Autor Wątek: Bikestacja - problemy  (Przeczytany 12334 razy)

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Odp: Bikestacja - problemy
« 26 Kwi 2016, 21:12 »
No dobra, a jaki sklep jest wart uwagi, od kiedy Cyklotur i Bikestacja zeszły na psy?

Centrumrowerowe,Cyklomania,Bikecenter.

No i trzeba szukać czasami pod nosem można upolować coś ciekawego.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 26 Kwi 2016, 23:56 »
Centrumrowerowe

To akurat jest ta sama firma co Cylkotur. Właśnie od momentu przejęcia Centrumrowerowe.pl spadła jakość usług. Ja powiedziałem "dość" gdy spóźnioną o tydzień przesyłkę nadali mi kurierem na adres... paczkomatu :)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 27 Kwi 2016, 08:38 »
Cytat: średni w Wczoraj o 21:12
Centrumrowerowe

To akurat jest ta sama firma co Cylkotur.
Nie pamiętam czasów sprzed "przejęcia" (albo od czasu ujednolicenia ich baz, bo może od zawsze byli "własnością").

Niemniej jednak zauważyłem, że przesyłki z CentrumRowerowego zwykle zbierały się jeszcze dłużej niż z Cykloturu.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 27 Kwi 2016, 08:43 »
Kupowałem w Centrumrowerowym nie raz i nie dwa i nigdy nie zdarzyło mi się, żebym dostał coś innego niż zamawiałem albo żebym czekał na przesyłkę na tyle dłużej od tego co jest napisane na stronie, żebym to zauważył.
Ale ja zawsze zamawiam kuriera za pobraniem.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 27 Kwi 2016, 10:35 »
No dobra, a jaki sklep jest wart uwagi, od kiedy Cyklotur i Bikestacja zeszły na psy?

Niedawno kupowałem w dwóch sklepach rowerowych.

Centrum Rowerowe - wysyłka następnego dnia po zamówieniu. Szybko dotarła tzw. e-przesyłka.

Formicki Bike - okazało się, że to co mają na stronie nie tylko nie ma u nich, ale nawet u dystrybutora nie ma. Mimo takiej malej wtopy lubię Formickiego, bo jak potrzebuję coś dziwacznego czego nie ma w innych sklepach to u Formickiego jest "sprawdzę" i okazuje się, że może być na przykład za miesiąc.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Kwi 2016, 18:08 »
Ja mam za sobą kilkanaście zakupów w CR i zamierzam dalej. Zero problemów.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 27 Kwi 2016, 21:06 »
Ja tak jak Borafu. Jedyne co, to nauczyłem się, żeby zamawiać za pobraniem, ewentualnie przelew robić dopiero, gdy towar otrzyma status "czeka na przelew" (znaczy się - jest już fizycznie w magazynie). Zdarza się, że na towar, którego nie mają, czeka się dość długo.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
« 25 Paź 2016, 15:07 »
Po ponad roku przerwy zrobiłem zakupy w bikestacji via allegro. Skusiła mnie dobra cena na kasetę HG50 12-25 i łańcuchy X9.73. W niedzielę kliknąłem kup teraz , dziś rano wyjąłem z paczkomatu. Zawartość zgodna z zamówieniem :)

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
« 26 Paź 2016, 10:04 »
Zdarza się, że na towar, którego nie mają, czeka się dość długo.

Wczoraj przyszły do mnie stery, które zamówiłem 14.10. Na stronie miały status "dostępne", a w rzeczywistości musieli zamawiać od producenta. Gdyby było to coś pilnego to bym się nieco zdenerwował.

Offline Mężczyzna marszy

• Na forum od: 23.07.2013
« 26 Paź 2016, 14:14 »
Kiedyś zajechałem do nich przed etapówką po odbiór zamówienia. Wszystkie produkty oznaczone jako dostępne, przy składaniu zamówienia wybrana opcja odbioru osobistego, zajeżdżam po kilku dniach i najpierw przez pół godziny kombinuję, żeby mi ktoś ten pierdolnik w garażu otworzył ("sklep stacjonarny" to dwa pomieszczenia wyglądające jak wysypisko sprzętu rowerowego), a potem dowiaduję się, że w sumie to niczego na miejscu nie mają i czemu wcześniej nie dzwoniłem, że będę odbierać.

Trzy lata wcześniej ponad miesiąc mi zamówienie wysyłali (koła, opony plus kilka dodatków), ostatni tydzień praktycznie codziennie dzwoniłem, codziennie z kim innym rozmawiałem, codziennie dostawałem inne informacje, po 3 dniach w końcu ktoś się wygadał, że Mountain Kingów to już nie produkują i w sumie to muszę wybrać inne opony, w końcu paczka doszła na dzień przed wyjazdem na rajd i oczywiście zawartość z zamówieniem nie do końca się zgadzała.

Ceny mają niezłe, wiele fajnych kół w ofercie, wiele części niedostępnych w innych sklepach, ale obsługa klienta to jakieś nieporozumienie. Zainwestowaliby by w CRM, kogoś tylko do kontaktu z klientem i wszyscy by byli szczęśliwi, a tak to nawet polecać wstyd, bo 3 na 4 transakcje kończą się problemami i człowiek przed znajomymi oczami świeci.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 26 Paź 2016, 19:17 »
Jak by mieli zainwestować to ceny trzeba by dźwignąć :)
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna marszy

• Na forum od: 23.07.2013
« 27 Paź 2016, 07:33 »
Tak, bo lepsza organizacja wcale nie zwiększa produktywności, a polepszenie opinii u klientów wcale nie zwiększa sprzedaży...

Offline Mężczyzna Pedro

• Miasto:
  • Na forum od: 19.01.2014
« 30 Paź 2016, 23:02 »
Przez allegro jednak bardziej się starają - boją się negatywów ;)

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 3 Lis 2016, 07:38 »
Ją u nich obręcze zamówiłam a po tygodniu dzwonię gdzie są a oni, że już następnego dnia będzie kurier U. Nich:-):-):-) u mjiekial być za 4 dni:-):-):-) odwołałem zamówienie i niech się bujaja z obreczami
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 9 Sty 2017, 20:19 »
Dzisiaj dostałem taki "kwiatek" od Bikestacji:
Witam serdecznie,
niestety okazało się, że system błędnie oznaczył manetki, korbę oraz licznik rowerowy z Pana zamówienia jako produkt dostępny. Na dzień dzisiejszy nie posiadamy już tego produktu na magazynie ani u dystrybutora.
Czy w ramach niedostępnego produktu byłby Pan zainteresowany innym modelem?

Były to moje pierwsze  i ostatnie zakupy w tym sklepie.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum