Autor Wątek: Długie spodnie przeciwdeszczowe  (Przeczytany 83724 razy)

Offline maku

• Miasto:
  • Na forum od: 08.06.2013
Odp: Długie spodnie przeciwdeszczowe
« 16 Sie 2024, 21:26 »
No więc lało i (tu był problem) wiało. Kłopoty zaczęły się jak co chwilę trzeba było stanąć przy wezbranej rzece. Ja jechałem tym samym tempem (nie rozdzielaliśmy się) i było mi ok.

Co do skarpet, jeśli dobrze myślę, to byłeś na tej wyprawie lata temu? U mnie ostatecznie puścił szew przy łydce. Ale to po dwóch sezonach. Przy stopie nic się nie przetarło a przynajmniej nic takiego nie zauważyłem. Dodam od razu, że to nie był żaden wylajtowany model. Jak pisałem wcześniej, przeszedłem w tych skarpetach (i spodniach przeciwdeszczowych) kilka rzek - suchą nogą, mokrym butem.
« Ostatnia zmiana: 16 Sie 2024, 21:45 maku »

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 17 Sie 2024, 12:21 »
Jeżeli chodzi o ochronę nad butami, to nic nie przebije "foliexów" z allegro.
https://allegro.pl/oferta/ochraniacze-na-buty-obuwie-jednorazowe-50szt-asf-11636043881

Ja przerabiałem już wszystko: buty gore-tex, skarpety wodoszczelne, nakładki i inne bajery. I jest tak jak pisze Wilk - wszystko to przemaka. A to dlatego że to jest membrana. No więc ja postanowiłem, że wolę trochę wilgoci z potu, niż mieć mokre i wyziębione buty.

Oczywiście latem w takich foliexach jest gnój po paru minutach, ale latem to i w membranie się ugotujesz. Natomiast w warunkach wiosenno-jesiennych zestaw robi robotę. Ma same zalety, i tylko jedną wadę: daje -10 do wyglądu :-)

Ja używam od jakiegoś roku, i bardzo sobie chwalę.

Offline na_pogorzu_lajkonik

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.10.2021
« 15 Wrz 2024, 10:37 »
ja wolę specjalne skarpety na buty z merino i primaloftu/cordury, przemaka w deszczu ale ta warstwa bardzo dobrze chroni od zimna. i szybko schnie po deszczu, wtedy ściągam i buty już są ok ze skarpetkami w środku. zmieniam skarpetki na suche i jadę dalej.
sprawdziło się w Polsce, na Silku także i zostaje z tym rozwiązaniem na lata
Minus, że po gruzie nie da się chodzić bo potargasz.
ULTRA to wyzwanie, a Adventure to przygoda.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum