Niektóre wolą brzydala
... Ogólnie ok, ale zwróciła uwagę na zbyt sportową sylwetkę...
Cytat: Sedymen w 12 Mar 2017, 18:13... Ogólnie ok, ale zwróciła uwagę na zbyt sportową sylwetkę...Może to wynikać z przyzwyczajenia do ociężałej Gazeli i dyrektorskiej pozycji na niej.Jak córka poczuje między nogami lekką, zrywną i posłuszną maszynę (mam na myśli rower), to z czasem może zmienić zdanie i wtedy dobrze mieć już ramę, która nie będzie ograniczać.Opcji jest sporo - regulowany mostek, kierownica motylek itd.Nie wyjaśniono skąd się wzięły rozmyślania o damskiej ramie. Jeśli chodzi o możliwość jazdy w spódnicach, to tego chyba nie przeskoczymy, ale jeżeli problemem jest brak wizualnej lekkości i polotu w dużych, męskich ramach, to można spróbować (oprócz wyszukania ramy stosunkowo niskiej i długiej) pomyśleć o ramie rozmiar mniejszej i dodaniu dłuższego mostka i ew, sztycy z offsetem.Rower stanie się wtedy bardziej kobiecy bez utraty sztywności.
Looknij może na takie coś https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-access-wls-sl-27.5-frame-bermudablue-n-kiwi-580451/wg_id-9001
Dla mnie akurat wady geometrii ram Cube to zaleta
I można znaleźć bez pressfit i mają oczka do bagażnika i są tanie. Szkoda tylko że rozmiar mi nie pasował. 19 za duże 17 za małe, 18 tylko w 27.5cala.
Możesz założyć widelec Force 29 lub mosso, kosztuje około 300pln. Set rama + widelec będzie ważył ok. 3kg