprawy na księżyc 8) Mogli zrobić je jednak mniej cudaczne
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Felek

• Na forum od: 09.11.2017
« 15 Maj 2019, 21:23 »
Cześć,

Przeważnie nie jeżdżę po deszczu, ale wyjątkiem są dojazdy do pracy. Od przeszło czterech lat codziennie dojeżdżam do pracy na rowerze, niezależnie od pogody. Latem gdy jest deszcz nie ma problemu, sandały i nogi szybko schnął a na górze mam płaszcz lub kurtkę. Zimą do tej pory korzystałem ze spodni-ochraniaczy z Decathlonu https://www.decathlon.pl/ochraniacze-spodni-500-id_8402040.html .

Niestety puszczają już dość mocno na szwach i potrzebuję coś nowego. Podajecie tu sporo różnych modeli, jednak nie posiadają one w sobie ochraniaczy na buty, zapewne dla osób, które korzystają z SPD to nie problem gdyż mają one dodatkowe ochraniacze na buty. W mieście nie korzystam z SPD a i dystanse są małe by dodatkowo ubierać i rozbierać się z takich ochraniaczy.

Czy możecie polecić spodnie przeciwdeszczowe, które miałyby chociaż namiastkę ochraniaczy butów, taką na stałe lub np. doczepianą?

pozdrawiam.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

« 15 Maj 2019, 23:22 »
Endura Gridlock maja takie duże mankiety. Jest to namiastka ochraniaczy. Zastanów się, czy ochraniacze na buty są ci w mieście potrzebne? Ja jeżdżę w traperkach i nie ma opcji aby w czasie dojazdu do pracy przemokły. Jadę około godziny

.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 16 Maj 2019, 11:46 »
Ja jeżdżę w traperkach i nie ma opcji aby w czasie dojazdu do pracy przemokły. Jadę około godziny

A jak rozwiązałeś problem nalewania się deszczu od góry do wnętrza butów? Bo nawet jeśli membrana daje radę, to ścieka doń woda z nóg/rozjechanych przez auta kałuż od góry ;/

« 16 Maj 2019, 19:46 »
Jak mam spodnie turystyczne, bojówki, to nic nie ścieła bo wsiąka :) Jeżeli jadę w gridlokach to one mają te mankiety, które powodują, że woda ścieka dopiero na śródstopie. Góra buta, traperka, jest wewnątrz spodni.. W turystyce używam ochraniaczy Vaude, ale w dojazdach do pracy nie ma sensu. Traperek wystarcza.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 13 Lis 2019, 23:56 »
Czy w wątku o spodniach przeciwdeszczowych mogą się wypowiedzieć osoby, które je miały i testowały na anty?
Miałem polecane przez globalbusa spodnie Muddyfox i po tych 70km w umiarkowanym deszczu dojechałem ze suchymi spodniami i nakolannikami. U dołu spodnie można rozpiąć i ściągnąć rzepem by nie haczyć o nic. W środku jest też siateczka, w sumie nie wiem po co ;)

Dobrze, że dopytałem, bo chciałem XL brać :D
No i mogłem brać XL, bo L podczas jazdy sięga mi pod łydkę i nie zachodzi na ochraniacz buta. Pewnie będę zamawiał z Amazona ponownie, więc jeśli ktoś potrzebuje czegoś z sports direct na tej platformie, to zapraszam.

« 14 Lis 2019, 15:37 »
Stacjonarny Sport Direct macie w Łodzi

Offline Mężczyzna Robert

« 14 Lis 2019, 16:02 »
Wiem, pod Koninem też, mam zamiar podjechać i zapytać czy mi je zamówią. Jak nie, to pewnie w przyszłym tyg. będę zamawiał je z Amazonu.

Offline Mężczyzna Robert

« 14 Lis 2019, 22:27 »
Widziałem, ponad 50zł za wysyłkę, taniej wychodzi przez Amazon. Ale najpierw będę pytał w sklepie stacjonarnym.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 14 Lis 2019, 22:31 »
Robert, a można się dopisać do zamówienia z czymś innym niż artykuły rowerowe? Mam do kupienia pierdołę za 5 funtów, mieści się w kopertę.

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum