Autor Wątek: Bikestacja - problemy  (Przeczytany 12332 razy)

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Odp: Bikestacja - problemy
« 21 Kwi 2016, 14:21 »
Witam
Szukałem butów Shimano. W żadnym znanym mi sklepie stacjonarnym w Warszawie ich nie mieli. W internetowych dwóch także nie mieli. Jeden się ogłaszał, że ma, ale jak zadzwoniłem to okazało się, że nie ma. Bikestacja na stronie ma te buty i odpowiedni rozmiar. Pomny wcześniejszych doświadczeń postanowiłem zadzwonić by sprawdzić czy mają. Dzwoniłem 20 razy pomiędzy 9-14,20 i nigdy nie udało mi się połączyć z żywym człowiekiem. Pomny waszych doświadczeń opisanych powyżej postanowiłem dać sobie z Bikestacją spokój i poszukać jakiegoś uczciwego sklepu w Niemczech lub UK.
Przy okazji możecie polecić jakiś wysyłający do Polski sklep w Niemczech lub UK z tanią wysyłką i taki z którym nie ma problemów ?

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 21 Kwi 2016, 17:13 »
Robię czasem zakupy w Evanscycles i bike24. Nigdy nie miałem z nimi problemów. Zwroty również bezproblemowe. Czasem robię zakupy w innych sklepach, ale to rzadziej. Niemniej za każdym razem poziom obsługi na wysokim poziomie. Chwalę sobie rónież zakupy na amazonie. Przy zakupach powyżej 29 euro dostawa gratis.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 21 Kwi 2016, 18:11 »
Na początku kwietnia robiłem tam zakupy i nie było żadnych problemów. Nie było potrzeby dzwonić, więc oprócz maila z zamówieniem innych kontaktów nie było.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 21 Kwi 2016, 18:55 »
Np. buty (zza granicy), podobnie jak 'odzieżówkę' - wobec niższych cen/prze-cen - bym brał w rose.de lub z amazonu.de - ewentualne koszty zwrotu/ów obciążają sklep, na te/n pieniędzy nie wykładasz. Bike.24 jest sehr gut, jednak porto jest za 15 euroli, zwroty finansujesz sam. W przypadku amazon.de uwagę zwracać należy na to, czy towar idzie przez amazon.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 21 Kwi 2016, 19:16 »
Ja właśnie od tygodnia czekam na wysłanie zamówienia z bikestacji. Po telefonie i mailu we wtorek przyszło zapewnienie, że środa, najpóźniej czwartek zamówienie zostanie wysłane. Dzisiaj kolejny telefon i znów zapewnienie, że dzisiaj wyjdzie... narazie żadnej zmiany. Zero informacji, co? dlaczego? Lipa. Drugi i ostatni raz.

Offline Mężczyzna Adrian S.

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.03.2016
« 21 Kwi 2016, 19:21 »
Za dwa dni przyjdzie informacja, że połowy rzeczy nie mają na stanie... Ludzie po nich coraz bardziej jadą, a oni mimo to nadal robią ten lekko już stary i nieśmieszny numer...
Adrian Socho.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
« 21 Kwi 2016, 19:24 »
Za dwa dni przyjdzie informacja, że połowy rzeczy nie mają na stanie... Ludzie po nich coraz bardziej jadą, a oni mimo to nadal robią ten lekko już stary i nieśmieszny numer...

Powoli kończy mi się czas na to czekanie. Jak paczka nie dojdzie do środy to kiedy już się doczłapie  ja po prostu odeślę z podziękowaniem, a fanty kupię gdzie indziej. Moje prawo :)
Powienienem lichwę policzyć za pożyczkę...

Offline Mężczyzna lunatyk

• Na forum od: 20.03.2012
« 21 Kwi 2016, 21:22 »
Ja też miałem podobne przejścia z nimi. Jedyne co zauważyłem, sprawniej działają jak zamówi się u nich przez Allegro, może strach przed negatywem, albo po prostu inni ludzie to obsługują.
Better days are coming
They are called Saturday and Sunday

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
« 25 Kwi 2016, 22:35 »
Za trzema mejlami i trzema telefonami znajduje się kraina gdzie mylą się przy pakowaniu...
Paczka po kilku interwencjach wreszcie dotarła a tam zamiast zestawu naprawczego tubeless zwykłe łatki. Dobrze, że reszta się zgadza.

Ponoć paczka tak długo była wysyłana gdyż nie wybrałem paczkomatu (nie było takiej opcji przy zamawianiu). W sklepie nikomu nie wpadło do głowy napisać ani maila, ani zadzwonić pod podany numer telefonu - dane, które za to później będą chętnie wykorzystywane do spamowania mojej skrzynki "promocjami".

Stacja, sracja. Oooostani.

blondas

• Gość
« 26 Kwi 2016, 08:05 »
Paczka po kilku interwencjach wreszcie dotarła a tam zamiast zestawu naprawczego tubeless zwykłe łatki. Dobrze, że reszta się zgadza.
Przesadzasz, zwyczajnie lepiej od Ciebie wiedzą czego potrzebujesz  ;)
Zobaczymy jaką niespodziankę dla mnie przygotowali.
U nich zamawiam tylko jak mi na czasie nie zależy.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010
« 26 Kwi 2016, 14:35 »
Trochę szkoda, że dopiero przeczytałem ten temat ale nie spodziewałem, się, że sklep tutaj posiada swój antyklub :)

U mnie wysyłka nastąpiła po dwóch tygodniach, po drugim mailu ponaglającym; na pierwszego w ogóle nie doczekałem się odpowiedzi. Kupowałem przez allegro i w zasadzie byłem już przyzwyczajony, żę więksi sprzedawcy z częściami rowerowymi wysyłają szybko, ale widać nie jest to regułą.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 26 Kwi 2016, 15:05 »
No dobra, a jaki sklep jest wart uwagi, od kiedy Cyklotur i Bikestacja zeszły na psy?

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
« 26 Kwi 2016, 15:38 »
No dobra, a jaki sklep jest wart uwagi, od kiedy Cyklotur i Bikestacja zeszły na psy?

Bikeatelier byli zawsze spoko, ale asortyment nie tak bogaty.

blondas

• Gość
« 26 Kwi 2016, 15:42 »
Na allegro kupowałem jeszcze od Formickiego. Zawsze bardzo szybka wysyłka i nigdy nie było pomyłek.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 26 Kwi 2016, 16:21 »

cyklomania.pl
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum