Autor Wątek: Diverge A1 Cen vs Kona Rove Al  (Przeczytany 2618 razy)

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Odp: Diverge A1 Cen vs Kona Rove Al
« 25 Lut 2017, 18:49 »
Sam się również zastanawiam nad Marinem bo wiem, że można go dostać w Warszawie i jest mój rozmiar. Ciekawe jak z wagą. W przyszłym tygodniu zamieram to sprawdzić.
Zdecydowanie Marin to większą uniwersalność niż Diverge.

Offline Mężczyzna Felix

• Miasto: Szamotuły
  • Na forum od: 16.02.2017
« 26 Lut 2017, 23:45 »
Marin zamówiony, dziękuje wszystkim za cenne wskazówki i nie omieszkam podzielić się wrażeniami jak paczka/rower do mnie trafi.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 27 Lut 2017, 08:20 »
fajnie, chętnie bym się na nim też przejechał. Czekamy na zdjęcia i wrażenia.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 27 Lut 2017, 10:05 »
... wersja Elite to wyjątkowa oblecha...
No co Ty, naprawdę tak myślisz? :)
Kuna, a mnie się wydaje, że to świetne posunięcie Marina na 30-to lecie firmy. Malowanie bezpośrednio nawiązuje do Bear Valley'a w wersji Rasta z (chyba, bo nie jestem pewien) 1991r. - nad wyraz charakterystycznego roweru.

ed.
Tak jak BV Rasta'91 miał być symbolem wolności (o wszechstronność roweru chodzi), tak teraz Four Corners ma być tym samym na miarę naszych czasów.
Mnie się podoba :)
Tylko cena...
« Ostatnia zmiana: 27 Lut 2017, 10:11 RS »

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 27 Lut 2017, 16:59 »
... wersja Elite to wyjątkowa oblecha...
Kuna, a mnie się wydaje, że to świetne posunięcie Marina na 30-to lecie firmy. Malowanie bezpośrednio nawiązuje do Bear Valley'a w wersji Rasta z (chyba, bo nie jestem pewien) 1991r. - nad wyraz charakterystycznego roweru.

ed.
Tak jak BV Rasta'91 miał być symbolem wolności (o wszechstronność roweru chodzi), tak teraz Four Corners ma być tym samym na miarę naszych czasów.
Mnie się podoba :)
Tylko cena...
Czacha na rowerze zaprezentowanym przez jednego z forumowiczów nawiązuje pewnie do Szekspira, a też mi się nie podoba :P.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 27 Lut 2017, 17:15 »
Ty wiesz i ja wiem (od minuty), skąd się wziął kolor, ale reszta tego nie wie. Nie po to kupujesz rower za kilka tysięcy żeby się Tobie, tylko żeby móc się skutecznie lansować na mieście / wsi.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 27 Lut 2017, 18:26 »
Czacha na rowerze zaprezentowanym przez jednego z forumowiczów nawiązuje pewnie do Szekspira, a też mi się nie podoba :P.
To bardzo dobrze, że Ci się nie podoba. Gdyby wszystkim podobało się to samo, to byłoby nudno.
Nie kojarzę tej czachy, więc nie podejmuję się interpretacji :)
Mistrzostwo interpretacyjne:

« 27 Lut 2017, 18:58 »
To bardzo dobrze, że Ci się nie podoba. Gdyby wszystkim podobało się to samo, to byłoby nudno.
Nie kojarzę tej czachy, więc nie podejmuję się interpretacji :)
Otóż to! Ja również się cieszę, że Ci się podoba  :), a nawet z tego, że Marin wypuścił rower w tak spektakularnym malowaniu. Każdy sobie wybierze taki, jaki mu pasuje. Z kolei ta druga wersja kolorystyczna przypadła mi bardzo do gustu, choć pewnie też wielu nie zachwyci.

Czachę zaprezentował kolega Księgowy. Pamiętam, bo poczułem potrzebę wypowiedzenia się na temat jej walorów estetycznych  ;), podobnie było zresztą tutaj...

« 27 Lut 2017, 21:36 »
Czasem trzeba dorosnąć do dzieła. U mnie Cutthroat początkowo powodował negatywne odczucia, ale z czasem się spodobał.

A ten Marin w wersji Elite nawet wygląda fajnie, ale wolałbym coś bardziej stonowanego i uniwersalnego, ten jest idealny
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 28 Lut 2017, 10:22 »
W sumie to producenci prześcigają się w różnych, często spektakularnych malowaniach ram, tylko co nam z tego. Decydując się na jakiś model roweru, jeśli znajdziemy dwie wersje kolorystyczne do wyboru, możemy czuć się szczęściarzami. Bierzemy więc co jest i - jak to napisał Worek - "dorastamy do dzieła". Wybór prawie jak za komuny... ;).

Offline Mężczyzna Adrian S.

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.03.2016
« 28 Lut 2017, 13:29 »
Marin zamówiony, dziękuje wszystkim za cenne wskazówki i nie omieszkam podzielić się wrażeniami jak paczka/rower do mnie trafi.

Czuję się przegranym w tym wątku. A to dlatego, że też miałem zamiar wspomnieć o Marinie (mnie osobiście jara Marin Pine Mountain ze sztywnym widłem), ale te barankowe też są nie od czapy. Niestety tego nie zrobiłem i ogólny szacun mnie ominął :((( Daj znać jak się jeździ, bo kiedyś będę chciał aktualną szosę Jamisa "wymienić" na szuterbajka:)
Adrian Socho.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 2 Mar 2017, 07:40 »
Worek jak smiesz nie kojarzyć Mojej czaszki! To 'ciemniejsza strona greja'
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

« 2 Mar 2017, 07:44 »
Worek jak smiesz nie kojarzyć Mojej czaszki! To 'ciemniejsza strona greja'
Ale ja nic nie pisałem o czaszce! (Ale fakt, że już nie kojarzę, wracam do kontemplacji Twojego dzieła)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum