Autor Wątek: Siemaneczko  (Przeczytany 622 razy)

herakles

• Gość
Siemaneczko
« 2 Mar 2017, 15:55 »
Witajcie,

poszukuję osób które zaprojektowały znak:

na to forum kierują pod adresem:  http://www.rowerowygdansk.pl/start,163,79.html piszą tam "...zaprojektowała społeczność forum rowerowego podrozerowerowe.info"

Nie wiedziałem gdzie zamieścić to pytanie, więc daję tutaj.

Pozdrower.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Odp: Siemaneczko
« 2 Mar 2017, 17:04 »
Tak, o co chodzi? Ja projektowałam znak, a społeczność forumowa korygowała, zgłaszała uwagi itp.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

herakles

• Gość
« 2 Mar 2017, 18:42 »
Zajefajny jest!!! Wydrukowałem sobie go, zrobiłem naklejkę na samochód. Porozdawałem te naklejki znajomym. Zostało mi ich sporo, bo żeby wydrukować naklejkę trzeba zakupić cały duży arkusz. Chciałbym je rozdawać dalej. Na fejsie zapytałem na jednej grupie rowerowej kto chce, sporo osób spoza mojego miejsca zamieszkania chciałoby żebym im go wysłał, jeden człowiek chciałby na drzwiach sklepu rowerowego go przykleić itd. Niezmiernie się ucieszę jeśli zobaczę go gdziekolwiek, bo sama idea jest mi niezwykle bliska. Wszystko nieodpłatnie za darmochę, moją intencją jest poprawa bezpieczeństwa rowerzystów, nie chcę na tym zarabiać, a poprzez taki pozytywny przekaz myślę, że jestem w stanie trafić do świadomości niejednego kierowcy. Tu się zresztą nie zarobi bo ludzie wolą sobie na auto nakleić jakiś tekst o 500+ albo symbol Polski Walczącej niestety.

Doszedłem do wniosku, że wypadałoby zapytać autora tego arcydzieła czy nie ma nic przeciwko temu, aby w ten sposób jego znak rozpowszechniać. W związku z tym pytam. Czy nie masz nic przeciwko temu?
 :icon_question:  :icon_redface:  ???

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 2 Mar 2017, 19:23 »
Jeżeli autor by nie miał, to ja bym na samochodzie chętnie nakleił. A jakie to ma wymiary?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 2 Mar 2017, 21:15 »
Mam jeszcze trochę takich.
Jak chcesz to daleko nie masz.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 2 Mar 2017, 21:59 »
A jak możemy się w Łodzi zmówić?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

• Użytkownik forum
« 2 Mar 2017, 22:08 »
Niezmiernie się ucieszę jeśli zobaczę go gdziekolwiek, bo sama idea jest mi niezwykle bliska. Wszystko nieodpłatnie za darmochę, moją intencją jest poprawa bezpieczeństwa rowerzystów, nie chcę na tym zarabiać, a poprzez taki pozytywny przekaz myślę, że jestem w stanie trafić do świadomości niejednego kierowcy.

Temu miał służyć znak, więc nie widze problemu. Nie zgadzam się na jakiekolwiek zmiany w samym znaku (jakiekolwiek dodatki typu nie wiem, adres internetowy do jakiegoś sklepu, cokolwiek, znak ma pozostać w formie w jakiej jest i nie reklamować) i nie zgadzam się na jakiekolwiek komercyjne na nim zarabianie.

(Niestety znak zaczał trochę żyć własnym zyciem i bez mojej wiedzy i zgody pojawił się już niestety, chamsko przerobiony jako znak pseudo-drogowy gdzieś tam a nawet co gorsza na jakichś koszulkach rowerowych sprzedawanych w sklepie internetowym:P. No i jakaś ekipa rowerowa wyprodukowała sobie koszulki z nim, co mnie jeszcze tak bardzo nie irytuje, bo zrobili to dla siebie i niekomercyjnie, aczkolwiek mieli się ze mną skontaktować i niestety tego nie zrobili do dzisiaj :P) To gdyby tak ktos to zauwazył, na nic takiego mojej zgody nie było)

herakles

• Gość
« 2 Mar 2017, 23:10 »
To super, to co piszesz jest oczywiste i zrozumiałe. Cieszę się. Chciałbym być jednak precyzyjny, gdyż chcę prawa autorskie uszanować, a mianowicie są dwie wersje tego znaku, która jest ta właściwa (a może obie, a chodzi o inne przeróbki).

1) Z napisem:

2) Bez napisu:

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 3 Mar 2017, 00:31 »
Preferowana jest z napisem ale wyprodukowane zostały obydwie wersje a nawet w kolorystyce niebiesko białej.

• Użytkownik forum
« 3 Mar 2017, 08:09 »
Hej ,

znak który podlinkowałeś to ustalałam z miastem że tak będzie (w takiej i takiej wersji), masz rację że zwracasz uwagę. Tak jak mówi Yoshko, zostały wtedy tez wyprodukowane naklejki i tak owszem była wersja niebieska (niebieski zamiast żółtego, biały zamiast czarnego - kolory nawiązujące do znaków informacyjnych)

Tak jak Yoshko pisze, preferowana jest wersja z napisem (żółto-czarna lub niebiesko-biała) ale dopuszczalna jest tez wersja bez napisu (byleby wtedy nie było innego napisu - czyli tak jak na fotce którą zamieściłeś). No chyba że zgłosiłby sie ktoś kto chciałby wersję anglojęzyczną, chyba nawet taką komuś zrobiłam o ile pamiętam.

Przkład uzycia na jaki sie nie zgadzam, a ktoś se zrobił ewidentnie na podstawie mojego (i nie widzi problemu) - zdjęcie miałam chyba od Turysty, czyli ktoś kreatywnie podmienił samochód na budynek, zmienił napis i heja :P Zmienił również sens znaku (rowerzysto przeproś że ktoś może z bramy wyjechać???!!!:P)

« Ostatnia zmiana: 3 Mar 2017, 08:24 martwawiewiórka »

herakles

• Gość
« 3 Mar 2017, 09:41 »
!!! Mamy to !!!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum