- Coś o sobie:
Witam. Mam 31 lat. Na rowerze z sakwami jeżdżę od ok 10 lat. Ostatnie 4 lata bez sakiew ale cały czas aktywie. Najdłuższy wypad to ok 1500 km. Wyjazd z Wielkopolski nad morze przez mazury. Był to samotny wypad. Oprócz tego wypadu jeździłem na tygodniowe wypady od 500 - 800 km. Cel Europa był już od dawna ale jakoś tak.... Najwyższy czas zrealizować swoje małe marzenie
- Planowana trasa wyprawy:
Wyjazd w stronę Hiszpanii. Z Hiszpanii myślałem o promie do Włoch. Z Włoch na północ do Polski (też w grę wchodzi prom do Chorwacji). Po drodze w stronę Hiszpanii chciałbym jechać przez Czechy , Austrię , Szwajcarię , Włochy i Francję.
- Czas i miejsce planowanego startu i powrotu:
Start 1 lipca z Ostrowa Wlkp.
Koniec ok 31 sierpnia w Ostrowie Wlkp.
- Planowane dystanse dzienne
100-150 km. Z czego ok 2 dni w tygodniu planuje na regeneracje czyli zwiedzanie jakiegoś miasta lub po prostu leżenie na trawie
.
- Całkowity dystans wyprawy :
ok 6000 km.
- Rodzaje noclegów :
Preferuje nocleg na dziko i ok 2 razy w tyg załapać się na jakieś łózko i prysznic
- Sposób wyżywienia :
Wyżywienie też preferuje na łące ze swoim sprzętem ale też czasami trzeba coś w jakimś lokalu zjeść.
- Przybliżony budżet wyprawy :
ok 1000 - 1500 euro
- Priorytety :
przejechać ok 6000 km po Europie
przejechać przez kilka przełęczy w Alpach
dojechać do Gibraltaru
i po prostu zobaczyć jak najwięcej
- Podejście do deszczu :
W deszczu wole nie jeździć ale czasami trzeba
- Preferowane drogi :
Głównie asfalt
Pierwsze ok 1000 km jedziemy w trójkę. Gdzieś w Austrii się rozdzielamy.
Wszystkie te dane oczywiście są elastyczne. Szukam ludzi którzy chcą zwiedzić kawałek Europy i dobrze się bawić. Może ktoś będzie chciał dołączyć na jakiś odcinek tej trasy.
Zapraszam