Autor Wątek: Dookoła Polski  (Przeczytany 662 razy)

Offline Mężczyzna onthecorssroad

• Miasto: Iwonicz- Zdrój
  • Na forum od: 18.10.2016
Dookoła Polski
« 26 Mar 2017, 06:57 »
 No to sprawa wygląda następująco. W czerwcu planuję wyprawę dookoła polski. I mam kilka pytań.

1. Czy są jakieś miejsca, szlaki które warto odwiedzić, które w szczególności polecilibyście ?
2. Przydały by się informacje na temat miejsc przy granicy, gdzie można sobie na spokojnie namiot rozbić. jakieś pola namiotowe czy coś w tym stylu.

No i możecie dodać coś od siebie  ;D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Dookoła Polski
« 26 Mar 2017, 08:22 »
Co do trasy, to może spójrz na trasę MRDP?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna szalonykolarz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 29.01.2017
« 26 Mar 2017, 15:13 »
Witaj,
ja też planuję taką "wycieczkę" z tym że w jakimś cieplejszym miesiącu i nie wiem czy w tym roku uda mi się wydębić tyle urlopu. Trasę sobie wymysliłem korzystając z trasy MRDP, odpowiednio modyfikując ją by jak najbardziej ominąć główne drogi. Przy tym korzystałem z Google Street View, bo wybieram się szosówką i nie chcę trafiać na szutry czy kostkę. Nocować mam zamiar po ludziach / przystankach / wiatach turystycznych / paśnikach :P żeby zaoszczędzić na wadze bagażu.
Pozdr.

Offline Mężczyzna onthecorssroad

• Miasto: Iwonicz- Zdrój
  • Na forum od: 18.10.2016
« 26 Mar 2017, 17:32 »
Witaj,
ja też planuję taką "wycieczkę" z tym że w jakimś cieplejszym miesiącu i nie wiem czy w tym roku uda mi się wydębić tyle urlopu. Trasę sobie wymysliłem korzystając z trasy MRDP, odpowiednio modyfikując ją by jak najbardziej ominąć główne drogi. Przy tym korzystałem z Google Street View, bo wybieram się szosówką i nie chcę trafiać na szutry czy kostkę. Nocować mam zamiar po ludziach / przystankach / wiatach turystycznych / paśnikach :P żeby zaoszczędzić na wadze bagażu.
Pozdr.

Ja wstępnie zaplanowałem czerwiec ale to głównie od pogody bd zależeć, jeśli będzie zapowiadał się deszczowy to na pewno wyprawa się przesunie. A co do czasu wolnego to ja nie liczę na urlop, po prostu się zwolnię  :D, a  pojadę rowerkiem crossowym, typowym turystycznym, i raczej kostka też nie wchodzi w grę., będę starał się unikać. A co do wagi bagażu to chyba nie ma znaczenia. Będę jechał pomału na spokojnie, chciałbym jak najwięcej zobaczyć i móc się zatrzymać w każdym miejscu żeby nie martwić się czy dojadę do wyznaczonego punktu.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 26 Mar 2017, 18:17 »
Jak pogrzebiesz trochę w internecie to znajdziesz trochę informacji i opisów takich wypraw, map itp. Ciekawie wygląda trasa takiego Rajdu wyznaczona przez PTTK (w regulaminie podają miejscowości przez które prowadzi). Sądząc po charakterze tej organizacji wybrali najciekawszą chociaż nie najkrótszą trasę (3532 km).
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum