Autor Wątek: Bikestacja - problemy  (Przeczytany 12337 razy)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Odp: Bikestacja - problemy
« 24 Maj 2018, 13:07 »
Może to bieżnik tzw. dwukierunkowy, a oznaczenie i opakowanie uwzględnia istnienie klientów mniej rozgarniętych/zorientowanych?

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 25 Maj 2018, 00:15 »

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 25 Maj 2018, 14:03 »
Mają różną szerokość i na tej 2,3 klocki boczne wydają się bardziej odsunięte od środkowych niż na 2,25.
To nie są identyczne opony, więc nie mogą się nazywać tak samo. Nie wnikam w powody zaistnienia takiej sytuacji.

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 25 Maj 2018, 14:14 »
Różnica polega też na ich wadze z boku oponki pisze:

TCS Fast Light

TCS Fast Tough
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 27 Maj 2018, 23:13 »

^^
Wy tak serio piszecie? Pytam dla pewności.

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
« 29 Cze 2018, 10:39 »
nie zakładam kolejnego wątku ale przestrzegam przed

ROWERTOUR!

jeśli się komuś śpieszy , to z daleka od tego sklepu !
podejrzewam że sprzedają towar którego nie mają :-[

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 29 Cze 2018, 10:43 »
Ja ostatnio czekałem ponad tydzień na wysyłkę z bikestacji czegoś, co widniało jako dostępne od ręki. Mam wrażenie, że większość sklepów tak funkcjonuje i potem czeka się wieki na przesyłkę... ::)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 29 Cze 2018, 10:46 »
w maju zamawiałem opony schwalbe, na 4 sklepy internetowe, na stronie widniały jako dostępne. Oczywiście we wszystkich 4 nie było. M.in. też Bikestacja.

Finał był taki, że kupiłem na miejscu właściwie w zbliżonej cenie bo pogadałem z właścicielem sklepu i dał mi zniżkę. A odeszły jeszcze koszta wysyłki.

Byłem fanem zakupów przez internet, ale ostatnio jakoś się mocno rozczarowałem.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 29 Cze 2018, 11:14 »
Ja ostatnio czekałem ponad tydzień na wysyłkę z bikestacji czegoś, co widniało jako dostępne od ręki. Mam wrażenie, że większość sklepów tak funkcjonuje i potem czeka się wieki na przesyłkę... :roll:

Na przykładzie położonego w sąsiedztwie niewielkiego sklepu rowerowego "bjsport", sądzę  że duże i znane sklepy internetowe zwyczajnie nie wyrabiają z wysyłkami. W tymże sąsiedzkim sklepiku zawsze była sprzedaż stacjonarna i serwis, a jednak od maja serwis zamknięty a sklep realizuje  wyłącznie odbiór zamówień internetowych. Po ilości paczek, pudeł, pakunków itp. sądzę, że sprzedaż internetowa mocno poszybowała im w górę.
Myślę, że efekt wzrostu sprzedaży i zatorów może być bardziej widoczny w dużych sklepach, zwłaszcza że o ręce do pracy jakby trudniej.

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 29 Cze 2018, 15:10 »
Cyklotur zniknął, Dziadello z Centrum rowerowym to dno, Rowertur zawsze był lipny. Zagłebie bolesławieckie - chyba tylko sbike jakoś tam jeszcze żyje. Dlatego pewnie klienci odpłynęli do mniejszych sklepów, ja np. Shimano i Continentala na szybko zamawiam w Biosternie (o którym nawet nie słyszałem, póki był Cyklotur z moją 11% zniżką). Zawsze niezawodnie i szybko, kompenentny gość wie o czym mówi, co w dużych sklepach od 2-3 lat już się nie zdarza.

Jest też trochę nienormalne, że np. Rose wysłany z Niemiec ma lepsze ceny, od polskich sklepów internetowych, zimą np. na szosowych Conti 4000SII różnica była miażdżąca (115 PLN/szt), a do tego prawdziwa gwarancja, tańsze też części Shimano.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 29 Cze 2018, 19:13 »
To i ja się wypowiem, gdyż ostatnio z jakichś dziesięciu sklepów korzystałem zamawiając bebechy ;P

Najdłuższe oczekiwanie na zamówienia z niemieckich sklepów - w sumie dwóch i tylko dwóch spoza Kaczogrodu. W obu przypadkach powód oczekiwania był ten sam - produkt oficjalnie dostępny i na stanie magazunu, a w kilka dni po zamówieniu dowiaduję się mailowo, że Entschuldigen, ale Deine Produkt musimy sprowadzić od producenta... i po trzy tygodnie oczekiwania ;|
Myślałem, że tylko u nas takie obyczaje panują...

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
« 29 Cze 2018, 19:38 »
Cyklotur zniknął, Dziadello z Centrum rowerowym to dno, .

A to ciekawe co piszesz, bo ja ostatnio (trochę z wygody) zamawiam właśnie z Dadelo i jakoś się nie naciąłem ani na dostępność, ani na czas realizacji. Ceny takie sobie i na lato mają mniejszy wybór niż poza sezonem ale ostatnie zakupy w kwietniu i było OK.
Paweł.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 29 Cze 2018, 22:36 »
Napisałem maila do Dziadello, że chcę piastę 756 (jak w opisie i na zdjęciu), a nie 756 A. Oprócz tego wysłałem im zdjecia z zaznaczeniem i opisem, czym się różnią. Odpisali, że magazynier sprawdził, mają 756 bez A i przysłali...oczywiście A.
W sprawach bagażnika Tubusa magazynier sprawdzał coś tydzień i lipa, poddali się.
Pozostałe elementy były dość zdezelowane, pożółkłe i stare, jeszcze z metkami CRC (właściciel cykloturu gdzieś tak sprzed 3 lat  :lol: ;D), co przy chemii nie pociesza.
Muszę oddać sprawiedliwość, że z reklamacji wywiązali się jednak wzorowo. Ogólnie wolą zwracać kasę, niż sprzedawać :-) No i tak w styczniu, po 1 zamówieniu po smierci Cykloturu, zakonczyła się nasza wspólna walka.

Do Biosternu piszę maila, co potrzebuję z Shimano, Conti lub Velo i zaraz mam zwrotkę: cena i termin, zwykle za dzień lub 2. Jeśli jest na stanie - wysyłka DHL tego samego dnia. Zresztą troche spanikowałem po tych doświadczeniach na przełomie roku i w lutym zaopatrzyłem sie ww kasety, opony, łancuchy, tarcze i owijki do konca roku, o ile będę miał dość czasu na jazdę :lol:

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 30 Cze 2018, 16:12 »
Cykloszczur działa, lub jest nowy sklep pod starym adresem:
https://www.ccr-sport.com
edit:
Teraz widzę, że to wszystko jeden pies. Adres bydgoski, jest adresem siedziby centrumrowerowego.
« Ostatnia zmiana: 30 Cze 2018, 16:18 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
« 30 Cze 2018, 22:43 »
CCR działa też jako sklep stacjonarny w Poznaniu. Przemianowany z Cyklotur.
Paweł.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?