Autor Wątek: Przez Alpy do Toskanii 2010 - szukam partnerów na wyprawę  (Przeczytany 8190 razy)

Offline Blaru

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 20.12.2009
Dziś odbieram zamówione książki i zajebiste atlasy Czech, Austrii i Włoch Pn. (1:200.000) i będę się podniecał :lol:
"Jeśli otrzymacie drugą szansę w życiu, wykorzystajcie ją do końca" (Lance Armstrong)

www.blaru.blox.pl

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Cytat: "Blaru"
zajebiste atlasy Czech, Austrii i Włoch Pn. (1:200.000):lol:

Czyjego wydania?
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Blaru

Książki z Bezdroża (Kraków 2009)
Atlasy z MarcoPolo (2008)

Nie wszystko jeszcze dotarło:(
"Jeśli otrzymacie drugą szansę w życiu, wykorzystajcie ją do końca" (Lance Armstrong)

www.blaru.blox.pl

Offline Blaru

www.blaru.blox.pl

Offline The__Marty

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 05.03.2010
Myślę o Hiszpanii w tym roku nie najkrótszą drogę przez Alpy, więc można by się kawałek razem przejechać, gdzieś tam do Włoch... Tylko ja bym chciał coś tak maj/czerwiec jechać, żeby lipiec już być w domu... odpocząć trochę, coś zarobić i jechać gdzieś jeszcze...

Offline Blaru

Bardzo chętnie. Ale niestety jestem uzależniony od lipcowego przestoju w firmie, w której pracuję... :(
Na dzień dzisiejszy wszystko już przygotowane do wyprawy, łącznie z detalami typu ubezpieczenie unijne, "mały tłumacz", dokładniutka trasa plus profil, prestudiowane miejsca gdzie można przenocować, aby uniknąć rozkładania namiotu przy szosie lub na "półce skalnej", menu na kuchenkę tur., ...
Generalnie uważam, że do poprzedniej wyprawy byłem przygotowany niemal perfekcyjnie. Dodając drobne udoskonalenia powinno być rools.
Na dzień dzisiejszy jest nas dwóch.
Nadal szukam chętnych. Czwórka - byłoby idealnie. Planuję pojawić się na zlocie FORUM, może ktoś się ode mnie zarazi ;)

www.blaru.blox.pl

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
Blaru, polecam dłużej zatrzymać się we Florencji... nie dawno byłem kilka dni.... przepiękne miasto  :D  :D  :D .

Jak możesz, to wjedź od strony miasteczka Fiesole, rozciąga się przepiękny widok na całą Florencję...  8) .

A z racji położenia, może być cholernie gorąco i duszno... ale i tak polecam  :D .
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

Offline Blaru

Tak słyszałem właśnie. I Ty to jeszcze potwierdzasz:)

To mój etap 19:
ok.126 km
La Sterza - Volterra - san Gimignano - San Vivaldo - Castel Fiorentino - Monterspertoli - Galuzzo - Florencja - Fiesole - Olmo

www.blaru.blox.pl

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Nie chciałbym burzyć Twojej koncepcji, każdy ma własny styl podróżowania, ale to trochę mało czasu jak na Volterrę, San Gimigiano i Florencję w jeden dzień.

Offline Blaru

Łącznie: 3.686 km
              33 etapy
              44 dni do dyspozycji (6 tyg. + weekend)
              11 dni zapasu
              21 etapów 120 kilometrowych
              11 etapów 100 kilometrowych (wysokogórskich)
              1 etap końcówka

...więc zawsze znajdzie się czas na rozbicie etapu na pół lub przerwę całodzienną :)

www.blaru.blox.pl

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Cytat: "Blaru"
11 dni zapasu

Ło Panie, szczęśliwy człowiek jesteś!

Offline Blaru

Jest nas w tej chwili dwóch. Nadal mile widziani chętni.
Oto wizualny zarys trasy:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=yfmkfeuiqwhskndy

www.blaru.blox.pl

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Trasa super! :)
Ale czemu służą te dwa "ślepe" wbicia się w doliny: jedna do Soelden, druga do Merano? Te doliny nie są same w sobie jakoś zajebiście ciekawe (choć ta do Merano prowadzi przez bardzo ładne sady jabłkowe ;) a z kolei z Soelden jest podjazd na najwyższą szosę Alp - Oetztal Arena, gdyby to Cię interesowało ), a tymczasem z Soelden do Merano jest przejazd przez Timmelsjoch, więc nie wiem, po co chcesz jechać tak naokoło?

Chociaż trasa przez Nauders i Reschenpass też jest bardzo ładna i jednak sporo łatwiejsza niż Timmelsjoch, ale chyba nie boisz się wysokich przełęczy z bagażem, skoro zaraz następna na trasie jest Stelvio i to od tej trudniejszej strony, a wcześniej masz w planie Hochtor :) A zjazd z Lago di Resia do Glorenzy niezbyt trudny technicznie a bajkowo piękny - szeroką, a bardzo stromą doliną, no i mnie osobiście jakoś tak "psychicznie" podobało się, że jadę najbardziej Górną Adygą ;) ), więc rozumiem chęć zobaczenia i tamtej okolicy, no ale żeby aż tak nakładać? :)

Offline Blaru

Jedziemy przez Timmelsjoach:)
Po prostu nie można było przeciągnąc nitki przy nanoszeniu trasy (być może w kwietniu jest nieprzejezdna ta przełęcz, więc gps pokazuje naokoło).

www.blaru.blox.pl

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Aaaa, chyba że tak :)
No to szerokości i dużo powietrza życzę :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum