Jak pomysle ze BB Tiagry mozna dostac za 9e tu i ówdzie, a Ultegre za 12e, to hmmm... warto było?
Ad 2 - suportTy masz chyba nakręcany, tak ?To nie pchaj się w Shimano. U mnie padł po paru tysiącach i wymieniłem na Accent BB-EXhttp://allegro.pl/wklad-suportu-accent-bb-ex-pro-lozyska-shimano-i5132263348.htmlW accencie możesz sobie same łożyska wymienić jak padną.
Które uszczelki ? Te plastikowe osłony co na nich oś siedzi ?Cytat: Alek w 6 Mar 2017, 11:53Jak pomysle ze BB Tiagry mozna dostac za 9e tu i ówdzie, a Ultegre za 12e, to hmmm... warto było?Z Twojej perspektywy. Z naszej odpowiednio 11,20 i 15,40
Które uszczelki ? Te plastikowe osłony co na nich oś siedzi
Z naszej odpowiednio 11,20 i 15,40
Jeśli tiagra to koniecznie 4700, jest przepaść jakościowa odnośnie precyzji działania pomiędzy 4600/4700.
Ja ostatnio zmieniałem napęd na 105 5800 i polecam sklep sbike.pl, dobre ceny, super obsługa, bez problemu można coś wymienić, odesłać itd. Chyba mam jeszcze bon z rabatem 5% i mogę odstąpić
CytujNo dokładnie, ta nowa 4700 to praktycznie to samo co moja 105 5700... oprócz tego naciągu. Uważaj - podobno działa tylko i wyłącznie z tylnimi przerzutkami 4700.
No dokładnie, ta nowa 4700 to praktycznie to samo co moja 105 5700... oprócz tego naciągu. Uważaj - podobno działa tylko i wyłącznie z tylnimi przerzutkami 4700.
Ile kosztuja takie łożyska? I czy łatwo można je wymienić samodzielnie? Bo czy faktycznie nie lepiej raz w roku kupić tiagrę za 45 zł i się nie bawić w wymiany. Kojarzysz może jaki miałeś dokładnie
Tak, takie metalowo gumowe dyski uszczelniające przestrzeń między korbą a łożyskiem.
Ooo, nie wiedzialem ze tak żonglują cenami. Ale i tak niedużo
Ale w przypadku zastosowania samej korby z tej grupy, chyba nie ma to znaczenia?