Szukam opony na długie podróże, zależy mi na tym aby opona wytrzymała całkiem sporo. Jeżdżę 60% po asfalcie i 40% po lasach. Czy schwalbe marathon plus tour reflex sprawdzi się?
Sprawdzi się jest bardzo ciężka. Sprawdź zwykły marathon green guard.
Cytat: ksz456 w 15 Mar 2018, 21:27Szukam opony na długie podróże, zależy mi na tym aby opona wytrzymała całkiem sporo. Jeżdżę 60% po asfalcie i 40% po lasach. Czy schwalbe marathon plus tour reflex sprawdzi się?Cytat: yoshko w 15 Mar 2018, 22:12Sprawdzi się jest bardzo ciężka. Sprawdź zwykły marathon green guard.Nie sprawdzaj. Jest jak Yoshko napisał, ale dzięki temu jest nieśmiertelna.
Cytat: Sedymen w 15 Mar 2018, 22:17Cytat: ksz456 w 15 Mar 2018, 21:27Szukam opony na długie podróże, zależy mi na tym aby opona wytrzymała całkiem sporo. Jeżdżę 60% po asfalcie i 40% po lasach. Czy schwalbe marathon plus tour reflex sprawdzi się?Cytat: yoshko w 15 Mar 2018, 22:12Sprawdzi się jest bardzo ciężka. Sprawdź zwykły marathon green guard.Nie sprawdzaj. Jest jak Yoshko napisał, ale dzięki temu jest nieśmiertelna.Waga to chyba dla mnie najmniejsza wada, zależy mi na bardzo dobrej wytrzymałości jak i ochronie dętek. Znalazłem jeszcze takiego Continentala Contact Plus Travel - cena niższa, waga zbliżona, tylko pytanie czy ta wkładka spełnia swoją rolę?
Marathon Mondial - odradzam. Ta opona na szutrze pływa, nie daje przyczepności. Na asfalcie z piaskiem zachowa się podobnie. Jednocześnie jest bardzo, ale to bardzo trwała. Niby zaleta, ale w połączeniu z wcześniej wymienioną wadą sprawia, że posiadacz będzie klął na nią przez kilka sezonów To nie tylko moja opinia, parę osób potwierdziło te spostrzeżenia.
Weźcie róbcie rozróżnienie mondiala drut i mondiala zwijki, bo to są dwie skrajnie różne opony
Weźcie róbcie rozróżnienie mondiala drut i mondiala zwijki, bo to są dwie skrajnie różne opony, jedyne co je łączy, to kształt bieżnika. Na zwijkę nie ma co narzekać, na błoto tylko kiepska (słabe właściwości samooczyszczania).
Najpierw trzeba wiedzieć o tym "rozróżnieniu"