Autor Wątek: GKM500+ - nowy ultramaraton dla dzieci i dorosłych  (Przeczytany 8147 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Szanowna Kapituło. Jeśli pełne słońce i +20 stopni w marcu to nie jest wcale taka ładna pogoda, to idę spalić moje kucyki Pony. Będzie przykro tym, którzy je mają w awatarach.

Podpisano: Ludwika.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Jeśli pełne słońce i +20 stopni w marcu to nie jest wcale taka ładna pogoda, to idę spalić moje kucyki Pony.
Szanowna Ludwiko
Wnioskuję, że opisujemy różne miejsca.
Pełne słońce i +20 stopni musi oznaczać wiosnę. Wiosną palimy Marzannę, nie kucyki.
Kapituła GKM500+

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Szanowno Kapituło, jeśli nasz samolot wróci wcześniej, to się zameldujemy.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Szanowno Kapituło, jeśli nasz samolot wróci wcześniej, to się zameldujemy.
Szanowny Panie
Proszę tylko nie poganiać pilota.
Kapituła GKM500+

Offline Mężczyzna maarek

• Miasto: Poznań (Golęczewo)
  • Na forum od: 18.07.2013
Szanowna Kapitło,

Regulamin jest pokrętny i nie wiem do końca gdzie się zgłosić.
Proszę mnie jednak przepisać do grupy ultra solo extrem.

Pozdrawiam
M.Huk

Szanowny Panie
Gratulujemy.

Aktualny skład Kapituły:
1. Remigiusz+ (solo)
2. mickey+ (solo extrem)
3. siostra żony mickey'a+ (solo)
4. M.Huk+ (ultra solo extrem)

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Szanowna Kapituło,
Czy zespoły muszą posiadać kompletność uprawnień do 500+, czy dozwolone będą tymczasowe zmiany składu zespołów (w celu nabycia ww uprawnień, uzyskania statusu związku, etc)? Czy zespoły zobowiązane  są do poruszania się w sposób nierozłączny w czasie trwania maratonu?
A czy (i w jakiej formie) występuje obowiązek przewożenia ze sobą bagażu? Czy środki dopingujące oraz do odstraszania dzikich wilków i skorpionów będą konieczne wymagane na żądanie zainteresowanych (np. w zaplanowanych albo innych adekwatnych miejscach)?
Czy formuła maratonu zakłada odpowiednio wysoki stopień trudności terenowej, w szczególności możliwy do pokonania w sposób nie wymagający pomocy osób trzecich i/lub innych członków zespołu?
Z poważaniem
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Szanowna Kapituło,
Czy zespoły muszą posiadać kompletność uprawnień do 500+, czy dozwolone będą tymczasowe zmiany składu zespołów (w celu nabycia ww uprawnień, uzyskania statusu związku, etc)? Czy zespoły zobowiązane  są do poruszania się w sposób nierozłączny w czasie trwania maratonu?
Szanowny Panie
Pan się nie zapoznał z regulaminem. Odsyłam do punktu pierwszego: W GKM500+ można wziąć udział lub nie. Oznacza to, że zespoły nie muszą poruszać się łącznie, nie ma obowiązku wystawiania kompletnego składu i dozwolona jest zmiana składu zespołu podczas maratonu, jak się komuś znudzi.
Kapituła GKM500+
A czy (i w jakiej formie) występuje obowiązek przewożenia ze sobą bagażu?
Szanowny Panie
Nasz maraton ma najbardziej liberalny regulamin wśród maratonów organizowanych na tym forum i nie nakłada na uczestników żadnych obowiązków. Proszę jednak nie liczyć na innych zawodników w kwestii ratowania tzw. skóry.
Kapituła GKM500+
Czy środki dopingujące oraz do odstraszania dzikich wilków i skorpionów będą konieczne wymagane na żądanie zainteresowanych (np. w zaplanowanych albo innych adekwatnych miejscach)?
Szanowny Panie
Pańska roszczeniowa postawa zaczyna nas niepokoić.
Kapituła GKM500+
Czy formuła maratonu zakłada odpowiednio wysoki stopień trudności terenowej, w szczególności możliwy do pokonania w sposób nie wymagający pomocy osób trzecich i/lub innych członków zespołu?
Z poważaniem
Szanowny Panie
Wyrażenie "odpowiednio wysoki stopień trudności" jest pojęciem niemierzalnym. Dla zobrazowania skali trudności maratonu informowaliśmy w komunikacie startowym, że bilans podjazdów i zjazdów wszystkich tras wynosi 0 m.
Kapituła GKM500+

Podsumowanie I edycji maratonu GKM 500+

Wystartowało 6 drużyn:
1 w kategorii solo,
4 w kategorii solo extrem, w tym jedna dodatkowo z psem,
1 w kategorii ultra solo extrem.

Na podstawie pkt. 4 regulaminu Kapituła Maratonu większością głosów dokonała zmiany trasy maratonu w trakcie jego trwania.

Do mety w Pniewach w limicie czasu dojechały 3 drużyny. Trzy pozostałe wróciły na jakiś czas do domu nie dojechawszy do mety, ale ciągle mają szansę na dojechanie do mety w limicie czasu, który wynosi minimum 100 godzin. Zmianę statusu drużyny z "ciągle na trasie" na "wreszcie na mecie" należy zgłaszać w tym wątku.

Maraton odbywał się w tradycyjnej formule non-stop. Jedyne postoje miały miejsce w uzasadnionych przypadkach, jak wizyty w sklepach w celu nabycia pokarmów do podtrzymania funkcji życiowych uczestników maratonu, zbyt mocny wiatr przedni, zbyt mocne słońce, jakikolwiek deszcz, spoczynek w porze nocnej, regeneracja przy ognisku.

Podczas maratonu wypalono łącznie 8 ognisk i zaliczono 14 gmin.

Spośród osób biorących udział w dyskusji o maratonie wystartował jedynie maarek, ale jeszcze maratonu nie ukończył. Pozostali dyskutanci tradycyjnie poprzestali na wymianie opinii i wątpliwości w sferze wirtualnej.

Jeden z zawodników maratonu nosił kask, ale nie był to hansglopke, który przechwalał się tu na forum, że wystartuje w kasku.

II edycja GKM500+ odbędzie się w przyszłym roku w podobnym terminie. Można wpisać do forumowego kalendarza maratonów 500+.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
A jak 500+ zlikwidują???

W przyszłym roku obiecuję już takich wybryków jak w tym nie czynić. No chyba, że znowu w mięsnym rzucą talony na balony w jakieś fajne miejsce. ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

A jak 500+ zlikwidują???
To skasujemy kategorię solo (para z jednym lub kilkoma dziećmi uprawniona do poboru 500+) i trzeba będzie startować w solo extrem lub ultra solo extrem.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013

Spośród osób biorących udział w dyskusji o maratonie wystartował jedynie maarek, ale jeszcze maratonu nie ukończył. Pozostali dyskutanci tradycyjnie poprzestali na wymianie opinii i wątpliwości w sferze wirtualnej.

Jeden z zawodników maratonu nosił kask, ale nie był to hansglopke, który przechwalał się tu na forum, że wystartuje w kasku.

Tak mi przykro, że zawiodłem wszystkich, którzy pokładali we mnie jakieś nadzieje. Dokonam samospalenia ze wstydu. Ewentualnie jakiejś innej autokorekty.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum