Autor Wątek: Ukraina . Karpaty, 7.05 do 15 .05 2017  (Przeczytany 999 razy)

sarmata39

• Gość
Ukraina . Karpaty, 7.05 do 15 .05 2017
« 18 Mar 2017, 11:27 »
Jako że często tam jestem po stronie Ukraińskiej od wielu lat , to zapraszam chętnych na ostrą jazdę po Karpatach . Ostra tzn . 50 do 100 kilo . Jeżeli ktoś myśli że trzeba zrobić dzisiaj 100 km , to żegnam . Ma być miło i przyjemnie . Raczej nastawiam się na hotele , zwłaszcza że one kosztują przed sezonem około 30 zł . Oczywiście każdy zabiera ze sobą namiot itp. Jak ktoś ma parcie na na spanie w krzaczortach , to też niema problema . Następny dzień  umawiamy się wcześniej , gdzie się spotykamy. Jazda w deszczu ( ale po co ? ) jestem nie cukru zrobiony . Tempo spokojne,
« Ostatnia zmiana: 18 Mar 2017, 20:21 sarmata39 »

Offline Kobieta Imm29

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 13.08.2016
Zainteresowana , ale z opcja wylacznie hotelowa (bez namiotow). Do zaakceptowania? Besos!

sarmata39

• Gość
Jest do zaakceptowania , tylko ciężko z tym logistycznie albowiem są hotele za 30 zł , ale i są hotele za 130 zł , więc trzeba ustalić górny limit  . Drogi będą prowadziły troszeczkę po asfalcie a po większej części po szutrach i dziurach . Zabieram ze sobą tzw zestaw ratowniczy , czyli namiot foliowy kupiony w ogrodniku , sznurek do jego rozłożenia miedzy drzewami , oraz lekki śpiwór który może nawet przydać się w hotelu . Wszystko zależy od ilości chętnych.

sarmata39

• Gość
Jako że niektórzy zrezygnowali , więc dalej jest opcja -spanie w namiotach , a czasami hotel albo turbaza .

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
Mógłbyś coś więcej napisać gdzie masz zamiar jeździć?
Gdzie start, gdzie meta? Jakimi drogami i bezdrożami chcesz jeździć? Czy będzie to trasa na zwykły rower trekingowy i sakwy czy raczej na fulla z szerokimi terenowymi oponami i pakowaniem się w mały plecak i torbę pod siodło/w trójkąt ramy?
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

sarmata39

• Gość
Start i powrót z Przemyśla . Pierwszy nocleg w hotelu ( jeden z najtańszych - 27 zł osoba ) między Starym Samborem a Turką , potem zależy od uczestników , czy chcą jechać po głównych drogach czy bocznych . Mam trekinga oraz fula więc wybór będzie zależał od uczestników . Muszę zaznaczyć że na Ukrainie jest bardzo mało dobrego asfaltu , ten który jest wygląda jakby Amerykanie rzucili bombę kasetową , dlatego czasami lepiej wybierać drogi szutrowe które są gładsze od asfaltu . Wymagany solidny bagażnik , albowiem mój podczas pierwszej wyprawy pękł , a na innych wyprawach pękały bagażniki moim kolegom . Drugi dzień jazdy to Sianki oraz przełęcz Użocką a za nią skręt w lewo wzdłuż masywu Pikuja i następny nocleg w okolicy Wołowca ( znam fajny hotel . ale można też na rzeką na dziko ) . Dalej Karpaty dookoła , żeby czasu starczyło ( mogę przeciągnąć moje wolne max do 18 maja ) . Ma być miło i przyjemnie . Trasa będzie prowadziła blisko kolei , dlatego jeżeli coś się komuś stanie , albo poważna awaria to będzie można dostać się do Polski w jeden dzień .

Offline yaardai

• Miasto:
  • Na forum od: 02.02.2016
Czy możesz się podzielić linkiem albo lokalizacją GPS tego noclegu między Turką a St. Samborem? Wybieram się za 2-3 tygodnie w tamte strony i brakuje mi w tej okolicy noclegu.

Może wiesz na jakim odcinku H13 położyli zeszłej jesieni nowy dywanik?

sarmata39

• Gość
Witam , nie wiem co to za droga H 13 , ale na jesień wracałem na motocyklu wzdłuż granicy i dywan był położony z SZEGINI , MOŚCISKA , SAMBOR , STARY SAMBOR aż do SIANEK . Nie uzywam elektroniki ale mogę podać nazwy które można odczytać na mapie odnośnie noclegu . W promieniu 1km są trzy miejsca na noclegi . Jeden na dziko , jeden na domkach i jeden w hotelu .A więc po minięciu Starego Sambora , Striełki i Jasienicy Zamkowej jest skręt w lewo do Wołosianki Wielkiej i po przebyciu około 1,5 km zaraz trzeba skręcić w prawo za mostkiem na polanę z uprawami nad boczny strumyk ( spanie na dziko ) . Jeżeli nie na dziko to nie skręcamy z głównej drogi i po przejechaniu 500 m jest po lewej stronie ośrodek z domkami ( nie znam cen ,ale kolega spał i mówił ze tanio ) , a jak nie to jedziemy dalej główną drogą i za około 500 m po prawej stronie na zakręcie stoi hotel ( kolor buraczkowy ) który polecam ( pomyliły mi się ceny które podałem wcześniej , i wyszło na osobę koło 20 zł ) na dole w hotelu świetna i tania restauracja ( miejscowość Rozłucz )

sarmata39

• Gość
Tak to ten hotel . Nazywa się Sobin i cena za pokój 2-osobowy 44 zł ( 22 zł osoba ) . Coś go ostatnio przemalowali .

sarmata39

• Gość
Trasa ustalona . Wyrypa hotelowo -namiotowa .

sarmata39

• Gość
Zmieniona data wyjazdu na 8,05 , albowiem muszę być w niedzielę w pracy . Ma być miło i spokojnie .

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum