Autor Wątek: Majówka szlakiem Warmii, Mazur i Podlasia.  (Przeczytany 1264 razy)

Offline Mężczyzna Pawel.Deblin

• Miasto: Dęblin
  • Na forum od: 13.04.2015
    • http://zaliczgmine.pl/img/maps/map-409-s.png
Hej!:)

O mnie:
Mam 22 lata, studiuję logistykę i  podróżuję z reguły sam, albo z jedną znajomą osobą. Lubię zatrzymać się w jakimś ładnym miejscu, porobić zdjęcia. Na trasie nie narzekam na pogodę i liczę na to samo od swoich kompanów. Bez znaczenia pogoda, liczy się przygoda:) Od dwóch lat nie jeździłem na rowerze na takie traski i chciałbym do tego wrócić, bo rowera mi brakuje.

Trasa:
Planuję rozpocząć wyjazd z Czeremchy i dojechać do Białowieży. Następnie przez Narwiański Park Narodowy i Biebrzański PN udać się na Mazury. Tam chciałbym pozaliczać parę gmin i parę ciekawych jeziorek. Następny krok to Warmia wraz ze zwiedzaniem Lidzbarka Warmińskiego, Fromborka i Elbląga:) Z miejscowości Korsze do Elbląga myślę przejechać trasę Green Velo. Na koniec chciałbym odwiedzić jeszcze swoją ulubioną miejscowość nad morzem, czyli Krynicę Morską i zakończyć wycieczkę w Gdańsku.
Łącznie będzie to około 600km.

Ogólny zarys wycieczki:
Każdego dnia chcialbym się troszkę wyspać, więc wstawanie najlepiej w okolicy godziny 9!
Średni dystans dzienny to 100km, a tempo 20km/h. Po drodzę jeśli będzie coś ciekawego to z chęcią pozwiedzam, ale to nie przymus.

Jedzenie:
Śniadania i kolacje to raczej kanapki i inne rzeczy zakupione w marketach,  a w kwestii obiadów wolałbym korzystać z restauracji i przydrożnych kanjpek niskobudżetowych :)

Noclegi:
Proponuję namiot i noclegi "na dziko", chociaż campingi też biorę pod uwagę i z przyjemnością skorzystam. Sporadycznie możemy skorzystać z agroturystyki czy hotelu, albo couchsurfingu jeśli się uda:)

Bardzo zachęcam wszystkich chętnych na ruszenie się w ten region Polski. Z reguły jak napisałem wyżej podróżowałem sam, bądź we dwójkę. Lubię taką formę, ale czytając tutaj relacje zostałem zachęcony do zorganizowania większej grupy i podróżowania w kilka osób:)

P.S Jeśli ktoś mógłby zaproponować jakieś ciekawe miejsca do zobaczenia na trasie (szczególnie jakieś urokliwe jeziora na Mazurach) to bardzo proszę o informacje. A jakby ktoś chciał dołączyć na jakiś odcinek to też zapraszam,
Paweł :)

« Ostatnia zmiana: 8 Mar 2017, 16:30 Pawel.Deblin »

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Następny krok to Warmia wraz ze zwiedzaniem Lidzbarka Warmińskiego, Fromborka i Elbląga:)
Tak by być ścisłym, to Elbląg, to już nie Warmia :) . Warmia na twojej trasie skończy się zaraz za Fromborkiem.
Zerknij na Świętą Lipkę i Reszel, będziesz blisko.

Następny krok to Warmia wraz ze zwiedzaniem Lidzbarka Warmińskiego, Fromborka i Elbląga:)
Tak by być ścisłym, to Elbląg, to już nie Warmia :) . Warmia na twojej trasie skończy się zaraz za Fromborkiem.
Zerknij na Świętą Lipkę i Reszel, będziesz blisko.

Hah, dzięki. Tak wiem, że Elbląg to już nie Warmia, wybacz:)

Odnośnie Świętej Lipki i Reszla niestety - zwiedziłem już te miejscowości kilkukrotnie, dlatego tym razem je pominę. Ale dziekuję:)

Póki co jesteśmy we dwójkę/trójkę. Zapraszamy jeśli ktoś jeszcze ma ochotę:)

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Z miejscowości Korsze do Elbląga myślę przejechać trasę Green Velo
Z Lidzbarka pojechałbym na Ornetę, trasą rowerową po starej linii kolejowej, po drodze Krosno i dopiero potem wbił się na GV w okolicach Pieniężna.

Z
Z Lidzbarka pojechałbym na Ornetę, trasą rowerową po starej linii kolejowej, po drodze Krosno i dopiero potem wbił się na GV w okolicach Pieniężna.

Obczaiłem sobie tę trasę, ciekawy pomysł, dzięki;)

Offline Mężczyzna Kamil Dopke

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 03.11.2016
    • FB
Kiedy dokładnie planujesz rozpocząć i zakończyć majówkę?
facebook.com/kamil.dopke

Kiedy dokładnie planujesz rozpocząć i zakończyć majówkę?

Planujemy wyruszyć 29 kwietnia, a zakończyć 7 maja w niedzielę ;)

Offline Mężczyzna MarcinLato

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.06.2016
Hej.
Zaplanowałem sobie przejażdżkę od 30 kwietnia do 4 maja z warszawy nad morze(jantar) i powrót pociągiem do domu. Miałem nadzieję, że znajdę kogoś do wyprawy a znalazłem ciekawą alternatywę, do której chętnie przystąpię a teraz przejdę do meritum.
- w niedzielę wieczorem mogę być w Czeremchach jadąc z Warszawy rowerem albo w sobotę (10 rano bądź 14) jadąc pociągiem i widzimy się na miejscu.
- jeżeli chodzi o zakończenie wyprawy 7 maja, to jeżeli tylko dostanę sygnał, że wyprawa jest pewna a ja mogę się dołączyć to przedłużam urlop.
- moja kondycja pozwala na 80-120km dzień w dzień więc problemów raczej nie będzie, ale na średnia powyżej 20km/h z sakwami to raczej bym w moim przypadku nie liczył.
- doświadczenie w jeżdżeniu na wschodzie naszego pięknego kraju- zerowe.

A tak by the way to nazywam się Marcin mam 32lata. Kontakt najlepiej na mlatoszewski@gmail.com

Pozdrawiam
Marcin Latoszewski

Hej Marcin, Aktualne?
Hej.

- w niedzielę wieczorem mogę być w Czeremchach jadąc z Warszawy rowerem albo w sobotę (10 rano bądź 14) jadąc pociągiem i widzimy się na miejscu. (ja wyjeżdżam 29 w sobotę pociągiem)

- jeżeli chodzi o zakończenie wyprawy 7 maja, to jeżeli tylko dostanę sygnał, że wyprawa jest pewna a ja mogę się dołączyć to przedłużam urlop.
- moja kondycja pozwala na 80-120km dzień w dzień więc problemów raczej nie będzie, ale na średnia powyżej 20km/h z sakwami to raczej bym w moim przypadku nie liczył.
- doświadczenie w jeżdżeniu na wschodzie naszego pięknego kraju- zerowe.

A tak by the way to nazywam się Marcin mam 32lata. Kontakt najlepiej na mlatoszewski@gmail.com

Pozdrawiam
Marcin Latoszewski

Pytam, bo niestety mój znajomy wypadł... ;/

Zwarty i gotowy.
Czekam na kontakt na mailu. Dogadamy detale ;)

Ps. Nie wiem czy uda mi się teraz ustawić długi urlop( szkoda, że odzywasz się tak późno). Prawdopodobnie zakończymy wspólna przygodę 4 maja bo o 15 będę już żył wspomnieniami:).

Ps2. Jaki masz namiot? Pytam bo zastanawiam się właśnie na pewną odmianę od mojego i szukam alternatyw.

Pozdrawiam
Marcin Latoszewski

Kontaktu się nie doczekałem a muszę się przygotować na wyjazd( kupić bilety, mapy itp). Odpadam.

Pozdrawiam,
Marcin Latoszewski

Offline Kobieta Sandi

• Na forum od: 23.01.2017
    • Moje rowerowe i inne wycieczki :)
Hej!:)

O mnie:
Mam 22 lata, studiuję logistykę i  podróżuję z reguły sam, albo z jedną znajomą osobą. Lubię zatrzymać się w jakimś ładnym miejscu, porobić zdjęcia. Na trasie nie narzekam na pogodę i liczę na to samo od swoich kompanów. Bez znaczenia pogoda, liczy się przygoda:) Od dwóch lat nie jeździłem na rowerze na takie traski i chciałbym do tego wrócić, bo rowera mi brakuje.

Trasa:
Planuję rozpocząć wyjazd z Czeremchy i dojechać do Białowieży. Następnie przez Narwiański Park Narodowy i Biebrzański PN udać się na Mazury. Tam chciałbym pozaliczać parę gmin i parę ciekawych jeziorek. Następny krok to Warmia wraz ze zwiedzaniem Lidzbarka Warmińskiego, Fromborka i Elbląga:) Z miejscowości Korsze do Elbląga myślę przejechać trasę Green Velo. Na koniec chciałbym odwiedzić jeszcze swoją ulubioną miejscowość nad morzem, czyli Krynicę Morską i zakończyć wycieczkę w Gdańsku.
Łącznie będzie to około 600km.

Ogólny zarys wycieczki:
Każdego dnia chcialbym się troszkę wyspać, więc wstawanie najlepiej w okolicy godziny 9!
Średni dystans dzienny to 100km, a tempo 20km/h. Po drodzę jeśli będzie coś ciekawego to z chęcią pozwiedzam, ale to nie przymus.

Jedzenie:
Śniadania i kolacje to raczej kanapki i inne rzeczy zakupione w marketach,  a w kwestii obiadów wolałbym korzystać z restauracji i przydrożnych kanjpek niskobudżetowych :)

Noclegi:
Proponuję namiot i noclegi "na dziko", chociaż campingi też biorę pod uwagę i z przyjemnością skorzystam. Sporadycznie możemy skorzystać z agroturystyki czy hotelu, albo couchsurfingu jeśli się uda:)

Bardzo zachęcam wszystkich chętnych na ruszenie się w ten region Polski. Z reguły jak napisałem wyżej podróżowałem sam, bądź we dwójkę. Lubię taką formę, ale czytając tutaj relacje zostałem zachęcony do zorganizowania większej grupy i podróżowania w kilka osób:)

P.S Jeśli ktoś mógłby zaproponować jakieś ciekawe miejsca do zobaczenia na trasie (szczególnie jakieś urokliwe jeziora na Mazurach) to bardzo proszę o informacje. A jakby ktoś chciał dołączyć na jakiś odcinek to też zapraszam,
Paweł :)

Hej :) z Białowieży polecam Podlaski Szlak Bociani, przejechałam go w zeszłym roku. Narwiański i Biebrzański PN też jak najbardziej warto zobaczyć. My zaczynałyśmy z Augustowa, przez Mazury i Suwalszczyznę kończąc w Białowieży. Nocowałyśmy w agroturystyce. O ciekawych miejscach, które odwiedziłam możesz przeczytać tutaj :) http://fotorowerzystka.blogspot.com/2016/07/rowerowe-mazury-i-podlaski-szlak.html
fotorowerzystka.blogspot.com

Offline Mężczyzna Lolek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 19.01.2017
Super relacja, gratulacje!
W konkurencyjnym wątku planujemy majówkowy wyjazd z Chełma do Suwałk, na pewno skorzystamy z podpowiedzi odnosnie Podlaskiego Szlaku Bocianowego :)
pozdrowienia, Karol

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum