Autor Wątek: Anglia-Polska przez Paryż Brukselę Amsterdam i Berlin  (Przeczytany 423 razy)

Offline Mężczyzna Skuszewiak

• Miasto: Birmingham
  • Na forum od: 07.04.2016
Cześć.
Mam 27 lat.Na rowerze podróżuje już od 5 lat. W maju ( wybrałem maj bo jest już  i ciepło i przyjemnie a ja nie mogę  się już doczekać  do kolejnej podróży) każdego roku stawiam sobie podróżniczy cel który realizuje. Myślę że mam spore doświadczenie. I każdego roku robię jedna dłuższą wyprawę taka jak ta i kilka pomniejszych z wekendowymi tripami włącznie.

W tym roku wyruszamy z Birmingham gdzie obecnie mieszkam. W razie co z chęcią przenocuje lub zapraszam przed wyprawą do siebie...
Z Polski bardzo tanio można tu dolecieć chociaż by z Warszawy ceny biletów to średnio 35f a i mogę dać namiary na dobrego kuriera który przewiezie Twoj rower z całym ekwipunkiem za około 40f
Wyjazd planuję 12 maja w godzinach popołudniowych i do celu myślę dotrzeć między 10 a 13 czerwca. Do zrobienia będzie około 2500 a 2800 km wyjdzie w praniu.
A zarys trasy to Birmingham Londyn potem promem do Calais opłata około 25f skąd udajemy się do Paryża Brukseli Amsterdamu Berlina na Warszawie kończąc.

Dziennie planuję robić kilomerarz w granicach mniej więcej 100 km.

Spanie pod namiotem. Ewentualnie raz na tydzień hostel żeby uprać ubrania i naładować elektronikę ( ja mam w rowerze dynamo i system który ładuje mi podczas jazdy)

Z jedzeniem jak to z jedzeniem co kto lubi.

Średni dzienny budżet to 10-15 f na osobę

Po za tymi miastami które chcę zobaczyć w opisie powyżej preferuję przyrodę i omijanie miast.

Co do deszczu.Ja jestem na niego przygotowany mam wszystkie niezbędne rzeczy które mnie przed nim ochronią chodź wolał bym go unikać.

Jeżeli jest coś czego nie zamieściłem a was interesuje proszę śmiało pisać

« Ostatnia zmiana: 16 Mar 2017, 22:07 Skuszewiak »

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Gdybyś zdecydował się powtórzyć to na następny rok, to chętnie bym się pisał, bo akurat taki mam plan, z Sheffield, czyli rzut beretem. W tym roku nie wyrobię z czasem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum