Autor Wątek: Bitwa o Brooksa  (Przeczytany 115436 razy)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: Bitwa o Brooksa
« 24 Cze 2019, 17:40 »
kolega pewnie jedno zero zgubił.  ;D
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 22 Sie 2019, 21:14 »
Ludziki pomóżcie mi swoją wiedzą bo nie za bardzo wiem jak ogarnąć takie siodełko.

Brooks V B72 - ma takie dziwne pręty. Jest tam przykręcone jakieś jarzemko ale nie podejdzie pod znane mi sztyce. Po ściągnięciu jarzemka też nie bardzo widzę jak by to mogło być zamontowane. Wygląda mi na to co by pasowała tam taka sztyca bez jarzemka. Alem zgłupiał przy tym totalnie..jak średnica co by do jarzemka weszła, że już o średnicy sztycy pod ramę nie wspomnę.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 22 Sie 2019, 22:53 »
Ludziki pomóżcie mi swoją wiedzą bo nie za bardzo wiem jak ogarnąć takie siodełko.

(...)  Alem zgłupiał przy tym totalnie..jak średnica co by do jarzemka weszła, że już o średnicy sztycy pod ramę nie wspomnę.

Proszę bardzo - duży wybór części w przedwojennych standardach: https://www.rowerystylowe.pl/p-1616/aluminiowa-sztyca-podsiodelkowa-humpert-30cm

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 23 Sie 2019, 06:39 »
Kupować nie zamierzam bo już mam :) właśnie niedawno jak sprzątałem to odkryłem. Nawet nie pamiętam skąd to mam i od kiedy.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline klimkr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.06.2011
« 23 Sie 2019, 11:05 »
Są też adaptery do normalnej sztycy (tylko na jedną śrubę, nie kupiłem więc nie mam doświadczenia praktycznego):
https://www.amazon.de/PROLINE-Fahrrad-Sattel-Adapter-Patentsattelstütze/dp/B07MXCYH9D
https://www.amazon.com/Breezer-double-rail-adaptor-one-bolt-seatposts/dp/B001GSSFEI
Rysiek

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 31 Sie 2019, 10:49 »
Nie aktualne siodełko się nie sprawdziło. Po 2 tygodniach i 800 km wciąż nie jest komfortowo. Lepiej niż na początku, ale to nie to...

Teraz myślę spróbować Brooksa...

Offline PiKa

• Miasto:
« 5 Wrz 2019, 08:17 »
Takie pytanie, może głupie ;)

Skoro brooks dopasowuje się do ciała, to czy to zadziała jeśli będę jeździł czasami w zwykłych spodenkach a czasami w rowerowych? Np dopasuje się do zwykłych spodenek i później w rowerowych nie będzie już tak dobrze jakbym jeździł tylko w rowerowych?

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 5 Wrz 2019, 08:18 »
Jestem zwolennikiem tezy, że to tyłek dopasowuje się do siodełka, a nie na odwrót ;)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
« 5 Wrz 2019, 09:13 »
Takie pytanie, może głupie ;)

Skoro brooks dopasowuje się do ciała, to czy to zadziała jeśli będę jeździł czasami w zwykłych spodenkach a czasami w rowerowych? Np dopasuje się do zwykłych spodenek i później w rowerowych nie będzie już tak dobrze jakbym jeździł tylko w rowerowych?
W rowerowych jest w moim przypadku jeszcze wygodniej :-)

Offline PiKa

• Miasto:
« 6 Wrz 2019, 23:22 »
No to teraz który model wybrać...

Skórzane trekkingowe siodła: https://www.brooksengland.com/en_eu/saddles/touring-trekking.html?gender=90&materials=15

Pierwsza decyzja, to czy ze sprężynami czy bez.
Druga, to czy z dziurą czy bez.

Chyba chciałbym z dziurą.
Wolałbym ze sprężynami (chyba lepsze?), ale zastanawiam się, czy by pasowało mi do roweru...

W każdym razie ogranicza mnie to do takich modeli:

Z dziurą:
- Flyer Imperial (sprężyny)
- B17 Imperial (bez sprężyn)

Bez dziury:
- Flyer nie imperial (sprężyny)
- B17 nie imperial (bez sprężyn)
- B67 (bez sprężyn)

Propozycje? Lepiej ze sprężynami? Z dziurą? Inne modele niż Touring/Trekking?

Offline Mężczyzna MCsubi

« 7 Wrz 2019, 20:14 »
Idź do porządnego sklepu z siodełkami testowymi, wybierz sobie jakiegoś Fizika lub bardziej po taniości WTB, VELO a nawet Pro. Na 100% będziesz miał siodełko wygodniejsze od Brooksa. To pisałem ja, który B17 miałem w sumie za darmo, męczyłem się z 15000 km i ani sie nie polubiliśmy, ani ten złom nie przestał skrzypieć. Przecież nawet Brooks w to zwątpił i sprzedaje już uwspółcześnione siodełka.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 7 Wrz 2019, 20:17 »
Święte słowa  :P

Offline Mężczyzna MCsubi

« 7 Wrz 2019, 20:29 »
Wilku, pierwszy raz się zgodziliśmy, odkąd jestem na tym forum :-)

Offline PiKa

• Miasto:
« 7 Wrz 2019, 20:31 »
Miałem już różne siodła, również miałem robione pomiary szerokości tyłka ;) Jak mi dasz kasę na siodełko to uwierzę w te twoje "100%". Mogę przymierzać kolejne siodełka i mogą pasować albo i nie, równie dobrze mogę spróbować brooksa i będzie pasował albo nie, dlaczego więc nie spróbować ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum