Jakby ktoś kupował podobny sprzęt to radzę przymierzyć przed kupnem bo u mnie się okazało, że nie jestem w stanie otworzyć klapy z zamontowanym bagażnikiem :/
A jak już się zdecydujesz na wyższą półkę, to sprawdź czy pomimo uchylanej platformy możesz otworzyć klapę bagażnika. W niektórych autach z pionową, nisko schodzącą klapą zwykłe uchylanie może nie wystarczyć i trzeba brać modele z odsuwaną platformą
Kupiłeś bagażnik nie odchylany?
A nie mówiłem ?
Czy ktoś z Was stosuje pokrowce na rowery by podczas jazdy autem w deszczowych warunkach nie pobrudzić rowerów?
Cytat: Felek w 2 Lip 2020, 15:37Czy ktoś z Was stosuje pokrowce na rowery by podczas jazdy autem w deszczowych warunkach nie pobrudzić rowerów?Między innymi po to jest bagażnik na hak, aby nie brudzić samochodu rowerami
Cześć,W temacie bagażników w formie platformy na hak - w moim przypadku Thule Velocompact 926 z dostawką na 4 rower. Czy ktoś z Was stosuje pokrowce na rowery by podczas jazdy autem w deszczowych warunkach nie pobrudzić rowerów?Zastanawiałem się nad Bike Cover 4 Brunner, ale ze sklepu odpisali mi, że nie będzie pasował i że nie ma pokrowców pod Thule Velocompact 926. Czy to faktycznie musi być jakoś konkretnie spasowane?Rozumiem, że pokrowce do bagażników na kampery odpadają bo one zachodzą pod platformę i w moim przypadku zasłoniłyby tablicę rejestracyjną oraz światła, ale takie zwykłe pokrowce nakładane od góry powinny być ok...Jakie macie z tym doświadczenia?
/.../Najwięcej syfu na rowery wylatuje spod kół auta, a tutaj pokrowiec od góry nic nie pomoże.