Autor Wątek: SURLY Long Haul Trucker  (Przeczytany 13018 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
SURLY Long Haul Trucker
« 20 Mar 2010, 16:27 »
Surly już nie produkuje ram w kolorach Gazikowej zieleni i Humvee-beżu
http://surlybikes.com/frames/long_haul_trucker_frame/

Czarny jest świetny!  8)

Miki co założyłeś na mocowanie manetek na ramie?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 17:46 »
Oooo, czarny! Rewelacja! A ja mam gazika :/

Vagabond, tam są takie "przelotki", nie wiem jak to określić, w każdym razie linka przez nie przechodzi i dzięki temu jest naciągnięta.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 19:18 »
Cytat: "aard"
A ja mam gazika :/

jak Ci się nie podoba, to wiesz gdzie mnie szukać :P przyjmę gazika z pocałowaniem łapki :P

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 19:27 »
Kto wie, kto wie... Gdyby mi się chciało składać drugi raz, to złożyłbym dokładnie to samo, tylko kolor zmienił ;)

Offline Mężczyzna Robert

SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 19:37 »
Vagabond, tam są takie "przelotki", nie wiem jak to określić, w każdym razie linka przez nie przechodzi i dzięki temu jest naciągnięta

Nie o to mi chodzi, albo nie rozumiem :)
Do zmiany biegów masz Shimanowskie manetki RapidFire. Chodzi mi czym osłoniłeś mocowanie manetek na ramie, żeby nie ział tam otwór - jak na poniższym zdjęciu.

Chodziło Ci że pomimo z nich nie korzystasz, to linka przez nie przechodzi dla lepszego naciągu?

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 19:46 »
Cytat: "vagabond"

Chodziło Ci że pomimo z nich nie korzystasz, to linka przez nie przechodzi dla lepszego naciągu?

Dokładnie tak. Mało tego - gość, który go składał, powiedział, że gdyby ich tam nie było, to w ogóle nie dałoby się poprowadzić linek od manetek :)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 19:50 »
Wstydź się, pokazujesz taki brudny rower! Normalnie jakbyś maraton MTB ukończył ;).
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 19:54 »
Cytat: "Daniel"
Wstydź się, pokazujesz taki brudny rower! Normalnie jakbyś maraton MTB ukończył ;).

Właśnie się zastanawiałem, czy go najpierw nie podczyścić albo chociaż podretuszować zdjęcie ;) ale stwierdziłem, ze CHCĘ, aby wyglądał, jakbym maraton MTB ukończył ;)

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 21:00 »
Dokładnie tak. Mało tego - gość, który go składał, powiedział, że gdyby ich tam nie było, to w ogóle nie dałoby się poprowadzić linek od manetek :)

No właśnie- mogłoby się nie dać- ja miałem u siebie taką samą zagwozdkę i zrobiłem coś takiego, bo nie mogłem nigdzie w necie znaleźć takiej przelotki jak masz Ty. Wiesz może, gdzie coś takiego można kupić?
Tutaj moje dzieło:

Nie sprawdzałem jeszcze jak działa, ale że nie ma elementów ruchomych- wnioskuję, że nie może nie działać :wink:
Niedługo (jak już będzie na stałe ciepło i będzie mnie ciągnęło gdzieś w góry albo inne Czechy) założę z przodu 3 blaty i się okaże
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 21:22 »
Twoje wygląda zadowalająco :)
Nie wiem, gdzie można kupić coś takiego jak mam ja. Serwisant to skądś miał. Mogę przy okazji zapytać ;)

Offline MaciekPaciek91

SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 21:31 »
Nie no- teraz już nie pytaj- tyle frajdy z wiertłem i pilnikiem, żeby teraz kupić w sklepie?
Tak tylko z ciekawości zaczepiłem, bo może ktoś się boryka z takim problemem. Ja i tak się cieszę, ze mam dziury takie w ramie. Ale proszę: tylko nie ściemniaj, że to moje dobrze wygląda :lol: Może i spełnia zadaną funkcję, ale z wyglądem to nawet mi nie wciśniesz, że jest w porządku  :mrgreen:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna Robert

SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 21:51 »
Nie wiem, gdzie można kupić coś takiego jak mam ja. Serwisant to skądś miał. Mogę przy okazji zapytać ;)

to Surly nie bierze pod uwagę tego że ktoś będzie chciał założyć normalne manetki i nie dołącza takiej przelotki?!  :shock:
to co by było gdyby serwisant nie miał takiego bajeru? Na szczęście możemy tylko gdybać :D

Offline MaciekPaciek91

SURLY Long Haul Trucker
« 21 Mar 2010, 22:21 »
Cytat: "vagabond"
to co by było gdyby serwisant nie miał takiego bajeru? Na szczęście możemy tylko gdybać :D

Byłoby jak u mnie :lol:

Offline Mężczyzna Robert

SURLY Long Haul Trucker
« 22 Mar 2010, 00:52 »
MaciekPaciek91, czegoś takiego szukałeś?

Offline MaciekPaciek91

SURLY Long Haul Trucker
« 22 Mar 2010, 08:10 »
vagabond, nie :wink: Właśnie takich to w necie na pęczki. Ale to jest do prowadzenia pancerza. Ja potrzebuję (właściwie już nie) coś jak standardowa przelotka w ramie, która trzyma zakończenie pancerza a linka, która z niego wychodzi może się przesuwać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum