Autor Wątek: Jednodniowa wycieczka z Krakowa  (Przeczytany 548 razy)

Offline Mężczyzna BRC

• Miasto: Śrem
  • Na forum od: 21.08.2011
Jednodniowa wycieczka z Krakowa
« 28 Mar 2017, 10:38 »
Witam serdecznie!
W najbliższy weekend wybieram się do  Krakowa. Wyjazd będzie pracowity i dlatego postanowiłem go zrekompensować jednodniową wycieczką zostając do poniedziałku i zabierając rower.  Wstępnie wytyczyłem trasę wzdłuż Wisły do Tyńca, następnie Kalwaria Zebrzydowska, Lanckorona i powrót przez Skawinę. Może ktoś coś podpowie, zaproponuje? Może coś innego? Trasa ok. 100km. Mam MTB, ale jeżeli offroad to krócej. Będę startował z Bieżanowa. Kierunek raczej południowy. Pozdrawiam
Mariusz

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Odp: Jednodniowa wycieczka z Krakowa
« 28 Mar 2017, 11:15 »
Jest dużo fajnych miejsc w okolicach Krakowa. Jeśli start z Bieżanowa to mam kilka propozycji.

Kraków - Wieliczka - Koźmice - Gorzków - Myślenice - Chełm - Myślenice - Polanka - Świątniki - Kraków  - cały czas asfalt

Kraków - Świątniki - Myślenice - Pcim - Kudłacze ( schronisko) - Myślenice - Polanka - Kraków - kawałek po szlaku turystycznym

Kraków - Wieliczka - Wiśniowa - Lubomir - Kudłacze  - Myślenice - Polanka - Kraków - dłuższy odcinek po szlaku, prawie cały czas w dół.

Ta trasa, którą planujesz głupia nie jest ale musisz przebić się przez cały Kraków i to dwa razy. W zasadzie fajne tereny zaczynają się dopiero za Kalwarią.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 28 Mar 2017, 11:42 »
Hej

pod mtb rzuć okiem również na tę stronę - coś na pewno znajdziesz dla siebie :-)
http://warczaceszprychy.pl/track,search.html

Propozycje Furmana - bardzo trafne.

Krzysiek

Offline Mężczyzna BRC

• Miasto: Śrem
  • Na forum od: 21.08.2011
« 28 Mar 2017, 16:14 »
Koledzy dzięki za podpowiedzi. Myślę, że zdecyduję się na trzecią propozycję @furmana. Mając MTB żal byłoby nie zjechać z asfaltu w tak pięknych okolicznościach przyrody. Mam tylko jedno pytanie odnośnie odcinka Wieliczka-Wiśniowa. Czy cisnąć drogą D964 czy np. w Dobczycach może odbić na żółty szlak i tamtędy pokombinować dojazd na Lubomir? Czy ten szlak nadaje się na rower?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum