Ciekawe, choć jednak jest obawa przed chińszczyzną. Cena przynajmniej przyzwoita, choć w sumie to i tak wysoka. Markową alu ramę można taniej kupić. Skąd to się bierze? Taki mały popyt?
Pisałeś, myślałeś o ramie pod wymiar, na zamówienie - gdzie?, ile trzeba wyłożyć (rama, frameset)?Dobry pomysł. Odstąpiłeś?
...Są w ogóle jakieś wytyczne pod jedno/drugie? Jakiś sposób żeby rozpoznać?
A o Surly Troll myślałeś? Co prawda bez baranka, no ale jest opcja samego framesetu.Troll 2017 osobiście bardzo mi przypadł do gustu. Włożyłbym dobry amortyzownay wideł i jest solidny allrounder - zmieniasz tylko oponki i ogień.
Cytat: andrzej.brandt w Dzisiaj o 15:50A o Surly Troll myślałeś? Co prawda bez baranka, no ale jest opcja samego framesetu.Troll 2017 osobiście bardzo mi przypadł do gustu. Włożyłbym dobry amortyzownay wideł i jest solidny allrounder - zmieniasz tylko oponki i ogień. Z amortyzatorem to nie bardzo można się "rozpędzać", bo surly zmieniło geometrię i przy amorze mógłby wyjść z tego pokrak.Ale wersje z barankiem ludzie robią więc pewnie się da.
Twoje cuda Dzięki, nie skorzystam. Pivoty są pod canti, które z klamkomanetkami działają bardzo dobrze.
Jakieś cudaczne kierownice to nie dla mnie. Baranek jest idealny, nie potrzeba mi więcej.26" chce przede wszystkim dlatego że są mocniejsze, a ja jakiś specjalnie lekki nie jestem, a lubię się mocno obładować