Autor Wątek: Bagażnik samochodowy na hak  (Przeczytany 78697 razy)

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Odp: Bagażnik samochodowy na hak
« 1 Sie 2022, 22:02 »
Cześć,
Chciałbym kupić swój pierwszy bagażnik rowerowy na hak. Nie chciałbym wydawać majątku tym bardziej, że zapewne będzie on używany raz może dwa razy w roku.
Głównie rowery szosowe, gravelowe.

Wybrałem takie opcje i chciałbym Was prosić o jakieś opinie:

Nr 1 - Peruzzo Siena 3
https://www.centrumrowerowe.pl/bagaznik-samochodowy-peruzzo-siena-3-pd13310/?v_Id=97075

Nr 2 - Taurus Basic Plus (ale się nie składa, więc słabo z przechowywaniem)
https://www.centrumrowerowe.pl/bagaznik-samochodowy-taurus-basic-plus-pd25460/?v_Id=154571

Nr 3 - Thule EuroWay G22 922
https://www.centrumrowerowe.pl/bagaznik-samochodowy-thule-euroway-g2-922-pd19635/

Nie będę ukrywał, że najlepiej leży mi Nr 1, ale nie znam tej firmy i generalnie nie znam się na temacie.
Proszę zatem o jakieś rekomendacje lub ostrzeżenia dotyczące powyższych modeli.

Z góry dzięki za pomoc.
Jak pierwszy, to wpadnij do Krakowa po Amos Tytan 4. Puszczę Ci go za stówkę. Generalnie gąbki i zippy do wymiany, reszta jak to blacha, cymesik :D Dwa rowery montuje się trywialnie. Polecam potestować, bo moze sięokazać,  że zapragniesz czesciej używać itp. Ja po dwóch latach eksploatacji taniego bagażnika wtedy 700 zł zdecydowałem się na grubszą inwestycję i nie żałuję.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 2 Sie 2022, 15:31 »
Kupując nowy wybierz taki, z odpinanymi całkowicie ramionami. Mocno ułatwia logistykę pakowania roweru.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Kobieta odett345

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.11.2022
« 27 Lis 2022, 19:50 »
Ponawiam pytanie we właściwym dziale ;) Moje pytanie dotyczy bagażnika rowerowego montowanego z tyłu samochodu. Nie bardzo orientuję się w temacie, a chciałabym zakupić bagażnik do przewożenia dwóch rowerów. Najlepiej taki, który nie będzie zbyt skomplikowany w obsłudze. Na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie? Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi :D

« 27 Lis 2022, 19:56 »
A przeczytałaś ten wątek?

Offline Kobieta odett345

« 28 Lis 2022, 15:52 »
Przeczytane i temat do rozmyślania mam na pózniej, coś na pewno wybiorę.

« 28 Lis 2022, 19:28 »
Przeczytane i temat do rozmyślania mam na pózniej, coś na pewno wybiorę.
;D
- to pomyśl nad modelami z odpinanymi ramionami. Mocno ułatwia mocowanie rowerów. Oczywiście szczególnie przy montażu 3 lub 4, więc dla Ciebie to mniej istotne, ale zawsze.
- Składane platformy są ciekawe jeżeli masz mało miejsca do przechowywania. W innym przypadku to szkoda kasy. Z zasady są droższe.
- Koniecznie gniazdo Euro. Inaczej będziesz miała problem ze spełnieniem nowych przepisów odnośnie oświetlenia
- Platforma musi mieć koniecznie zamki do zapinania mocowań rowerów. Zdarzają się przypadki kradzieży roweru z platformy. Można to zawsze obejść osobnym mocowaniem, ale po co kombinować.
- Koniecznie system bezkluczykowy montażu. Nie wierz w opisy, "wystrczy przykręcić dwie śruby". Będziesz sobie pluła w brodę.

Offline Kobieta odett345

« 29 Lis 2022, 14:30 »
Dziękuję za informację na co powinnam zwrócić uwagę, będzie łatwiej coś wybrać :)
 Zastanawiam się nad bagażnikiem od Thule, wizualnie ładnie się prezentuje… Wiem, że nie o wygląd tu chodzi, tylko żeby spełniał swoją funkcję należycie, ale zwracam uwagę na takie rzeczy. Obejrzałam sobie filmik z montażu, nie wygląda na skomplikowany, powinnam sobie z nim poradzić :D  Waga też jest do przyjęcia, jest składany (i dobrze, bo nie mam zbyt wiele miejsca do przechowywania). Znalazłam coś takiego, tylko u nich w wersji na 3 rowery https://kamperologia.pl/produkt/bagaznik-rowerowy-na-hak-easyfold-xt-3bike-13pin-thule/ , muszę popatrzeć za wersją na 2. 
Jeszcze raz dziękuję, wszystko jasne, popatrzę sobie jeszcze na inne marki, porównam i coś wybiorę. 

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 29 Lis 2022, 16:50 »
WujTom się z takim ogłasza, daje zniżkę dla forumowiczów.

« 29 Lis 2022, 20:55 »
Polecam WujTomZnam człowieka. Nie oszuka Cie.
Thule, to nie jest tylko napis. Akurat za tą marką idzie dobra jakość. Jeżeli możesz dołożyć do Thule, to warto.
« Ostatnia zmiana: 29 Lis 2022, 21:15 Król Julian »

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 29 Lis 2022, 21:21 »
WujTom się z takim ogłasza, daje zniżkę dla forumowiczów.

Tak Dziadku ogłaszam się, jak by co bo mam jedną sztukę pierwotnie kupiona dla siebie https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=26856.0

Polecam WujTomZnam człowieka. Nie oszuka Cie.
Thule, to nie jest tylko napis. Akurat za tą marką idzie dobra jakość. Jeżeli możesz dołożyć do Thule, to warto.

Z rekomendacją KRÓLA to +10 do splendoru :)
Dziękuje
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum