Autor Wątek: Bitwa o Brooksa  (Przeczytany 115472 razy)

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
Odp: Bitwa o Brooksa
« 31 Sie 2020, 09:29 »
to ja może wrzucę kilka słów o tym siodle

dzięki uprzejmości kol. Roch ..miałem okazje testować przez dwa dni..
fajnie to wygląda

dalej jest tylko .. dramat ,ból , cierpienie...🤪

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
« 31 Sie 2020, 11:45 »
Ja od roku w turystyku ujeżdżam Cambium C17 w miejsce Brooksa B17 i bardzo mi przypasowało. Ktoś wspominał o uginaniu, które w połączeniu ze sztycą Thudbuster fajnie amortyzuje nawierzchnie typu tarka i bruki.

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
« 11 Wrz 2020, 21:48 »
Możesz zapodać link do konkretnego? Bo widzę, że płaskiego Antaresa, który mi pękł, już nie ma. Teraz jeżdżę na starym włochu skórzanym-nie ma tragedii, ale Antares był ideałem.

Właśnie wytestowałem Antaresa R3 - w rozmiarze L - i odesłałem do bikestera spowrótem  :D
Niby ok - ale to było tak płaskie , że nie dało się ustawić poziomu idealnie , póki co Flite jest ideałem u mnie. Chyba musi być old school - tzn lekko zadarty nos i tył podniesiony ..

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 11 Wrz 2020, 22:06 »
Ja miałem starszego Antaresa.... jeszcze bardziej płaskiego. Jednak na dziurach środek ładnie pracował.

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
« 11 Wrz 2020, 23:44 »
Ja miałem starszego Antaresa.... jeszcze bardziej płaskiego. Jednak na dziurach środek ładnie pracował.

Ja oceniam że póki co - zostały dla mnie różne odmiany Selle Italia Flite, być może San Marco Regal
i jeszcze profilem w teorii pasują Fizik Aliante R3 lub 00 . Reszta tych lekkich obecnych siodełek to płaskie i skąpo wyłożone deski , więc nie ma co nawet testować  :P

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 12 Wrz 2020, 08:02 »
Hmm. Oba kupiłem na OLX bo ludzie się ich pozbywają za grosze. A dla mnie są wygodne. W sumie to nie zgłębiałem co to za model konkretnie.

Te z białymi napisami miałem w Anyroad. Do 150 km ok potem tyłek bolał . Za to siodełko z Marina WTB volt bajka.
Jako ciekawostkę powiem że udało mi się za 15€ kupić identyczne, nieużywane z logo kona. Jeździłem na nim podczas ostatniej wyprawy do Normandii. Tydzień w zwykłych spodenkach. Spisało się rewelacyjnie
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 12 Wrz 2020, 10:20 »

Ja oceniam że póki co - zostały dla mnie różne odmiany Selle Italia Flite, być może San Marco Regal
i jeszcze profilem w teorii pasują Fizik Aliante R3 lub 00 . Reszta tych lekkich obecnych siodełek to płaskie i skąpo wyłożone deski , więc nie ma co nawet testować  :P
Tu chyba jest inna koncepcja i to ta kompozytowa decha ma się uginać, a nie wyściółka. Dla mnie Selle Italia jest hiper wygodna na kilka godzin, ale już jadąc dłużej po 3-4 dniach robiło sie nieprzyjemnie. Antares nie był taki wygodny na początku, ale stabilny.
Ale w pełni rozumiem przywiązanie do jakiejś konstrukcji, sam na Rolls jeździłem aż sie poszarpał i kupiłem następne kiedyś (swoją drogą profilowane, jak piszesz).

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
« 12 Wrz 2020, 15:40 »
Ale w pełni rozumiem przywiązanie do jakiejś konstrukcji, sam na Rolls jeździłem aż sie poszarpał i kupiłem następne kiedyś (swoją drogą profilowane, jak piszesz).

;D U mnie Rolls cały czas jest sprawny. Do turystyki nie miałem lepszego  :icon_exclaim:

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
« 15 Lis 2020, 20:07 »
Czy pasta Proofide do skórzanych Brooksów może się zepsuć? Mam ją ze trzy lata. Na początku miała ładny zapach, teraz już nieszczególnie, ale nie wiem do czego porównać. Trudniej też się nakłada, ale to może być kwestia tego, że siodło już trochę przejeździło i nie jest tak śliskie jak na początku. W zasadzie to chodzi mi o właściwości konserwacyjne, zapach taki czy inny póki nie przeszkadza to nie ma znaczenia.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 3 Sty 2021, 14:16 »
Jeśli masz obiekcje możesz zastosować pastę do siodeł, takich końskich , działa równie dobrze jak ta oryginalna.
Ja w sezonie smaruje 1 raz w miesiącu od wewnątrz i na zewnątrz i zostawiam do wyschnięcia w cieple, a potem poleruje jak buty.
Nigdy nie miałem wygodniejszego siodła
Na trekingu mam B17, na szosie C17.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 3 Sty 2021, 16:39 »
Siodełko moje, zdjęcia nie: Selle Italia Epoca:

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 3 Sty 2021, 17:07 »
To jakaś podróba B17?

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 3 Sty 2021, 17:09 »
Zanim gdzieś pojedziesz - wypastuj .
No i 200-300 km będzie dość niewygodne.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
« 3 Sty 2021, 20:37 »
Jeśli masz obiekcje możesz zastosować pastę do siodeł, takich końskich , działa równie dobrze jak ta oryginalna.
Ja w sezonie smaruje 1 raz w miesiącu od wewnątrz i na zewnątrz i zostawiam do wyschnięcia w cieple, a potem poleruje jak buty.
Nigdy nie miałem wygodniejszego siodła
Na trekingu mam B17, na szosie C17.

Chyba mam w domu pastę do siodeł to wypróbuję.
Może zrobisz jakieś porównanie B17 i C17?

Offline pagin

• Miasto: Reda
  • Na forum od: 06.10.2008
« 3 Sty 2021, 20:59 »
Siodełko moje, zdjęcia nie: Selle Italia Epoca:

Czy pokrycie siodełka to pełna skóra czy hybryda: skóra-warstwa pośrednia-skóra?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum