Autor Wątek: Touring vs AWOL  (Przeczytany 7817 razy)

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
Odp: Touring vs AWOL
« 7 Mar 2017, 15:26 »
A to nie jest tak, że problem mają głównie ci którzy nie mają tej ramy? Mam wrażenie że użytkownicy są zadowoleni, nawet podejrzanie bardzo zadowoleni ;)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 7 Mar 2017, 15:36 »
A to nie jest tak, że problem mają głównie ci którzy nie mają tej ramy? Mam wrażenie że użytkownicy są zadowoleni, nawet podejrzanie bardzo zadowoleni ;)

Przytomnie zauważone !!! :-)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 7 Mar 2017, 17:01 »

Viracocha: W cytacie wskazanym przeze mnie piszesz o 'stalowych ramach'. Twą wypowiedź uzupełniłem. Wartości liczbowe producentom są znane, ci te jednak stosunkowo rzadko upubliczniają (również przy zakupie mało kto tymi się interesuje). Również w sytuacji istnienia zamiaru jazdy z sakwami, ta cecha, mym zdaniem, posiada istotne znaczenie. Crmo kupiłem pod sakwy, stąd znam wartość.

altharr: Mnie nie dotyczy. (Przy czym: pod sakwy tego roweru pod uwagę bym nie brał.)

Aktualnie najbardziej mnie interesuje: na ile kilosów ludzie rowery kupują. Ile? tymi myślą przejechać, konkretnymi sztukami już przejechali. W tej kwestii nikt się nie wypowiedział.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 7 Mar 2017, 18:50 »
Zdaje się, że nie będę musiał zastanawiać się nad problemem "gibającego się zadka" u AWOLa. Dostałem właśnie info o cofnięciu zamówienia. W tym roku nie będzie już dostępny. Nie wiem jak to skomentować, nie używając słów powszechnie uważanych za wulgarne.

« 7 Mar 2017, 19:04 »
We Włoszech w sklepie Speca. W Polsce zresztą też framesety nie będą dostępne już w tym roku (info z Metrobikes).

« 7 Mar 2017, 19:34 »
OK, wysłałem. Dzięki.

« 7 Mar 2017, 21:27 »

Viracocha: W cytacie wskazanym przeze mnie piszesz o 'stalowych ramach'. Twą wypowiedź uzupełniłem.
No faktycznie napisałem to trochę niejednoznacznie, mając jednak na myśli rowery na stalowych ramach, które posiadałem. Za niejednoznaczność wypowiedzi przepraszam.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 7 Mar 2017, 21:42 »

Kaman - daj pokój. :)

Gwoli jasności: nic, ale to zupełnie nic nie mam przeciw temu (dość) fajnie prezentującemu się rowerkowi - ot, najzwyczajniej, sakwy, namiot, litry wody lubię wozić z tyłu.

O tym rowerku żadnej krytycznej uwagi nie upuściłem - nie znam szkraba.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 7 Mar 2017, 22:55 »
Widać nowa kolekcja to towar deficytowy jak pewne produkty sprzed'89 roku.
Może w UK nie będzie problemu z dostępnością.

« 7 Mar 2017, 23:00 »
Najlepsze jest to, że łatwiej dostać przeceniony rocznik 2016, niż 2017 bez zniżki.

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 7 Mar 2017, 23:13 »
Ale gdzie jeszcze maja 2016 na przecenie? 

« 7 Mar 2017, 23:28 »
Na pewno był w Metrobikes.pl i to całkiem sensownie przeceniony. Model z 2017 natomiast w Polsce (frameset) i we Włoszech w ogóle nie będzie już dostępny w tym roku.
Tak na marginesie, to nie jestem pewny, czy do Freeborn już nie pisałem wcześniej, bo strona jest mi znana, więc tę ofertę powinienem znać. Trochę się już w tym gubię...

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 8 Mar 2017, 08:38 »
Sprawdzić Rowmix z Krakowa należy :)

« 8 Mar 2017, 11:20 »
Jest nadzieja... Włosi też nie złożyli jeszcze broni! Będą walczyć do... przerwy obiadowej przynajmniej ;D. Forza Italia!
Skrzysie.k, dzięki. Zapytane. Się czeka się na odpowiedź. Tylko co ja zrobię z trzema AWOLami, w razie powodzenia na wszystkich trzech frontach ;)?

Kaman - daj pokój. :)
Przeczytawszy jeszcze raz swój poprzedni post, tym razem ze zrozumieniem ;), przyznałem Ci rację. Przeprosiny i zwrot honoru więc są tutaj jak najbardziej zasadne.

Gwoli jasności: nic, ale to zupełnie nic nie mam przeciw temu (dość) fajnie prezentującemu się rowerkowi - ot, najzwyczajniej, sakwy, namiot, litry wody lubię wozić z tyłu.

O tym rowerku żadnej krytycznej uwagi nie upuściłem - nie znam szkraba.
Ale takie wątki są zakładane właśnie po to, żeby również jakieś krytyczne uwagi się pojawiły. Uwaga dotycząca sztywności ramy, skłoniła kolegę s.krzyśka do zabrania głosu i w sposób bardzo rzeczowy "rozjaśnienia" skali problemu oraz wskazania możliwości go obejścia.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 8 Mar 2017, 11:45 »
Jest nadzieja... Włosi też nie złożyli jeszcze broni! Będą walczyć do... przerwy obiadowej przynajmniej ;D. Forza Italia!
Skrzysie.k, dzięki. Zapytane. Się czeka się na odpowiedź. Tylko co ja zrobię z trzema AWOLami, w razie powodzenia na wszystkich trzech frontach ;)?
Wtedy będziesz dyktował warunki na krajowym rynku Awoli, co powinno pozwolić ci na fajną i w normalnych warunkach kosztowną wyprawę  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum