Autor Wątek: Bagażnik samochodowy na hak  (Przeczytany 78674 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odp: Bagażnik samochodowy na hak
« 20 Mar 2017, 20:40 »
Moja Atera współpracowała z trzema samochodami Skoda Octavia hb, Ford Mondeo IV hb i Seat Cordoba Vario. Z nimi problemu nie było.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 20 Mar 2017, 20:45 »

Tomek - ja Ci wierzę!
O rany! O mały włos!
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 20 Mar 2017, 21:54 »
Amos, którego tak mocno zachwalam, również ma możliwość odchylania. Jest tu zdecydowanie najtańszy i sprawdzony przeze mnie w przeróżnych warunkach w długim okresie użytkowania. Skoro nie ma różnicy to po co przepłacać  8)

Wybór należy do Ciebie  :)
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
« 21 Mar 2017, 21:33 »

łatwo powiedzieć :) pierwszy wyjazd już za 2,5 tygodnia i muszę się decydować :)
Te Atery naprawdę fajnie wyglądają. Może jak mam kupić na lata to kupić taki za te 1700 zł... ehm.

Podliczyłem Wasze wypowiedzi i wychodzi więcej głosów na droższe, thule czy atera.
--
Rower to moja wielka pasja :) Wszystkich pasjonatów zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline Mężczyzna rmk

« 22 Mar 2017, 16:19 »

łatwo powiedzieć :) pierwszy wyjazd już za 2,5 tygodnia i muszę się decydować :)
Te Atery naprawdę fajnie wyglądają. Może jak mam kupić na lata to kupić taki za te 1700 zł... ehm.

Podliczyłem Wasze wypowiedzi i wychodzi więcej głosów na droższe, thule czy atera.

Paweł nie będę Cię namawiał do zakupu konkretnego modelu ale na swoim przykładzie napiszę Ci tylko, że nie zawsze zakup na lata musi wiązać się z wydawaniem większej ilości pieniędzy. Też chciałem kupić raz a porządnie i kupiłem. Wymienię tylko jeśli będę potrzebował większy. Jak dla mnie wybór nie sprowadza się do kupna droższego = lepszego, tylko droższego = wygodniejszego. Thule ma odpinanie na klik i zapięcie rowerów, mój ma kręcenie imbusem i zapinanie na paski. Ot cała różnica. I 1500zł w kieszeni  :)

Cokolwiek nie kupisz, bylebyś jak najwięcej korzystał. O to w tym wszystkim chodzi  :)

« 22 Mar 2017, 19:43 »

Jak dla mnie wybór nie sprowadza się do kupna droższego = lepszego, tylko droższego = wygodniejszego. Thule ma odpinanie na klik i zapięcie rowerów, mój ma kręcenie imbusem i zapinanie na paski. Ot cała różnica. I 1500zł w kieszeni  :)

Jeżeli czegoś żałuję to tego, że nie dołożyłem jeszcze 1000zł i nie kupiłem Thule z odpinanymi na kliki ramionami. Ot i cała różnica.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 24 Mar 2017, 10:40 »
Ja rozważam coś w ten deseń:
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna rmk

« 24 Mar 2017, 22:45 »

Wszystko na temat tego bagażnika masz podane właśnie w tym temacie.

« 25 Mar 2017, 11:21 »
Księgowy, poczytałem opinię o tym bagażniku z Amosa. Są różne. I pozytywne i słabe.
Ja się zdecyduję na 99% na aterę:
http://www.wulkdrive.pl/atera-strada-sport-m-3-platforma-na-hak-na-3-rower,3,24414,24250
Ci mają najtaniej.

Przetestuję w okresie wielkanocy i poinformuję :)
--
Rower to moja wielka pasja :) Wszystkich pasjonatów zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline Mężczyzna przemko68

• Miasto: Pyrlandia
  • Na forum od: 05.10.2013
« 25 Mar 2017, 18:57 »
Witam
Jeśli mogę "dodać swoje trzy grosze" to ja używam ten :
https://sklep.intercars.com.pl/produkty/1227553-uchwyt-rowerowy-na-hak-mammooth-tb-009d3-na-3-rowery

jedyny minus to dorobiłem "klucz" taką przedłużkę do opuszczania bagażnika. Poza tym nie narzekam a po co przepłać.
Pozdrawiam

ps. jest jeszcze na cztery rowery
https://sklep.intercars.com.pl/produkty/1227554-uchwyt-rowerowy-na-hak-mammooth-tb-009d4-na-4-rowery

Offline Mężczyzna gkeb

• Miasto: Kórnik
  • Na forum od: 11.08.2016
« 7 Cze 2017, 15:12 »

Wszystko na temat tego bagażnika masz podane właśnie w tym temacie.
@rmk kupowałeś w Poznaniu?

Offline Mężczyzna rmk

« 7 Cze 2017, 16:15 »
Nie, przez internet od producenta. Ale byłem wcześniej w DAKOLU w Złotnikach go oglądać. Najtaniej jednak było bezpośrednio od producenta, nawet jakiś rabat dostałem.

« 7 Cze 2017, 21:53 »
Przy okazji odświeżenia, kupiłem w końcu atere sport m3
http://www.wulkdrive.pl/atera-strada-sport-m-3-platforma-na-hak-na-3-rower,3,24414,24250

Świetna! Montaż bajeczny, wygodny, bez kluczy. Montaż 2 rowerów to 3 minuty, bez kluczy bez problemów.

Na aucie trzyma się stabilnie, wszystko jest super. Dobrze wygląda, wiele fajnych rozwiązań dopasowujących do auta.

Odchylanie nogą - świetne!

Przejechałem z bagażnikiem już z 1500 km w tym 2x po 500 km - nic się nie luzowało, wszystko dobrze. Uważam, za dobry wybór na lata.
--

Offline Mężczyzna insect

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 15.04.2012
« 4 Wrz 2017, 11:32 »
Jestem na kupnie bagaznika na hak i przeglądając wątek zauważyłem, że nikt nie dodał bardzo ważnej rzeczy odnośnie oświetlenia bagażników.

Od niedawna wymagane są światła cofania i przeciwmgielne w bagaznikach rowerowych mocowanych na hak w związku z tym wtyczka powinna posiadać 13 pin.

A co do samych bagażników to szukam czegoś na dwa rowery, myślałem na początku o THULE ale jak przeczytałem wątek to pomyślałem, że może amos wystarczy. Problemem jednak są wspomniane światła, nie znalazłem wersji z wymaganym oświtleniem :/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum